https://cagdassamsun.com/

AYVACIK BELEDİYESİNİN ORHAN GAZİ PARKINI YIKMASINA AYVACIKLILARDAN TEPKİ!

Samsun’un Ayvacık ilçesindeki Orhangazi Mahallesinde parkın Ayvacık Belediyesi tarafından gençlik merkezi yapılması için park alanındaki ağaçların kesilerek yeşil alanın yok edilmesine Ayvacık halkı ‘den 70’e tepkilerini gösterdi.

ÇEVRE ve EKOLOJİ 22.07.2023 13:51:00 0
AYVACIK BELEDİYESİNİN ORHAN GAZİ PARKINI YIKMASINA AYVACIKLILARDAN TEPKİ!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun’un Ayvacık ilçesinde Belediye Gençlik Merkezi projesiyle Orhangazi Mahallesindeki yeşili bol olan parktaki ne kadar ağaç varsa hepsini kesmesine Ayvacıklılar adeta isyan ettiler. özellikle yaşlıların oturarak sohbet ettikleri ve çocuklarında oyun alanı olarak kullandıkları parkın kaldırılmasına adeta isyan ettiler.

BU AĞAÇLARI 1991 YILINDA KENDİ ELLERİMİZLE DİKTİK

Ayvacık belediyesin ağaçları kesmesine Ayvacık Ziraat Odası başkanı Erdal Avcı, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi. “1991 yılında işte aramızda o dönemin meclis üyesi olan Mustafa Töre abimizin de burada olduğu bu altında gölgelenmiş olduğumuz, ağaçları 1991 yılında kendi ellerimizle diktik. Bu insanları park oyun alanı olarak, bizden sonraki belediye başkanımız, Mahmut Beyazoğlu abimiz, ondan sonraki belediye başkanımız, Mustafa Belur, bugüne kadar Halil Kalaycı’nın sizlerin emeği geçmişse çakılmış olan her bir çivi için kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Ancak burada kimsenin hizmete karşı olduğu yok. Buradaki hadise şu, altında gölgelenmiş olduğumuzun ağacın yaşındaki, ağaçlar kesilerek şuraya bir ucube bina yapıldı. Buradaki insanlara soruyorum, Allah Muhammet aşkına bu binada Ayvacık ilçesindeki hangi çocuğumuz faydalandı? Bu binada şu anda faaliyet gösteren bir şey var mı? Ama dedik ki aman, bizim adımız çıkmış 90’a inmez 80’e anladınız mı? Hadi yapılsın, Ziraat Odasının önünü 3. Kata kadar gölle buluşmasını engellediler. Hemen yan binayı, komşu binaya, Abdullah abinin binaya, şimdi burada diğer yerler var. Şimdi arkadaş gölle, sahille istemeden insanların, arasına böyle bir bina hangi imar kanununa göre? Hangi çevrecilik anlayışına göre yapılır? Hayretler içindeyim. Şimdi biz yer seçimine karşıyız. Başkana da durumu arz ettik. Ayvacık’ta niye Orhangazi mahallemiz, hemen eski tabiriyle hayvan pazarının olduğu yerde, çok güzel bir alan var. ne birinin önünü kapatır, ne bir yere engel olur, oraya yapılabilirdi. Yine hemen liselerin karşısında yer var yapılabilirdi. Onlarca alternatif yer varken, şimdi buraya bu insanların çocuk çoluğunun oynadığı park alanına, Ayvacık zaten barajdan dolayı, arsa tarla ve gibi yerler çok kısıtlı yerler. Coğrafyamız zaten malumunuz. Onun için buradaki söylemek istediğimiz, öz şu, belediye başkanı size teknik elemanlarınız yanlış bilgi veriyor. Altını bir daha çiziyorum, daha dün kısa don giyemezken, bu ağaçların dikildiği dönemde bezlenirken olanlar dün parkına sahip çıkan bacılarımıza kız kardeşlerimize elinde sigarayla hakaret edemezler nokta. Yetmez, buranın mülkiyeti DSİ’ye ait, niteliği tarla metrekaresi 1919 M2 hangi ihale kanununa göre, neye göre bu çalışmayı kim yapıyor, yani ben yaptım oldu bitti olmaz.  Böyle bir şey olmaz. Buradaki kesilen ağaçların, günahını bu dünyayı halife olarak idare etmeye kalksan, sayın başkanım öbür tarafa bunun cevabını veremezsin” diye konuştu.  

BAŞKANIM EVİMİ YIK AMA BU PARKIMI YIKMA!

