https://cagdassamsun.com/

CHP SAMSUN İL ÖRGÜTÜ; AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN ATAKUM SAHİLİNİN YOK ETMESİNE TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER.

CHP Samsun il örgütü, AKP’li Samsun Büyükşehir belediyesinin Atakum sahilinin yok etmesine izin vermeyeceklerini Kurupelit’te denizin doldurulmasına hayır diyerek büyükşehir belediyesi meclis binası önünde bir basın açıklamasıyla

YEREL YÖNETİMLER 13.10.2023 23:33:00 0
CHP SAMSUN İL ÖRGÜTÜ; AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN   ATAKUM SAHİLİNİN YOK ETMESİNE TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun il başkanlığı tarafından AKP’li Samsun büyükşehir belediyesinin meclis salonun önünde Körfez Marina da denizin doldurulmasına, Atakum Sahilinin yok edilmesine, CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ birer konuşma yaptılar.

 HALKA DAYALI DEĞİL RANTA DAYALI YÖNETİM! 

İlk olarak CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan şunları söyledi. “Öncelikle Orta Doğuda bugün son iki haftadır işlenen insanlığa karşı en büyük suç olan, savaşın, çocukların ölümüne sebebiyet veren, kadınların ve masun insanların ölümüne sebebiyet veren savaşın tam karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Bir başka şeyin tam karşısındayız. Başkanımın söylediği gibi yarım saat sonra karşımızdaki binada Atakum, ilçemizin en müstesna yeri olan, Kurupelit Marinayla bir karar alınması muhtemel. Bunun tam karşısındayız, bunun için buradayız. Samsun’u 4,5 -5 yıldır yöneten ve halka dayalı değil, ranta dayalı, bir yönetim sergileyen, büyükşehir belediye başkanımızın biliyorsunuz son dönemde hızlanan icraatları var, ranta dayalı, Atakum’da Barış bulvarı üzerinde 20 dönüm kadar yeri, imar uygulamasını 3 kat artırarak, yeni bir mucizeye imza attı. Onun dışında İtfaiye binasını ve olduğu arsayı satılığa çıkardı, iki kez satılığa çıkardı. Son bir haftadır da, gündeme getirdiği, Kurupelit Marinanın dolgu sahası haline getirilmesi bunu Ulaştırma Bakanlığı üzerinden yapmaya çalışması üzerinden buradayız. Biz CHP olarak, CHP’nin meclisteki Milletvekili olarak bunun takipçisi ve önleyicisi, engelleyicisi olmak için her türlü mücadeleyi İl örgütümüzle beraber, Atakum ilçe örgütümüzle beraber, bütün üyelerimizle beraber, bunu yapacağız. Ben şimdiden katılım sağlayan herkese, mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Bugün başlayan inancımızın bu süreç tamamlanana kadar, bu uygulamanın engellenmesi dağılana kadar, aynı motivasyonla herkesten bekliyorum” diye açıklamalarda bulundu. 

BİLİMSEL DEĞİL ÇALAKALEM PROJE!

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Kurupelit Marinanın doldurulmasına Atakum sahilindeki talanı yıkımı protesto etmek için yaptığı konuşmasında şunları söyledi.  “Samsun’umuzu doğal ve kültürel zenginlikleri ve mirası ile daha yaşanabilir bir kent olarak gelecek kuşaklara bırakılması siyasi parti farkı gözetmeksizin hepimizin öncelikli görevidir. Ancak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa DEMİR göreve geldiği günden buyana maalesef Samsun Halkına ait doğal zenginlikleri ticari meta olarak görmüş ve Büyükşehir Belediye Meclisindeki sayısal çoğunluğuna güvenerek doğal ve kültürel varlıklarımızı tek tek rant aracı haline getirmiştir. Şimdi sıra Samsun’umuzun göz bebeği, Karadeniz Bölgemiz için doğal, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir değer olan Kurupelit Marinaya gelmiştir. Kurupelit Marinanın Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından doldurularak 500 m. açığına yeni bir marina yapılmasına karar verilme aşamasına gelinmiştir. Bu aşamaya nasıl gelindiğini hatırlayalım; 2016 yılında dönemin AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, bilimsellikten uzak, çalakalem bir proje ile yaklaşık 14 Milyon Dolar (bugünkü TL karşılığı 390 Milyon TL) tutarında Samsun Halkın parası harcanarak, Kurupelit Marina hatalı bir şekilde tamamlanmıştır. Gelinen noktada Kurupelit Yat Limanı’nın mevcut kullanım alanlarının yıkılarak, büyük bir bölümünün dolgu yapılması ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı bir mendirek yapılarak yat limanı tesis edilmesine ilişkin bir karar bugün birazdan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanacaktır.”

