https://cagdassamsun.com/

SAMSUN ATAKUM KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASI; AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE Mİ? EMLAK ŞİRKETİ Mİ?

Atakum Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Ecevit; “İşin içinde rant olunca, Mustafa Demir, konuyu 11.10.2023 tarihinde apar topar komisyon toplantısına gündem dışı olarak ekletti” dedi.

YEREL YÖNETİMLER 19.10.2023 18:17:00 0
 SAMSUN ATAKUM KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASI; AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE Mİ? EMLAK ŞİRKETİ Mİ?

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR 

Samsun’un Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina ile ilgili olarak yapılan protestoların kamuoyuyla paylaşılmasına rağmen AKP’li Samsun büyükşehir belediye başkanı Mustafa Demir’in hukuk tanımazlığını, inadım inatlığını bugün tekrar Samsun Büyükşehir belediyesi tarihi binası önünde kalabalık bir kitleyle protesto ettiler. 

Kurupelit Marina dayanışması bugün Samsun Büyükşehir belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasını Nedim Ecevit şu ifadelerle anlattı. 

“Şimdiye kadar defalarca Kurupelit Marina doldurulma projesinin Atakum sahilini nasıl yok edeceğini anlattık durduk. Değişen bir şey oldu mu? Hayır? Bugünkü basın açıklamasında bu dayatmacılığın, şehri, halkı ve bilimsel çevreleri umursamazlığın başkahramanından söz etmek istiyorum. Biliyorsunuz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir belediye başkanlığını toplumun ve şehrin beklenti ve ihtiyaçlarını gözeterek yapmıyor. Belediyecilik kültürüne yakışır şekilde davranmıyor, belki de davranamıyor.  Demir, halkın derdine çare olmak, halkın mutlu bir kent yaşamı sürmesinin olanaklarını sağlamak için yüzlerce yapması gerekenleri yapmıyor. (Ör. Her yağmurda ortalığı sel götürmesini önlemek için alt yapı gibi.) Ne yapıyor? Halktan, bilimsel çevrelerden köşe bucak kaçarak, tüm belediye olanaklarını kullanarak, park demeden, yeşil alan demeden, vadi demeden, deniz demeden yıkıyor- dolduruyor- betonlaştırıyor. Bu haliyle de Sayın Demir, belediye başkanı olduğu halde Belediye başkanı değilmiş gibi yapıp Emlak şirketi işletir gibi davranıyor. Tabii komisyondaki ve belediye meclisindeki, çoğunluğu oluşturan biat kültürü de toplanıyormuş gibi yapıyor” şeklinde konuştu.

SÖZ KONUSU MUSTAFA DEMİR OLUNCA KANUN, HUKUK BEKLEMEK HAYAL OLUR!

Söz konusu Sayın Mustafa Demir olunca orda kanun, hukuk, mahkeme kararı, etik, halkın mağduriyeti gibi kavramların beklemek hayal ve saflık olacağını vurgulayan Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Nedim Ecevit, şunları söyledi. “Konuların detayını bilmeden, merak da etmeden, sayısal basiretsizlik nedeniyle parmaklar komuta göre, kalkıp iniyor. Konu her ne ise Hoop! Sayın Mustafa Demir'in istediği gibi kabul ediliyor. O da bildiğini okuyor. Bildiği malum, herkes biliyor. Yaklaşık 5 yıldır yaşanan bu. Elbette Belediyeler de şehrin kamuya ait gayrimenkulleri üzerinde tasarruf gösterebilirler. Ama bu tasarruf Kamu yararınadır. Halk öncelenir. Bunun için de halkın ve şehirdeki bilimsel odaların görüşü onayı alınır. Bakıyoruz; Sn. Mustafa Demirin böyle bir gailesi, belediyeciliğin olmazsa olmazı olan, Kamu yararı şehrin çıkarları yok! Ne var? Rant var, belli grupların çıkarı var, beton var! Yani, Belediyecilik yerini Emlak Şirketi zihniyetine bırakmış.  Atakum Kurupelit Marina proje değişikliği konusunda Ulaştırma Bakanlığı Atakum ve Büyükşehir Belediye Meclislerine ve pek çok kuruma ayrı ayrı görüş sordu. Genel etik ve temayül şudur ki; Önce ilçe belediyesi toplanır, eğer proje değişikliği, ilgili ilçede onaylanmazsa, artık büyükşehir ısrar etmez. Öylemi oldu, elbette hayır. Söz konusu Sayın Mustafa Demir olunca orda kanun, hukuk, mahkeme kararı, etik, halkın mağduriyeti gibi kavramların beklemek hayaldir, saflıktır. Uyulmaz!  İşin içinde rant olunca, Sn. Mustafa Demir, konuyu 11.10.2023 tarihinde apar topar komisyon toplantısına gündem dışı olarak ekletti. Bu projenin, Samsun’un kıyı şeridi ve kumsalı için vahamet olacağını hem Dereköy balıkçı barınağındaki yaşanmışlıktan hem de bilimsel rapor ve modellemelerle bilen ve bu konuda epey mesai harcayıp kafa yoran Samsun Akademik Odalar Birliğindeki İlgili oda temsilcileri olarak, gerektiğinde söz alıp, bu projenin hatalarını, nelere mal olacağını büyükşehir belediye komisyonuna anlatmak için, komisyon toplantısına katılmak istedik. Ancak, toplantıya alınmadık. Başkan Mustafa Demiri’ni isteğiyle,  2872 sayılı Çevre kanunu madde 3 de ve 5393 sayılı Belediye kanunu madde 24 belirtilen, halkın ve meslek odalarının katılım hakkı gasp edildi. Nazik bir şekilde bilimsel odaları ve halkın temsilcileri kovuldu. Sn Demir, bir kez daha, kanun tanımayacağını deklere etmiş oldu.”

