https://cagdassamsun.com/

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI TEŞKİLATLANDIRMA UZMANI ADEM ÜNLÜ; ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU OY UĞRUNA İŞÇİNİN ALIN TERİ TİS’İ SATTI İDDİASI!

Hak-İş Konfederasyonunun iş kolu Özçelik-İş sendikasının teşkilatlandırma uzmanı Adem Ünlü, Özçelik-İş sendikasında, yaşanan yolsuzluk iddialarını açıkladı.

İŞ-SENDİKA 22.06.2023 15:14:00 0
 ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI TEŞKİLATLANDIRMA UZMANI ADEM ÜNLÜ; ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU OY UĞRUNA İŞÇİNİN ALIN TERİ TİS’İ SATTI İDDİASI!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Özçelik-İş sendikası teşkilatlandırma uzmanı olan Adem Ünlü, yaklaşık 5 yıldan bu yana teşkilatlandırmak için çalıştığı Özçelik-İş sendikasında genel kurullarında adaların oy uğruna işçilerinin göz bebeği TİS’de (Toplu İş Sözleşmesi) alın terlerinin nasıl peşkeş çekildiğini işçilerin nasıl satıldığı iddia ettiği açıklamasında Adem Ünlü şunları söyledi. 

“Özçelik -İş sendikası Teşkilatlandırma uzmanı olarak 5 yıl süreyle görev yaptım. Görev yaptığım bu süre içerisinde Hak-İş sendikası Genel Başkan yardımcısı ve Özçelik-İş sendikası genel başkanı olan, Yunus Değirmenci ve yönetimi hakkında birçok kanunsuzluklara ve vicdanları yaralayan birçok olaya şahit oldum. Şahit olduğum bu olayların hepsini sosyal medya hesaplarımdan en ince detaylarına kadar kamuoyunun vicdanına bıraktım. Bunlar nelerdir derseniz, kısa kısa özetlemem gerekirse, İskenderun’da İsdemir’de yapılan, toplu sözleşmeden sonra, işçilere geriye dönüş bir kuruş hak alınmamasına rağmen, Özçelik Sendikasının kasasına gizli bir protokol ile 17 milyon TL para alınması ve bu paranın şube başkanları dahil olmak üzere bütün personellere birer maaş ikramiye vermeleri, ondan sonra Yunus Değirmenci’nin şube başkanı, kurumunda şube başkanlarına evet bu bir suç ise suç, size de birer maaş ikramiye verdim. Sizi de buna ortak ettim demesi.” 

BANA BİLE 110 BİN LİRA PARA VERDİLER

Adem Ünlü; “Yunus Değirmenci’nin kızının düğününde Ahmet Çolak, Özçelik-İş sendikasının şu andaki, genel sekreterinin telefonda bana aynen anlattığını size söylüyorum. Avukat Jan Aras Arslan ve şube başkanlarının en az bilezik takmasını istediğini, önümüzdeki ay şubelere fazladan avans göndererek, şube başkanlarından da yerine fiş ayarlamalarını istemelerini, yani işçinin parasını alıp kızının düğünün de kendine takı yaptırmaya çalışan bir zihniyetten bahsediyorum. Bu kadar düşmüş insanlardan bahsetmeye çalışıyorum. Biz bir genel seçim geçirdik. Özçelik-İş sendikasının genel seçimi oldu. Bu seçimden önce, seçilebilmek adına, Yunus Değirmenci ve Bayram Altun’un, yaptıkları bütün verdikleri rüşvetleri, bana bile 110 bin TL para verdiler. Karşıdaki aday genel başkan yardımcısı ve genel başkan adayı Recep Akyel ses kayıtlarını almam karşılığında onun görüştüğü herkesin bilgisini onlara vermem karşılığında bana bile para verdiler. Başka personellere de para verdiler. Gazetecilere de para gönderdiler. Bizzat şahit olduğum olaylar var. Bana 110 bin lira para gönderdiler hesabıma, örgütlenme avansı olarak ve bunun 40-50 bin lirasını ben burada yaptığım genel harcamalarla Ankara içerisinde fiş toplayarak yerine geri iade ettim. Bu şekilde kabul ettiler. Bu bir suç ise bende işledim bu suçu” diye ifadelerde bulundu.

BU KOKUŞMUŞ DÜZENE DUR DENİLSİN!

