https://cagdassamsun.com/

“DOKUZ ÇOCUKLU BAKİRE” RAFLARDA YERİNİ ALDI OKURLARINI BEKLİYOR!

Samsun’da yayın yapan Samsunpostası. Net’in imtiyaz sahibi Savaş Çankaya’nın eşi Canan Çankaya uzun süre çalıştıktan sonra “DOKUZ ÇOCUKLU BAKİRE” isimli kitabını yayınladı. Kitap kitapevlerindeki raflarda yerini almaya başlad?

KİTAP 9.09.2022 12:34:47 0
“DOKUZ ÇOCUKLU BAKİRE” RAFLARDA YERİNİ ALDI OKURLARINI BEKLİYOR!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Dokuz Çocuklu Bakire” adlı kitabın yazarı olan Canan Çankaya kitabına dair şunları konuştu.

 “Öncelikle çok heyecanlıyım. Ilk kez böyle bir röportajım olacağı için öncelikle onu söyleyeyim. Heyecanlıyım. Titriyorum ismim Canan Çankaya, Eskişehirliyim, 40 yaşındayım direk yaştan girdim çünkü galiba yaş sendromu yaşıyorum bu aralar.

Hakla ilişkiler mezunuyum, ön lisans halkla ilişkiler bitirdim. Lise sonda kısa bir köşe yazarlığı geçmişim oldu diyebilirim, Eskişehir yerel gazetesi olan Sakarya gazetesinde.  17 yaşında çok yakışıklı bir oğlum var adı Ozan, 5 yaşında çok güzel bir kızım var adı Aydan Ezgi. Kitap okumayı, yazmayı seviyorum çok mu klasik oldu bilmiyorum ama şuan çok heyecanlıyım. Yazmayı ayrıca seviyorum daha doğrusu konuşamadıklarını yazıyorum gibi bir şey, hala Eskişehir’de yaşıyorum hala da çok tuhaf oldu hep Eskişehir’de yaşıyorum zaten. Şu anda da ilk kitabı yazdım, daha doğrusu çıkmış olmasından dolayı çok mutluyum, onun tuhaf ve heyecanını da yaşıyorum açıkçası. Umarım beğenilir” diye ifadelerde bulundu.

GAZETECİ METİN GÖKTEPE’NİN ANNESİNİN ACISINI HİSSEDEREK YAZDIM!

Yazar Canan Çankaya, konuşmasını şöyle devam ettirdi. “Kitap yazma fikrinden ziyade yazar olma arzusu hep vardı bende. Çok klasik belki ama hani derler ya çocukluğumdan beri bende de yazar olma isteği vardı. Neden bunu düşündüm, araştırdım 40 yaşıma geldim yine yaş sendorumu falan. Klasik edebiyat okuduğumda ya da yazarları çok küçüklüklerinden itibaren yazmayı çok fazla yol kat etmiş insanlarla yazarlarla karşılaştım dedim, hani ben neyim onların yanında falan olmuştum. Hatta o zaman bir kendimle bir yüzleşme yaşadım diye eskiye döndüm. Ben ne zamandan beri yazıyorum falan oldu. Bende küçüklüğümden beri yazıyormuşum onu fark ettim. O zaman bey bana cesaret geldi, yani hiç de boş değilmişim gibi kompozisyonlarla başladım. Hatta şöyle bir durum vardı. Ortaokulda bir yazı yazmıştım, kompozisyon üzerine. O zamanları hatırlayanlar bilir, Gazeteci yazar Metin Göktepe'nin cinayeti söz konusuydu. Cinayet diyoruz ki cinayetti zaten öldürüldü. Yani bunu şimdi söylediğim zaman, siyasi olarak ya da dini, ırk şudur budur bir taraflara çekmeye çalışabilirsiniz ama ondan ziyade gencecik bir insan yok oldu, öldürüldü. Annesinin yaşadığı acıyı diyeyim ben ortaokul yıllarıma denk geliyordu zaten anneyi, o kadının acısını hissettim. Çok üzüldüm yani. Karşı tarafın dediğin gibi siyasi görüşü, mezhebi, şudur budur hiç umurumda olmadı. Oradaki acıyı hissettim. Hatta ağlayarak bir şeyler yazmıştı. Öğretmeninize götürmüştüm böyle bir şey yazdım. Götürme amacı neydi şu an hatırlamaya çalışıyorum ama hatırlayamadım yani güzel mi olmuş ya da bilmiyorum yani şu an hatırlayamadım ama hocam bana bunu kimseye gösterme falan demişti. Şimdi bu konuya neden geldim. Yazma ile ilgiden ziyade, insanların hayatına dokunan şeyleri yazmak istiyorum. Hayatlarını yazmak istiyorum. Oradan başlayan, oradan gelen ve hala da gelen hani söylenmemiş, duyulmamış bir bilinmemiş birçok şeyi yazmak istiyorum” şeklinde konuştu.