 SAMSUN AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ YAPBOZ TAHTASI DEĞİL!

Mehmet Özdağ tepkisini şunları ifadelerle sürdürdü. “Bu projenin komisyon görüşmelerine Marina Dayanışması ve Mimarlar Odası temsilcilerinin katılmasına Samsun Büyükşehir belediye başkanının talimatıyla katılmasına izin verilmemiştir. Akademik, hukuki ve toplumsal mutabakat bu projede yoktur. Böyle bir mutabakat arayışı Samsun büyükşehir belediye başkanının geleneğin de de yoktur. Bu Proje ile bir önceki dönem AKP’li Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Halkının cebinden yaklaşık 225 Milyon TL harcayarak çalakalem yaptığı beton imalat ve mendirek yıkılacak, şimdiki AKP’li belediye başkanı tarafından da yaklaşık 700 milyon TL bir bedelle aynı yerde denizimize beton dökülecek. Bu Proje; Atakum Sahilinin ölüm fermanıdır. Bu proje Samsun’un ve Samsun Halkının deniz ile olan aşkının ve bütünleşmesinin ortadan kaldırılmasıdır, doğaya ihanettir. Öncelikle şunu belirtelim ki; Orta Doğu Teknik Üniversiteli bilim insanlarının ve konunun uzmanı mühendislerin raporlarına göre mevcut marina iyileştirilebilir durumdadır. Samsun Kenti, AKP’li Belediye başkanlarının yap boz tahtası değildir. Samsun Kenti AKP’li belediye başkanlarının belediyecilik öğreneceği staj yeri ve yandaşlarına pazarlayacağı ticari bir mal değildir” diye konuştu. 

DOĞAYI VE ÇEVREYİ KATLETMEYİN

Samsun Halkının yoksulluğuna, gençlerinin işsizliğine, yetersiz toplu ulaşıma, her yağışta kayıkla dolaşılan sokaklara çare arayın diye ifade eden CHP Samsun il Başkanı Mehmet Özdağ; “Buradan Sayın Mustafa Demir’e sesleniyorum; Sevgili Muzaffer Önder döneminin faaliyet raporlarını okuyun. Altyapı nedir, nasıl yapılır, Samsun Halkının gerçek ihtiyaçları Halkçı bir anlayışla en ucuza nasıl karşılanır; Örneğin Samsun kentinin içme suyu ihtiyacı nasıl planlanır ve en ucuza nasıl mal edilir, Sel ve su baskınlarına karşı kentin direnci nasıl artırılır öğrenin. Hala  Muzaffer Önder zamanından kalma 250 bin nüfus için planlanmış içme suyu arıtma tesisini ve altyapısını kullanıyorsunuz farkında mısınız? Atakum sahilinden elinizi çekin! Doğayı ve çevreyi katletmekten vazgeçin. Bırakın deniz dolgusu gibi rant odaklı hafriyat, inşaat işlerini, Samsun Halkının yoksulluğuna, Samsun gençlerinin işsizliğine, yetersiz toplu ulaşımınıza her yağışta kayıkla dolaşılan sokaklara çare arayın. Samsun halkının yararına olmayan her kararda Cumhuriyet Halk Partisini karşınızda bulacaksınız. Yerel seçimlere gidilirken yenilenmiş il ve ilçe örgütlerimizle Samsun’umuzun ve Samsun Halkının taleplerinin ve sorunlarının takipçisi olacağız.  Samsun halkının yararına olmayan her kararda Cumhuriyet Halk Partisi’ni karşınızda bulacaksınız. İnanıyorum ki Samsun halkımız önümüzde ki yerel seçimlerde sandıkta sizin için gereken cezayı verecektir” dedi. 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16