https://cagdassamsun.com/

AMASYA TAŞOVA İLÇESİ ÇAMBÜKÜ KÖYÜNE YAPILMAK İSTENEN OSB PROTESTO EDİLDİ!

Amasya’nın Taşova ilçesinin Çambükü köyü sakinleri bugün Amasya Çevre Platformu, Samsun Çevre Platformu ve diğer katılımcılarla birlikte köy meydanında ve OSB yapılmak istenen mevkii de bir basın açıklaması yaparak yetkilileri prot

İNSAN HAKLARI 15.12.2022 22:13:54 0
AMASYA TAŞOVA İLÇESİ ÇAMBÜKÜ KÖYÜNE YAPILMAK İSTENEN OSB PROTESTO EDİLDİ!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Amasya’nın Taşova ilçesinin Çambükü Köyünde yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesine karşı tepkilerini ve protestolarını ortaya koymak için Amasya Çevre Platformu, Samsun Elektrik Mühendisleri Odası, SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) ve diğer illerden gelerek destek veren STK’larla birlikte bir basın köy muhtarı Fatma Celep ve köy halkından Serpil Dönmez’in yanı sıra Samsun’dan destek için gelen SAMÇEP sözcüsü birer konuşma yaptılar.

Köy halkından Serpil Dönmez OSB yapılması planlanan mevkii de yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “İlçemizdeki Tekel İşletmelerinin kapatılması, tarım ve hayvancılıktan sağlanan gelir düşmesi ve yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisi ile yaklaşık 2 yıl önce Taşova Kamuoyunun ve köyümüzün desteğini almış OSB kurulması fikri gelişmiş, OSB yerinin komşu Dörtyol köyümüzün zaten elinden alınmış. Dörtyol köyü hazine arazisi olacağı kararlaştırılmış ve bu doğrultu da esnafımızdan ve halkımızdan paralar toplanmış, Amasya valiliğinden 7 kişi, Taşova belediyesinden 6 kişi ve Amasya Ticaret odasından 2 kişi olmak üzere toplam 15 kişiden OSB müteşebbis heyeti oluşturulmuştu. OSB Müteşebbis heyeti 2020 sonlarına kadar bütün çalışmalarını kararlaştırdığı ve mutabık kalındığı üzere, hep Dörtyol Köyü hazine arazisinde yoğunlaştırmış, iken ne sebep oldu ise sayın kaymakamın 2021 başlarında başlayan yer belirleme çalışmaları neticesinde OSB’nin yeri, köyümüz meralarına, tarım arazilerine ve mezarlığımıza kaydırılmıştır” diye konuştu.

İDARİ İŞLEMLERİN İPTALLERİ İÇİN DAVALAR AÇTIK!

Köy halkından olan Serpil Dönmez, konuşmasını şöyle devam ettirdi. “Gelişme üzerine muhtarlık ve köylümüz olarak belirlenen yerin OSB’ye terkedilmesi halinde köyümüzün tarım ve hayvancılığının öleceği, köyümüzün yaşanmaz hale geleceğini ve hatta köy vasfımızı yitireceğimizi kaymakamımız ve ulaşabildiğimiz ilgililere aktarmış isekte OSB müteşebbis heyeti meralarımızın vasıflarını değiştirerek ve özel mülkiyet tarım mülklerimizi kamulaştırarak cevaplarını verdiler.  İdari olarak derdimize çare olunmak istenmediğini anladığımızda Amasya Valiliğinin taraf ve bilgisi olduğu üzere Samsun 3. İdare mahkemesinin 2021/569 Esd. İle yer seçimi komisyonu işleminin Samsun 2. İdare Mahkemesinin 2021/229 Esd. İle Arazinin Tahsis Amacının Değiştirilmesi ve Samsun 1. İdare Mahkemesinin 2021/668 Esd. İle Çevre Düzeni planını (OSB) değişikliği kararlarının iptalleri davalarını açtık” şeklinde konuştu.

MUHTARIMIZ VE İHTİYAR HEYETİ GÖREVDEN ALINIP KAYYUM ATANDI!

