https://cagdassamsun.com/

ASARCIK MUSAAĞA MAHALLESİ, KÖY MEYDANI SANAYİ BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR!

Samsun'un Asarcık ilçesi Musaağa Mahallesinin Köy Meydanının Samsun Büyük şehir belediyesinin mahalle halkının muvafakati alınmadan nazım ve uygulama imar planlarında ilan edilmesi üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup başkanvek

YAŞAM 10.09.2022 13:36:01 0
ASARCIK MUSAAĞA MAHALLESİ, KÖY MEYDANI SANAYİ BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun'un Asarcık ilçesi Musaağa Mahallesi sakinlerinin hukuk yollarının Asarcık Belediye başkanı ve mahalle muhtarı tarafından kapanması üzerine mahalle halkı tek tek Büyükşehir belediyesi meclis üyelerine mektup yazarak durumlarını anlatmaları dayanarak köye giden CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ile Hasan İpek, çözüm aramak adına köylüleri dinledikten sonra Atila Tekcan,  şunları söyledi.

'Samsun ili Asarcık ilçesi Musaağa Mısırcıoğlu Mahallesi sakinlerimizle beraberiz. Şu anda Musaağa Mahallesinde, Musaağa köyünün 300 yıldan beri kullanmış olduğu köyün etkinlik alanı, bayram yeri, ören yeri, toplu cenaze namazlarını kılınıyor, düğünlerin yapıldığı bir alanı bir merasını görüyoruz. Bu mera buradaki kayıtlı mera, 12 bin metrekare.  12 bin metrekarelik merada, resimde görüldüğü gibi, yemyeşil hayvanların otladığı insanların burada, keyif yaptığı köylünün toplandığı bir yer iken, maalesef Asarcık Belediyesi tarafından burası Samsun Büyükşehir Belediyesi marifetiyle sanayi alanı olarak ilan edilmiş ve de Asarcık Belediyesi tarafından özel bir şirkete satılmış durumdadır. Buradaki yaşayan hane halkı, durumu taki buraya inşaat iş makinaları girene kadar farkında olunmamıştır. Bu satıştan bu değişiklikten, kimseye haber verilmeden buradaki yaşayan kişilerin görüşleri ve bilgileri alınmadan, gizli yollarla mahrem bir şekilde yapılmıştır. Şu anda yanımızda köy halkı var. Görüldüğü üzere, sanayi alanı olacak yerin, 5 metre 10 metre ilerisinde, yaşam formu var. Kırsal yaşam alanları var. İnsanların burada, hayvanları var, çocukları var, iş makineleri var. Bunların şu anda, konuşlanacak bir yeri yok. Kent görünümünde, sanayi bölgesi görünümünde, bir kırsal yaşam alanını, kırsal yaşam formunu burada yok etmiş durumdayız.  Ne olacaksa olacak,  Asarcık belediyesi ve Samsun Büyükşehir belediyesi bu yanlışından dönmek zorunda. Biz Samsun Büyükşehir belediyesi meclis üyeleri olarak, yerinde bu konuyu incelemek istedik. Arkadaşlarımızla köy halkıyla, durumu paylaşmak istedik. Kendilerinden de durumu kendi ifadeleriyle bir alalım' dedi.

ATALARIMIZDAN KALMA 200-300 YILLIK KÖY BOŞLUĞU

Musaağa mahallesi sakini; “Atalarımızdan kalma 200-300 yıllık yer, dedelerimizin dedesinden kalan bir yer. Köy boşluğu olarak burayı,  köylü bütün her bir ortam alanı olarak kullandığı müşterek kullandığı bir alanı, burada talan edildi” diye ifade etti.  

Karşılıklı konuşmalarda Atila Tekcan: Burasının satışında burayı sanayi bölgesi çevrilmesinde size herhangi bir bilgi verdiler mi? Sizden herhangi bir muvafakat alındı mı? Bu konuyu ne zaman fark ettiniz?' diye sorular sordu.

 Mahalle sakini; “Taş, duvar çevre düzenlemesi başlayana kadar, bizim haberimiz olmadı.”

MAHALLE HALKININ HUKUKEN İTİRAZ SÜRESİNİN ÖNÜ KESİLMİŞ!