KİTABIMIN ADINI SANKİ BİRİLERİ KULAĞIMA FISILDADI 

Yazar Çankaya, kitabın çıkış hikâyesini şu ifadelerle anlattı. “Bu kitapla ilgili isim aslında tek atış tek vuruş diye ben kendi kendime tanımıyorum ki şöyle bir şey oldu. Daha doğrusu mistik bir şey oldu gibi bir durum. Kitabı yazarken yani adı ne olsun gibilerinden kendi kendine düşündüğüm anda sanki bir şey kulağıma gelip Dokuz Çocuklu Bakire diye fısıldadı ve orada kaldı. Hatta unutmamak için bir kâğıda yazdım, kâğıdı daire içine alıp çalışma masamın yanında duvarda asılı olan panoma taktım ve yaklaşık iki yıldır falan da orada duruyor. Tek birisinde başka bir isim düşünmedim de ve değiştirmedim. Kitap aslında kitap adıyla kendi kaderini de doğurdu gibi bir şey oldu. Benim için ben hissettiğim durum bu adı da böyle çıktı” ifade etti. .

KİTABIMDAKİ SATI TEYZE İSMİ GERÇEKTİR!

Canan Çankaya; “Satı Hanım kimdir sorusu, kitabı okuduğunuz zaman cevabını alabileceğiniz bir kişiliktir, diğerinde de gerçek bir yaşam öyküsünden esinlendim diyeyim. Olaylar kişiler, zaman yer, mekân değiştirildi. Bir tek Satı teyzenin ismi gerçektir. Satı ismini değiştirmedim ona ait olan ismi düşündüm. Önce düşündüm değiştirmek için bir iki isim de koydu ama sonra hayır dedim. Esrim de birçok şeyi değiştirdim, oradaki karakterlere onun hayatına girip çıkan kişileri. Biz komplo bile kameraya biraz daha dik dersiniz.

BENCE KADIN OLARAK YETERİNCE KORKTUK! ARTIK KORKMAYALIM!

Canan Çankaya, kadınların çok korktuklarını artık korkmamaları gerektiğini kitabında şöyle anlatıyor; “Ohh derin bir nefes alan önce. Sonra da en son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Bence yeterince korktuk. Kadınlar olarak bu ülkede yeterince korktuk. Dünya da kadın olmak zor. Hele ülkemizde son zamanlarda iyice zorlaşmaya başladı. Bence yeterince korktuk ve korkmayalım. Yani sindik, sindirildik, sessiz kaldık ve artık yeter demek istiyorum. Korkma sırası eline geçen gücü zulüm taşlarıyla örenlerin olsun istiyorum. Artık biz korkmayalım, birazda onlar korksun istiyorum. Dolayısıyla da korktuğum bir durum yok yani,  korkuyorum şu anda. Kitabın kapağına gelince itiraf edeyim, kitabın kapağı bana ait değil. Bunu buradan söyleyeyim. Evet, kitabın içeriği yazı bana ait ama kitabın kapağı bana ait değil galiba da kapağı da çok konuşulacak. Bunun sahibi Sevgili eşim, Savaş Çankaya'dır. Açıkçası bu konuyla ilgili kendini kıskanmadım mı, kıskandım. Yani yaratıcılığı için onlara öncelikle teşekkür ediyorum ama nasıl benden çıkmadı diye kıskandım. Çünkü benim kafamda tasarladım daha böyle aslında sıradan gibi bir şeydi. İlk bu kitap kapağı sevgili Nurcan Hanım, Yayınevi yönetmeni de bana gönderdiği ilk nüsha ile ilk gördüğümde öncelikle ne alaka dedim? Kendimde dedim. Bu ne alaka diye. Sonra düşündüm kadının yaradılışından gelen bu kanı. Kadını tanımlayan güzel bir obje olduğuna karar verdi çoğu toplumda. Bizim de toplumumuzda tabu olarak görülen bu yaratılışımızdan gelen durumun yasaklı kötü pismiş gibi lanse edilmesi zaten ayrı bir çirkinlik, üzücü bir durum. Son zamanlarda bizden gelen bu kanı korumak için kullandığımız materyalleri bile alırken zorlanmamız. Hatta utanmıyormusuna kadar giden şuursuzca cümleleri görünce bu kapak olmuş dedin ya bu kapak tam olmuş. O yüzden de bu fikir için öncelikle eşime teşekkür ediyorum” diye konuştu