Çambükü köyü sakinlerinden Serpil Dönmez, muhtarlarının ve ihtiyar heyetinin görevden alınması ve kayyum atanmasını şöyle anlattı. “Açtığımız iptal davalarından Samsun 2. ve 3. İdare mahkemeleri keşiflerini yaptılar. Bilirkişi heyetlerinin hakikate uygun olarak yüksek yüzdeli köyümüz lehine raporlar düzenlediğinde adeta saldırıya uğradık. Muhtarımız ve ihtiyar heyetimiz haksız ve hukuksuz olarak görevden alındılar. Köyümüze kamu görevlisi kayyum atadılar. Raporlarına göre yürütmeyi durdurma kararları vermeleri gereken mahkemeler çokça yaptığımız yürütmeyi durdurma taleplerimizi hep reddettiler. Muhtarımız içinde dava açtık, seçimler yapıldı. Muhtarımız hakkında soruşturma izni kaldırıldığı ve en çok oy almasına rağmen yine de mazbata vermediler. Son dönemde tek tesellimiz kayyumdan kurtulduk. Muhtarımız sevgili eşi Fatma Celep Hanım muhtar oldu” ifadelerinde bulundu.

3 GÜN YETMEDİ 5 GÜN BOYUNCA VAHŞETİ YAŞADIK!

Güvenlik kuvvetlerinin Çambükü köylülerine uyguladıkları süreci Serpil Dönmez şu ifadelerle anlattı. “Süreçte, Samsun 3. İdare mahkemesi, davamızı ret etmiş olup, davamız istinaf incelemesindedir.  Neticede hiçbir davamız kesinleşmediği halde Eylül 2022 de köyümüz güvenlik güçleri geldi, durumu anlattık,  meralarımıza iştirak eden il jandarma komutanımız bizlerle görüşerek ve sahayı gezerek haklısınız ama devlet karar verirse geliriz diyerek köyümüzden ayrıldılar. 18.10.2021 tarihinde tekrardan geldiler. Hem de nasıl geldiler. Sabahın şafağında 800 dönümlük OSB alanını ablukaya alacak, katil her iş makinesini koruyacak, toprağımızı, ürünümüzü, ağacımızı, meyvemizi korumaktan başka amacı olmayan bizleri ecdattan kalan kadim topraklarımıza sokmayacak kadar askerimiz ve polisimiz ile geldiler. Kalkanlı, coplu tam teçhizatlı geldiler. Toması ve zırhlısıyla ile ambulansı ile yüzlerce araç ile geldiler. 3 gün boyunca ezdiler, sürüklediler, dövdüler, kanımızı akıttılar, başörtülerimizi çıkardılar, açık alanda araçlarda gözaltına aldılar, ters kelepçe vurdular. Hakaret ettiler, güldüler, hor gördüler. 1 metrekare dahi şahıs arazileri bulunmamaktadır diye bizlerle alay ettiler. Karasını da kurban olduğumuz kapkara toprağı bıraktılar. 04.11.2022 tarihinde meralarımızın vasıf değişikliğine ilişkin davamızda 2. İdare mahkemesi 2. Kez keşfe geldi. Raporu beklemeden 05.12.2022 tarihinde aynı şekil ve kalabalıkla tekrardan geldiler, 5 gün boyunca aynı vahşet, acımasızlık merhametsizlik” şeklinde konuştu.

BALADIK BİTİRECEĞİZ!

Taşova ilçesinin Çambükü sakinlerinden Serpil Dönmez konuşmasının sonunda şöyle konuştu. “Gelinen süreçte, meralarımızın vasıflarının değiştirilmesine ilişkin 2. Bilirkişi raporu bilirkişilerden birinin karşı düşüncesinde rağmen bütüncül değerlendirildiğinde  % 100’e yakın köyümüzün lehimedir. OSB yerinin tespitine ilişkin istinaftaki dosyamızda idareye alternatif alan bulunup bulunmadığı sorulmuş, idare alternatif alan yok, cevabı vermiştir. Bu durumda köyümüz lehinedir. Çevre plan değişikliğine ilişkin davamızda halen keşif dahi yapılmamıştır. Samsun 2. İdare mahkemesine ve Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi başkanlığına yaptığımız yürütmeyi durdurma veya kabul kararlarını bekliyoruz. Görevden alınan muhtarımız İlyas Celep hakkında kesin göreve iade kararı verildi. Devletimizin şefkatine, hoş görüsüne, eşit ve tarafsız davranma yükümlülüğüne, halkımızın sağduyusuna, merhametine, vicdanına sığınıyoruz. Başladık bitireceğiz, öfkelerini, sağduyudan uzak iftira, yorum, beyan, karar, tavır ve yaklaşımları kabul etmiyoruz. Pardon affola denilmesini de beklemiyoruz. Sadece sevgili vatandaşlar diyerek yer yanlışlığı herkesçe kabul edilen OSB sürecinin hemen durdurulmasını, köy olma vasfımız için zorunlu olan meralarımızın kamulaştırılmalarının kaldırılması, Dörtyol köyümüzün, 2000 dönüm veren ve başvuru yapan Çaydibi köyümüzün veya başkaca yerlerimizin kamuoyu önünde olabilirliğine bakılmasını, olmadı mı yine aynı bölgeye yapalım ama yükü Karabük ve Yerkozlu köylerimiz ile paylaşalım diyor ve talep ediyoruz. Hal böyle iken; değerli basın mensuplarımızdan isteğimiz, yaşadığımız ve beyan ettiğimiz hakikat ve doğruları halkımıza ve kamuoyuna aktarmanızdır” dedi.