AKP’Lİ MUSTAFA DEMİR ASLINDA KENDİ KENDİNİ ELE VERDİ!

Kurupelit Marina Dayanışması; “Sayın Mustafa Demir, mesajı; 2 şekilde yorumlanabilir. Ya, halkın görüşü, bilimsellik, şehir sahilinin mahvolması falan bilmek istemiyorum, diyor. Ya da, hepsini biliyorum, yine de yapıyorum, demek istiyor. Elbette, her ikisinin de,  sağlıklı bir düşünce olmadığı, telaşa kapıldığı ortada. Ama onun bu davranışının altında, Komisyondaki, basiretsiz biat parmakların, konu hakkında bilgisi olmayan üyelerin, aklı karışır mı? çekincesi olduğu da başka bir gerçek. Yani, hep yaptığı gibi, bu kanun tanımaz davranışın anlamı, dediğim dedik çaldığım düdük. Ben ne dersem o olur, demek. Parti ortağı MHP’li komisyon üyeleri, dolum sonrasında Atakum sahilinin nasıl bir vahametle karşılaşacağını anlamış, öğrenmiş olacaklar ki, çekimser kaldılar. Değerli Samsun halkı, aslında, Sn Demir’in bu yaptığı kendini ele veren bir davranış. Bu proje Samsun'un lehine olan iyi bir proje olsa, Sn M. Demir neden çekinsin ki? Neden komisyona Akademik odaların girmesini engellesin ki? Kim ne konuşursa konuşsun aslanlar gibi projenin arkasında durur, yaptığını da çıkar dünya aleme anlatır. Kim isterse halk önünde, basın önünde tartışırdı. Ama yanlış olduğunu biliyor, bile bile yapıyor. Onun için arkasında duramayacağı kararları da bugün yaptığı gibi, elindeki imkânla, ört bas edip kimseyi konuşturmamaya, kimseden fikir almadan kapı arkasında oldubitti ile halletmeye çalışıyor” diye ifadelerde bulundular. 

BEŞ YILLIK BİR KARA LEKE DÖNEMİ!

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Ecevit, konuşmasının sonunda şöyle dedi. “Biliyor ki bu proje halk için değil, rant için keyfi oluşturulan bir proje. Emlak şirketi tarzı proje. Biliyor ki, ülke bu denli ekonomik krizdeyken, deprem bölgesinde hala aç, açık insanlar inlerken, milyonlarca doları şehre hiçbir kazancı olmayan, onda bir maliyetle halledebileceği bir projeye harcatmaya kalkıyor. Biliyor ki, Samsun’ un bunca derdi varken, her yağmurda ortalığı sel götürürken, en borçlu belediye konumundayken, bu şehir için kötü sonuçları olacak fantezi projeyi kişisel inadı ile dayatıyor. Sayın Mustafa Demir için üzüldüm. Akademik odalarla bilimle kavgalı, gerçeklerle ve halkla yüzleşmekten kaçan bir Büyükşehir Belediye Başkanı.  Ama en çok da Samsun'umuz için üzüldüm. Samsun şehri için beş yıllık kara leke dönemi. Bu canım şehre, böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrimiz bu zulmü hak etmedi. Gördük ki şehir sadece doğal afetlerle harap olmuyormuş. Daha da iyi anladık ki, halkı daha fazla bilinçlendirmek ve bu yaptığı yanlış uygulamaları daha iyi anlatmak zorundayız. Tarih göstermiştir ki; Dünya’ da hiç bir yönetim bilimle, halka inatlaşarak istediğini yapamaz. İnanıyoruz, Samsun halkı gereğini yapacaktır! Samsun Valiliğini konuya duyarlı olmaya davet ediyoruz. Samsun AKP il yönetiminin bu duruma seyirci kalmalarını, halk ne diyor, bilimsel çevreler ne diyor bir anlayalım, haklı olabilirler mi? dememelerini, kınıyoruz! Büyükşehir Belediye başkanlığı öylesine bir makam değildir. Yaz boz tahtası da değildir. Başkanın yanlışları şehri bitirir, desteklenmez. Hele de, sürekli yanlış içindeyse ve kimseyi dinlemiyorsa hoş görülmez. Birebir Dereköy Balıkçı Barınağı ile aynı zihniyet. Yaşadık biz bunu. Samsun sahilinin yok edilme projesine seyirci kalınmaz. Türkiye yüzyılını rant alanları açmak için; mahkeme kararlarını dinlemeyerek, kanunları göz ardı ederek, dolgu sahalarıyla sahilleri yok ederek, halkı hiçe sayarak, önünüze gelen yeri kamulaştırarak mı sağlayacaksınız? Tüm AKP Genel Merkez yöneticilerini, il yönetimini ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini, basiretli olmaya ve sağduyuya davet ediyoruz.  Partinizin genel başkanına, Cumhurbaşkanının bu konuda söylediklerine bari kulak verin!”

                                                                                               


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16