https://cagdassamsun.com/

DR.NEDİM ECEVİT; “-MIŞ GİBİ BAŞKANIN, -MUŞ GİBİ KOMİSYONU!”

Samsun Atakum Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit; ”Genel etik ve temayül şudur ki; Önce ilçe belediyesi toplanır, eğer proje değişikliği, ilgili ilçede onaylanmazsa, artık büyükşehir ısrar etmez” dedi.

ÇEVRE ve EKOLOJİ 16.10.2023 23:13:00 0
DR.NEDİM ECEVİT; “-MIŞ GİBİ BAŞKANIN, -MUŞ GİBİ KOMİSYONU!”

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Atakum Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi meclisinde Kurupelit Marina ve yeşil alanların talan edilmesine dair yaptığı açılamasının öne çıkan başlıkları şöyle, “Biliyorsunuz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir belediye başkanlığını toplumun ve şehrin beklenti ve ihtiyaçlarını gözeterek yapmıyor. Belediyecilik kültürüne yakışır şekilde davranmıyor, belki de davranamıyor” diye ifade etti.

HALKTAN VE BİLİMDEN KÖŞE BUCAK KAÇIYOR! 

Dr. Nedim Ecevit; “Sayın Demir, halkın derdine çare olmak, halkın mutlu bir kent yaşamı sürmesinin olanaklarını sağlamak, her yağmurda ortalığı sel götürmesini önlemek için alt yapı yapmak ve bunun gibi yüzlerce yapması gerekenler yapmıyor. Ne yapıyor? Halktan, bilimsel çevrelerden köşe bucak kaçarak, tüm belediye olanaklarını kullanarak, park demeden, yeşil alan demeden, vadi demeden yıkıp, bunun dışındaki bazı çevrelerin çıkarlarını yanında yer alıyor” şeklinde konuştu.  

BELEDİYE BAŞKANIY-MIŞ GİBİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Konu her ne ise Hoop! Sayın Mustafa Demir'in istediği gibi kabul ediliyor diyen Dr. Ecevit; “Bu haliyle de belediyecilik dışı işlerden fırsat bulamadığından Sayın demir layıkıyla belediye başkanlığı yapmak yerine, "Belediye Başkanıy-Mış" gibi yapmak zorunda kalıyor. Tabii komisyondaki veya belediye meclisindeki biat kültürü çoğunluğu da "Toplanıyor- Muş” gibi yapıyor.  Konuların detayını bilmeden, merak da etmeden, sayısal basiretsizlik nedeniyle parmaklar komuta göre, kalkıp iniyor. Konu her ne ise Hoop! Sayın Mustafa Demir'in istediği gibi kabul ediliyor. O da bildiğini okuyor. Bildiği malum, herkes biliyor. Yaklaşık 5 yıldır yaşanan bu” diye söyledi.

 

Söz konusu -mış gibi başkan   Mustafa Demir olunca orda kanun, hukuk, mahkeme kararı, etik, halkın mağduriyeti gibi kavramların beklemek hayaldir, saflık olduğuna işaret eden Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit şunları söyledi.  “Atakum Kurupelit Marina proje değişikliği onayı konusunda Ulaştırma Bakanlığı Atakum ve Büyükşehir Belediye Meclislerine ayrı ayrı görüş sordu. Genel etik ve temayül şudur ki; Önce ilçe belediyesi toplanır, eğer proje değişikliği, ilgili ilçede onaylanmazsa, artık büyükşehir ısrar etmez. Öylemi oldu, elbette Hayır! Söz konusu -mış gibi başkan sayın Mustafa Demir olunca orda kanun, hukuk, mahkeme kararı, etik, halkın mağduriyeti gibi kavramların beklemek hayaldir, saflıktır. Uyulmaz! Marina projesi ile ilgili konu, gündem önceden belli olduğu için, bir sonraki aya sarkması gereken bir konu. Ama işin içinde rant olunca, Sn. Mustafa Demir, bunu 11.10.2023 tarihinde komisyon toplantısına gündem dışı olarak ekletti. Bu projenin, Samsun, un gözbebeği Atakum kıyı şeridi ve kumsalı için vahamet olacağına hem Dereköy balıkçı barınağındaki yaşanmışlıktan hem bilimsel rapor ve modellemelerle bilen ve bu konuda epey mesai harcayıp kafa yoran Samsun Akademik Odalar Birliğindeki İlgili oda temsilcileri komisyon toplantısına katılmak, gerektiğinde söz alarak bu projenin hatalarını, nelere mal olacağını anlatmak için komisyon toplantı salonuna gittik.”