BİZİM KÖYÜMÜZE DOKUNMASINLAR!

 Çambükü Köyü muhtarı Fatma Celep’te konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bizim köyümüze dokunmasınlar. Sayın Valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza bütün büyüklerimize sesleniyorum. Bizim köyümüze dokunmasınlar. Biz bamya yapmayı, mal hamat etmeyi çok seviyoruz. Mallarımızı da yapıyoruz,  bamyamızı da yapıyoruz. Çocuklarımızı da büyütüyoruz ama torunlarımıza bir şey diyemiyoruz. Toprağımızı elimizden alıyorlar. Bizi lütfen yine diyorum lütfen sayın valimize sesleniyorum. Bizim toprağımızı bıraksın. Biz OSB’ye karşı değiliz. Yeter artık yaşam hakkımızı alıyorlar. Bizim yaşam hakkı,3          mızı alıyorlar. Bizi bıraksınlar. Köyümüzü de bıraksınlar, toprağımızı da bıraksınlar. Biz çalışmayı yine söylüyoruz bütün kadınlar olarak köylümüzün, 30-40 kadınız seviyoruz” dedi.

SAMÇEP OLARAK HAKLI MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIZ!

Protestoya destek veren Samsun Çevre Platformu sözcüsü Mehmet Özdağ’da, şunları söyledi. “Köyün halkını mücadele den insanlarını saygıyla selamlıyorum. Samsun’dan buğum SAMÇEP adına aynı zamanda EMO merkez yönetim kurulu üyesi olarak buradayız. Samsun’da çevre mücadelesi veren bütün arkadaşlarımızın dostlarımızın Samsun EMO’nun, sizlerle dayanışma duygularını iletmek üzere buradayız. Yeşilırmak havzasının çocuklarıyız. Çarşambalı arkadaşlarımda buradalar. Sizin buradan geçen Yeşilırmak bizim oradan denize dökülüyor. Benzeri mücadeleleri Çarşamba’da da veriyoruz. Mühendiste olsak sanayileşmeyi kalkınmayı savunsak da biz hiçbir şekilde insanların mutsuzluğunu doğanın talan edilmesini gerektirecek hiçbir şeyi savunmuyoruz. Yani sizin istemediğiniz hiçbir şeyi savunmuyoruz. Bu nedenle haklı mücadelenizde her türlü haklı mücadelenizde hukuki ve demokratik mücadelenizde yanınızdayız. Dayanışma duyguları için buradayız hepinize saygılar sunarım” dedi.


SAMSUN’DA 14 MAYIS ECZACI HAFTASINDA İLAÇ VE ECZACILIĞIN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ PANELİ DÜZENLENDİ.

SAMSUN 6. BÖLGE ECZACI ODASINDAN “MÜZE ECZANE” AÇILIŞI!

EĞİTİM-SEN SAMSUN ŞUBE BAŞKANI İSMAİL YAVUZ, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI YAYINLADI.

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ONUR GÜNDÜZ; BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN 105. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI SERHAT TÜRKEL,19 MAYIS BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLEDİKLEİR FUTBOL KARŞILAŞMASI YAPTILAR.

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAMSUN ZMO ODASINDAN KITLIK KAPIDA ÇİFTÇİ AÇLIK SINIRINDA KONULU PANEL!

ENGELLİLER HAFTASINDA SAMSUNLU GÖRME ENGELLİLER TEMSİLİ ASKER OLDULAR!

BAŞKAN TÜRKEL GELECEĞİN YAZARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

EĞİTİM-SEN SAMSUN ŞUBE BAŞKANI İSMAİL YAVUZ, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI YAYINLADI.

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ONUR GÜNDÜZ; BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN 105. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

ENGELLİLER HAFTASINDA SAMSUNLU GÖRME ENGELLİLER TEMSİLİ ASKER OLDULAR!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16