Eski belediye meclis üyesi olan Ayvacıklı Mustafa Öztürk, öfkesini şöyle anlattı. “Buraya kadar geldiniz, ben muhalefet değilim, koyu bir Tayyip Erdoğan aşığıyım ve AKP’liyim. Son damlama kadar yine aynıyım, yalnız yapılan yanlışa da ben AKP’li olarak gönlüm razı değil. Burası sade burada oturanların değil. 40 tane köyün Pazartesi günleri gelip Ayvacık’ta, gölgelendiği, serinlediği oturduğu istirahat ettiği bir alandır. Aynı zamanda da camimizin önünde ihtiyarların bizim gibi yaşlıların, dinlenme alanıdır. Ben başkanımızı aradım, bu yanlıştan dönmesi için geldiler buraya Allah razı olsun, sağ olsunlar vazgeçtiler. Ondan sonra 2 gün sonra geldiler eştiler mani olmaya çalıştık, başkanımızı da aradık. Cevap vermediler telefonumuza bakmadılar. Ondan sonra yetkili daha kim var bunun üstünde büyükşehir belediye başkanı büyükşehir belediye başkanımı da aradım, oda dedi ki buna Çiğdem hanımın gücü yeter, Çiğdem hanım vekilimizi aradım, oda başkanı arayayıp seninle görüştüreceğim dedi. Ne başkan beni aradı ne kimse geri döndü. Bu parkımızın yıkılmasına, bu ağaçlarımızın kesilmesine kesinlikle gönlümüz razı değil. Kimsenin de razı olma şansı yok. Burası DSİ’nin göl alanı idi, biz zamanında buranın esnafları paramızla çakıl, taş hafriyat döktürdük bu alanı meydana çıkardık. O zamanki belediye başkanıyla da ben ilk meclis üyesiydim. Bu ağaçlandırmaları yaptık. Gerektiği zaman böyle kurak yani güneşli günlerde suladık ağaçları büyütmek için, ama hiç acımadan kesildi. Buna hiçbir kimse razı olamaz. Kimse bunu niye yapıldı, niye bu iş hizmet yapılmadı diyemez. Bu hizmet, bu bina başka bir yere de yapılabilirdi. Sayın cumhurbaşkanımız bütün illere ilçelere millet bahçesi yapmaktadır. Ayvacık’ta bu millet bahçesi bu park, bu yeşil alan yıkılmaktadır. Bundan hiç kimse yani rant çıkarmak için kimse uğraşmasın. Buna kimsede müsaade etmez. Ben başkana kendisine de söyledim. Evimi yık başkanım ama bu parkımı yıkma. Bu ağaçları kesme, ben bunu bina da yapsan binayı da yıkıncaya kaar savaşacağım diye kendisine bu şekilde ikazda bulundum” şeklinde konuştu. 

 Ayvacıklı Arslan Can’da tepkisini şöyle dile getirdi. “Rant işi var. Mustafa kardeşimin konuştuğu gibi ben Çiğdenm hanımı aradım. Dönmediler, sonra aradılar beni namazdan çıkınca aradılar. Aradı beni bizi mi aradın dedi evet sizi aradım dedim. Böyle böyle ağlayacağım, bizim dedim ağaçlarımızı kesiyorlar dedim. Başkan dedim Erkan ile beraber diktik bu ağaçları dedim. Dedi ki bana sekretermiş o sizi dedi Milletvekilime vermiyorum dedi. Anlattım, Mustafa da yanımdaydı. Anlatmadım mı Mustafa, dedim Milletvekilim böyle böyle burada rant işi var. Burada hırsızlık işi var dedim. Bizim Ayvacık, ilçe başkanı bundan rant peşinde hırsız dedim. Aynısını demediysem Allah’ın kulu olmayayım. Ben ağlayacağım, biz burada Mustafa ile biz burada müdahale ettik. Sana döneceğim dedi. Halen daha dönmedi. Biz bunu istemiyoruz. Erkan başkan dikti bunları Erkan, bunları hep beraber diktik. Yazık değil mi atayım mı? bunu başkanı kandıran da bu. Bizim başkan, onu kandıran ilçe başkanı. Belediye başkanı burada bize söz verdi. Yapmıyorum dedi. 2 gün sonra yolda çattım başkanım nasıl olacak mı dedim. Olmayacak Arslan amca dedi. Ondan sonrada gece geldi kesti. Yazık değil mi ben bugün burada Ayvacıklıyım, bugün varım, yarın yokum, burada milletin çocukları gelip hanımları gelip oturuyor. Ben 3-4 gündür sinirimden ağlıyorum evde” dedi. .  


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16