Samsun büyükşehir belediyesi CHP grup başkanvekili Atila Tekcan konuşmasını şöyle devam ettirdi.   “Sizlerin haberi oldu mu arkadaşlar? Herhangi bir şirket yetkilisi, bir belediye yetkilisi, biz burada böyle şey yapacağız, bir fabrika kuracağız, burada sizin çocuklarınıza iş vereceğiz, buna muvafakat edin rıza gösterin diye, herhangi bir şey denilmedi. Taki iş makinesi buraya gelene kadar, konuyu o zaman, anladınız ama resmi olarak olay itiraz süreçlerinizde bitmiş olduğunu gördünüz.  Beklemişler, yani itiraz süreleriniz sizi, katakulliye düşürmek için, onu da beklemişler. Ama hukuk her zaman mağdurun yanında olacaktır. Bizler meclis üyeleri olarak, bu konuyu zaten meclise, bu toplantıda taşıyacağız. Bütün meclis üyelerimize resimleri çekerek gönderdiniz, bilgilendik. Biz CHP'nin meclis üyeleri olarak, atladık geldik yerinde inceleyelim dedik, biz görelim anlayalım ki, diğer meclis üyesi arkadaşlarımıza da bu konuyu anlatalım.  Bir an önce bu yanlıştan, dönelim istiyoruz. Bizim istediğimiz bu, ama burada şunu da öğrendik, burayı sanayi alanından çıkartmak için, ne yaptılar? Burayı kırsal yaşanma alanından çıkardılar. Müstakil bir bağımsız yer yaptılar. Sanayi alanlarının imar hukukunda statüsü bellidir. Köy yerleşik alanı içerisinde olmama zorunluluğu vardır. Bu çalışmalar öyle 5 günde 10 günde olacak işler değildir. Demek ki bu olayı, bir kaç yıl öncesinden planlamışlar. Gizli, mahrem bir şekilde bu kadar küçücük bir yerde, bunu da becermişler artık onlara da helal olsun diyorum. Denilecek bir şey yok. Biz bu hakkınızı mecliste bu toplantıyı takip eden arkadaşları arayacağız, konuşacağız, avukatlarınızla da işbirliği yapacağız. Bu mağduriyetinizi giderme konusunda biz bir yurttaş olarak, elimizden düşen görevi yapacağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum” diye ifadelerde bulundu.   

BİZ FABRİKAYA KARŞI DEĞİLİZ.

Köy sakini;  'Efendim imar çalışması sadece bura adına, yani köy genelinde imar çalışması için yapıldı. Biz fabrikaya karşı değiliz ama yolun öbür yüzünde herkesin arazileri var. Köy boşluğuna gelip köylünün bütün erkeklerin bayanların faydalandığı müşterek olarak kullandığı bir yere, bu fabrika yapılacağına 100-200 metre öbür tarafından gerekirse verebiliriz. Gelsinler yer tahsis edelim ama köyün boşluğunda yani İstanbul’a dünya devletlerinde bile bizim buradan çalışanlarımız var. Geldiği zaman ailecek geliyor, bayram yapıyor. Bir gölgede çadırını kuruyor, pikniğini yapıyor, semaverini yakıyor, gelen bir misafirini burada karşılıyor,   ama şu anda bu şahıs nereyi evinin balkonuna dahi çıkıyor” şeklinde konuştu.

ACABA KİMLERİN BURADA MENFAAT BİRLİKTELİĞİ VAR?

Atila Tekcan son olarak şu ifadelerde bulundu. “Alternatif yer gösterme şansınız, vardı. Ama burası maliyet ucuzluğundan mütevellit artık belki de belli olmaz, kimler bu işin içinde! Kimlerin bu konuda menfaat birlikteliği var? Geçen süreç içerisinde bunları da hep beraber arkadaşlar göreceğiz. Bunun hesabını hep beraber soracağız. Burası köy forumundan çıkmıştır. Burası kent forumundan da çıkmıştır. Burası bir sanayi bölgesi oldu. Madem sanayi bölgesine gidecektik, Organize sanayide ucuz bir alır otururduk. Öyle değil mi? Yani gerek yoktu” dedi.

Köy sakini: “Birde belediye başkanımız buraya geldi. Dedik ki bakanım burası yerleşim yeri, burayı sanayi bölgesine nasıl açıyorsunuz? Dediği laf şöyle hani burada nerede ev dedi. Bunlar ev değil önceden burada herhalde fabrika vardı, bu evleri biz sonradan yaptık. Bunlar fabrikayı yıktılar” dedi.

 


BAŞKAN TÜRKEL GELECEĞİN YAZARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16