EN ÇOKDA KİTABIMIN OKUNMASINI ARZULUYORUM…

Canan Çankaya kitabının Kültür Bakanlığı sürecini ve kitabının okunmasıyla ilgili şunları ifade etti. “Kötü hissetmem gerekirdi şimdi açıkçası iyi mi kötümü’ den ziyade aslında benim için güzel bir deneyim oldu demek isterim. Yani yarışmaya katılmaya şey kazanmış olsaydım. Hani ödüllü bir kitap olacaktı tabii ki ayrı olacaktı. Şu anda neden yarışmadan elendiğime dair bir fikrim bile yok açıkçası. Hani neden elinde ne olduğu, neyi beğenilmedi bilmiyorum. Sadece deneyim oldu ama bu beğenileceğini, beğenileceği için değil bende dediklerine kendi de pişman olacaklar diye düşünüyorum. Dolayısıyla umurunda değil. Eleştiriye tabii ki açığım. Yani şu anda okunmasını çok istiyorum. Yani kendim yazdım sadece bana aitti, beğenmiştim. Şimdi başka bir heyecan sardı, korku sardı daha doğrusu. Beğenilmeme korkusu da değil aslında herkes beğenecek diye bir kayda tabi ki yok ama nasıl karşılayacak çok merak ediyorum mesela, beğenecek mi merak ediyorum, şurası şöyle olabilirdi denilen o yapıcı eleştiriler diyoruz. Yani onları tabii ki bekliyorum. Ya da sırf pisliği ne saçması başlığı söylerlerse çok da kale alacağımı zannetmiyorum. Olumlu olarak yapılan şöyle, söyleyeyim, olumsuz görünen olumlu eleştirilere tabii ki açığım. Kendimi geliştirmek, daha iyi eserler vermek için tabii ki gerekli olan bir şey. Şu anda çok heyecanlıyım. Okunmasına okunduktan sonra ki tepkileri almayı dört gözle bekliyorum. Merak ediyorum. Her kitabı çıkan bir yazar gibi diyeyim. Ben de heyecanlıyım tabii ki. Öncelikle beğenilmesini istiyorum” dedi.  

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Kitabını sosyal medyada tanıtmak için Twitter’da paylaşmasının ardından Erdem Yasin adındaki bir şahsın kitabın kapağına bakarak yazar Canan Çankaya’yı hedef almasını yazar şöyle anlattı.

““Gericiler şimdi  “DOKUZ ÇOCUKULU BAKİRE” isimli kitabımın kapağında “KADIN PEDİ’İDEN “ DOLAY kitabımı ve beni hedef aldılar. Gericilerin istekleri üzerine ülkenin birçok yerinde konser, festivaller iptal edilirken, gericiler, çıtayı bir kademe daha yükselterek bir kadın yazara yani bana ait kitabımın kapağındaki KADIN PEDİ gerekçe gösterilerek kitabımı okumadan ön yargıyla sadece kapağıyla hedef almaları aslında beni şaşırtmadı. Ancak bu kadar çabuk gerici bağnaz yobaz beyinlerin tepkileri olacağını beklemiyordum. Kitabıma Twitter’da “Erdem Yasin” adlı bir profilden yapılan paylaşımda “Ne günlere kaldık, kadın pedi bir kitabın kapağında başımıza taş yağacak. Kitabın ismi de bir garip “Dokuz Çocuklu Bakire” Kültür ve Turizm Bakanlığı nasıl böyle kitaplara izin veriyor” diye hedef gösterdi. Kitabın yazarı ben Canan Çankaya, olarak sosyal medya hesaplarından kadın STK’larını etiketleyerek destek istiyorum. “Gericiler kitabımı hedef aldı. Kapağı zorlarına gitmiş. İçine bakmadan dışından yorumlama hoş bunlar Kuran-ı da okumayan ve uygulamada da beyin yerine, dünyanın merkezine koydukları uzuvlarıyla düşünen pardon düşünme yetisi olmayan varlıksılar değil mi? dedi.

Resim önizlemesi


BAŞKAN TÜRKEL GELECEĞİN YAZARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16