https://cagdassamsun.com/

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 2. BU YIL SAYGI ÖZTÜRK’E VERDİ.

Samsun Eğitim-İş Şubesinin geçen yılda düzenlediği İlkadım Onur Ödülünün birincisini yazar Sinan Meydan’a vermişlerdi. Bu yıl da İlkadım Onur Ödülünü Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e verdiler.

EĞİTİM 15.10.2023 19:16:00 0
EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 2. BU YIL SAYGI ÖZTÜRK’E VERDİ.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Eğitim-İş şubesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel “Eğitim-İş Samsun Şube İlkadım Onur Ödülü” gecesine Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, katıldılar.

Geleneksel hale getirilen Eğitim-İş Samsun Şube İlkadım Onur Ödülünün 1. geçen yıl Eğitim-iş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın da katılımıyla yazar Sinan Meydan’a takdim edilmişti. Bu yıl 2. Düzenlenen gecede ödül   TÜYAP 8. Karadeniz Kitap Fuarına kitaplarını imzalamak için gelen Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e geleneksel Eğitim-İş Samsun şubesi İlkadım Onur Ödülünü gecenin düzenleneceği tarih yani dün akşam için yurt dışı programı olduğu gerekçesiyle daha erken bir günde sendika binasında Saygı Öztürk’e ödülünü Birleşik Kamu-İş Sendikası İl başkanı Onur Gündüz Eğitim-İş sendikasında takdim edildiğini belirttiler. 

EĞİTİM-İŞ’İN UMUTSUZ OLMA LÜKSÜ YOK! 

Eğitim-İş Samsun şubesinin geleneksel “Eğitim-İş Samsun Şubesinin İlkadım Onur Ödülü” gecesinde ev sahibi olarak şube başkanı Volkan Erken, davetlilere hitaben şunları söyledi. 

“Bir çift mavi gözün izinde, laik, bilimsel, nitelikli ve karma eğitim hakkı için mücadelemizde yoldaş olduğumuz cesur yürekli Eğitim-İş’in onurlu üyeleri hoş geldiniz, şeref verdiniz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Umutsuzluk yok umutsuzluk. Okul geziyorum, gözlerde, arkadaşlarımızın gözlerinde, kollarında, ellerinde bir kırgınlık görüyorum. Umutsuzluk yok, Eğitim-İş’in umutsuz olamaz, umutsuz olma lüksümüz yok. Tıpkı Adnan Yücel’in söylediği gibi. O saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün, zulüm biter, menekşelerde açılır üstümüzde, leylaklarda güler, bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler. Ey her şey bitti diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler ne dağlarda direnen çiçekler ne kentlerde devleşen öfkeler, henüz elveda demediler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.”

EĞİTİM-İŞ UMUTTUR, DİRENİŞTİR!

Bu salonda bulunan pırıl pırıl insanlarla birlikte bu mücadelemize devam edeceğiz ve emin olun, biz kazanacağız, diye konuşan Volkan Erken sözlerini şöyle sürdürdü. “17 Ekim’de çıktığımız bu yolda, birçok engelle karşılaştık. Sürgün edildik, cezalar aldık, yok sayıldık, ama yılmadık. Umudumuzu hiç yitirmedik. Çünkü Eğitim-İş umuttur umut. Çünkü Eğitim-İş direniştir. Çünkü bizler yıkılmış bir imparatorluğun enkazından ışıl ışıl parlayan bir ülke yaratan, Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleriyiz. Yılmayız, korkmayız, onun gibi onurlu mücadele ederiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız, bugünlerde Atatürk’ün çağdaş ülkesini orta çağ karanlığına sürükleyenlerle mücadelemize devam ediyoruz. Bu mücadelemiz hala daha sürüyor. Bu salonda bulunan pırıl pırıl insanlarla birlikte bu mücadelemize devam edeceğiz ve emin olun, biz kazanacağız. Eğitim-İş bir emek örgütü, ancak sadece bir emek örgütü değil, cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik, bilimsel, eşit, nitelikli ve karama eğitimin ülkede tesis edilmesi içinde mücadele eden, yegâne örgüttür” diye konuştu. . 

SAMSUN’DA YETKİLİ SENDİKA OLMAYA KOŞUYORUZ.