Özçelik-İş teşkilatlandır uzmanı Adem Ünlü iddialarını sürdürmeye şöyle devam etti. “Bunun haricinde FETÖ borsasından Yunus Değirmenci’nin nasıl bazı işverenleri kurtardığını FETÖ borsası aracılığıyla bizzat anlattığını bu konularda da tanıklarım var. Muhasebe elemanları üzerinden aktardığı paraları, aktardığı başka 3. şahıslara paraları, personelleri kullanarak o personellere de para vererek, işte genel başkan yardımcısı Bayram Altun ile beraber o personeller nasıl sahte evraklar düzenlediğini, bazı şube başkanlarına gönderdiği paraları ve bunu da bana anlattı. Aile ilişkilerine kadar, benim yanımda bizzat patronları arayıp yapılacak kendi genel seçiminde ona oy vermeleri gerektiğini o fabrikada olan üst kurul delegelerine baskı uygulamalarını istediler. Karşılığında da işte TİS’in (Toplu İş Sözleşmesi) yaklaştığını ve bu TİS’lerden onlara her türlü güzelliği yapacağını patronlara bu şekilde vaatlerde bulundu. Yani kendilerine oy vermesi için işçilerin alın teri olan TİS’leri sattı. Ve buna benzer birçok olay, bunları hepsini tek tek sizlere anlatmaya çalıştım. Sosyal medya hesaplarımda da bunları bulabilirsiniz. İsimlerini verdim. Tek bir ricam var, tek bir isteğim var, artık bu kokuşmuş düzene dur denilsin. Bu sendikada, bu kurumda, bunlar hak ettikleri cezaları alsınlar. Tek isteğim ve talebim bu” şeklinde konuştu. 

4 AY YATTIĞIM YERDEN MAAŞ ALDIM 

Çok fazla oranda naylon faturanın kullanıldığını iddia eden Adem Ünlü konuşmasının sonunda şunları söyledi. “Ben konuşmayayım diye, 4 aydır benim evden yattığım yerden maaşımı ödüyorlardı bu adamlar. Bu paralar sendikanın üyeleri aidatlarıyla karşılanıyor. Lütfen sizlerden tekrar rica ediyorum, devlet kurumlarına yani devletimizin yetkililerini dahi benim yanımda bizzat ismini kullanarak Recep Akyel’in seçimden önce açmış olduğu yolsuzluk davalarıyla alakalı konuştuğumuzda, o kadar çok naylon fatura olmasına rağmen, bizzat kendi sözüdür, hiçbir şey çıkmaz onlardan, hiçbir şey olmaz, Mehmet Ali Şahin benim arkamda gibi söylemlerde bulunduğunu ve hakikaten de o mahkemeler şu an, uzuyor da uzuyor, orya gidiyor, buraya gidiyor, öyle oluyor, bu sendikanın genel sekreteri Ahmet Çolak, bizzat masasında bana aynen şunu söyledi. Dedi ki, ya Adem biz dedi, evet dedi, faturaları alıyoruz dedi, ama biz dedi, bunları dedi, yeri geliyor 500 bin lira para veriyoruz dedi. Bunu da cebimizden ödeyecek halimiz yok dedi. Bu faturaları da onların yanına koyuyoruz dedi. Sağdan soldan fatura ayarlayıp. Peki bu bilirkişiler hangi bilirkişiler hangi bilirkişiler? Size karşı açılan yolsuzluk davalarının birçok davanın atanmış bilirkişileri mi? bunlara mı para veriyorsunuz? Bu şekilde mi susturuyorsunuz? Davaları bu şekilde mi örtbas etmeye çalışıyorsunuz?” 

Hakkında ki yolsuzluk ve diğer iddialara karşı Özçelik-İş sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yurt dışında olduğu için watsapp yazışmalar üzerinden şöyle yanıt verdi.

“Hepsinden haberim var o iddialar 2 yıldır yargıda takipsizlikle sonuçlandı. İşten çıkarılınca eski yalan ve iftiraları gündeme getirmiş hepsi o. Eskiden bu iftiraları atanların davaları lehimize takipsizlikle sonuçlandı aynı konuları Adem işten çıkartılınca gündeme getiriyor hem eski iftiracılara hem de Adem’e 20’ye yakın dava açıyor bizim avukatlar” dedi.  


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16