MECLİS SALONUNA ALINMADIK.

Dr. Nedim Ecevit; “O zamana kadar, isteyen kişilerin bu toplantılara izleyici olarak katılması serbestken, birden kapıdaki görevli, "bugünkü toplantıya meclis üyeleri dışında katılım olmayacak mış" şeklinde uyarıda bulundu. “Niye böyle?” derken, cansiperane Samsun'u gücünün yettiğince savunmaya korumaya çalışan, meclis üyesi Sayın Hasan İpek Bey bizi odasına aldı. Meclis başkanına haber verdi. Meclis başkanı Sayın Nihat Soğuk gelerek, "Başkan Mustafa Demir, böyle istedi" dedi. Onun isteğine ters bir kabul yapamayacağını belirtti. Özetle Başkan Mustafa Demiri'in isteğiyle, Çevre kanunu madde 3 de belirtilen, halkın ve meslek odalarının katılım hakkı gasp edildi. Nazik bir şekilde bilimsel odaları ve halkın temsilcilerini kovuldu” diye konuştu. 

DEMİR; “DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK DİYOR!”

Ben ne dersem o olur, gerisi hikâye, anlamına geliyordu. Aslında, bu yaptığı kendini ele veren bir davranış olduğuna işaret eden Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, açıklamasını sonunda şöyle dedi. “Yani Sayın Mustafa Demir, mesajı; 2 şekilde yorumlanabilir. Ya, halkın görüşü, bilimsellik, şehir sahilinin mahvolması falan bilmek istemiyorum, diyor. Ya da hepsini biliyorum, yine de yapıyorum, demek istiyor. Elbette, her ikisinin de doğru, sağlıklı bir düşünce olmadığı, telaşa kapıldığı ortada. Ama onun bu davranışının altında, Komisyondaki arkadaşların aklını karıştırmayın, çekincesi olduğu belli. Yani, bu haksız hukuksuz davranışın anlamı, dediğim dedik çaldığım düdük. Ben ne dersem o olur, gerisi hikâye, anlamına geliyordu. Aslında, bu yaptığı kendini ele veren bir davranış. Sn. Mustafa Demir' in yaptığı Samsun'un lehine olan iyi bir proje olsa, neden çekinsin ki? Kim ne konuşursa konuşsun aslanlar gibi arkasında durur, yaptığını da çıkar dünya aleme anlatır. Kim isterse halk önünde, basında tartışırdı. Ama yanlış olan, arkasında duramayacağı kararları da bugün yaptığı gibi, elindeki imkanla ört bas edip kimseyi konuşturmamaya, kimseden fikir almadan kapı arkasında oldu bittiyle halletmeye çalışıyor. Biliyor ki bu proje halk için değil, rant için keyfi oluşturulan bir proje. Biliyor ki, ülke bu denli ekonomik krizdeyken, deprem bölgesi hala inlerken milyonlarca doları şehre kazancı olmayan bir projeye harcatmaya kalkıyor.” 

Biliyor ki bu proje halk için değil, rant için keyfi oluşturulan bir proje. Biliyor ki, ülke bu denli ekonomik krizdeyken, deprem bölgesi hala inlerken milyonlarca doları şehre kazancı olmayan bir projeye harcatmaya kalkıyor. Biliyor ki, Samsun’ un bunca derdi varken, en borçlu belediye konumundayken, bu fantezi, şehir için kötü sonuçları olan proje ve bu konudaki kişisel inadı fazla dillenirse, dikkat çeker.

Özetle, panik ve telaşla, halka yönelik, meslek odalarına yönelik, bilime yönelik,  öyle bir hata yaptı ki; yakında istemese de anlayacak. Ama, belki de iş işten geçmiş olacak.

Sayın Mustafa Demir için üzüldüm. Gerçeklerden korkmak zorunda kalan, akademik odalarla bilimle kavgalı, halkla yüzleşmekten kaçan bir Büyükşehir Belediye Başkanı. Ama en çok da Samsun'umuz için üzüldüm. Bu canım şehre, böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrimiz bu zulmü hak etmedi. Gördük ki şehir sadece doğal afetlerle harap olmuyormuş.

Daha da iyi anladık ki, halkı daha fazla bilinçlendirmek ve bu yaptığı yanlış uygulamaları daha iyi anlatmak zorundayız. Tarih göstermiştir ki; Dünya’ da hiçi bir yönetim halka rağmen istediğini yapamaz. İnanıyoruz, Samsun halkı gereğini yapacaktır.


BAŞKAN TÜRKEL GELECEĞİN YAZARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16