Yetkili sendika olmaya en yakın aday olduklarını vurgulayan Erken; “Eğitim-İş eğitim emekçileri örgütlenmelerinin zapt edilememiş tek kalesidir. Bizler sınıf bilincimize emeğimize sahip çıkarken, aynı zamanda ulus bilincimizle ülkemize ve yurttaş bilincimizle de cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Yaptığımız tüm sendikal çalışmalarla eğitim emekçilerinin hemen her sorunuyla ilgili mücadele alanları açarak, dürüst ve samimi örgütçülüğümüzle bugün üye sayımızı 150 binlere taşımayı başardık. Önünden baktığınız da arkasını görebileceğimiz, yegâne sendikadır, Eğitim-İş yegâne. Birçok ilde ve ilçede yetki aldık. Artık Türkiye’nin yetkili sendika olmaya en yakın adayı Eğitim-İş’tir. Samsun’da da göreve geldiğimiz 9 Ekim 2021’den bu yana, yani 24 ayda bu mücadelemize katılan 2 bin yeni üyemizle, 3 bin 500 sayısına ulaştık. Samsun ilinde de yetkiye koşuyoruz. Kavak ilçemizde aldığımız yetki, il geneli yetkisinin müjdesi olmuştur. Kavak örgütümüzü alkışlıyorum. Bu başarıda emeği geçen, başta şube yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımız olmak üzere, ilçe yöneticilerimize okul temsilcilerimize ve her bir üyemize yürekten teşekkür ediyorum yürekten” dedi. 

SAYGI ÖZTÜRK’E ONUR ÖDÜLÜ EĞİTİM-İŞ ŞUBEDE VERİLDİ.

TÜYAP 8. Karadeniz Kitap Fuarına kitaplarını imzalamak için gelen Sözcü gazetesi yazarı Öztürk’e ödülünün şube binasında verildiğini söyleyen Volkan Erken; “Geçen yıl birincisini tarihçi yazar, Sinan Meydan’a verdiğimiz Eğitim-İş Samsun Şube İlkadım Onur Ödülüne bu yıl Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk layık görülmüştür. Saygı bey cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, Eğitim-İş değerleriyle omuzdaş, çağdaş bir gazeteci ve yazardır. Bugün aramızda değil, önceden planlamış olduğu bir yurt dışı seyahati nedeniyle ancak, geçen hafta kendisini Samsun Kitap Fuarına geldiğinde konuk ettik. Ödülünü şubemizde, şube büromuzda takdim ettik. Ben ve Emel başkanım o törende olamadık. Çünkü Ankara’da Eğitim-İş’in yüksek öğretim çalıştayın da bulunuyorduk. Burada bulunan yöneticilerimiz, Birleşik Kamu-İş başkanı Onur Gündüz, önderliğinde Saygı Öztürk’ü misafir ettiler. Kendisine ödülünü takdim ettiler. Şimdi Saygı Öztürk’ün sizlere olan mesajını gelin hep birlikte izleyelim” dedi. 

Sine vizyon gösterisiyle Saygı Öztürk’e Samsun Eğitim-İş İlkadım Onur Ödülü’nün ikincisinin Birleşik Kamu-İş sendikası il başkanı Onur Gündüz tarafından verilmesini yayınlandı. 

ÖRGÜTLENMEK İÇİN ÇOK AHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ…

Gecede CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi. “Aranızda bulunmaktan, eğitimini Atatürk’ün neferleri olan, öğretmenlerimizden alarak buraya kadar gelmiş olmaktan büyük bir onur ve iftihar duyuyorum. Hepinizin emeklerine sağlık. Çok fazla konuşma yapmayacağım. Ama şunu öğrendiğime çok sevindim. Kavak’tan başlayan süreçle, Samsun’un genelinde İlkadım şehrinde, kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde yetkiyi ele geçireceği bilgisini almış olmaktan ayrı bir keyif duydum. Bunun çok yakında gerçekleşeceğine olan inancım sonsuzdur. Sayın başkanlarımızı emeklerine teşekkür ediyorum. Bu arada 150 bin kişiye ulaşmış, Eğitim-İş sendikası üyeleri hepimizi bir kez daha umutlandırdı, bu anlamda da ayrı bir mutluluk ve keyif yaşadığımı söylemeliyim. Ancak tek adam rejiminin otoriter ve totaliter tek adam rejimi bırakın 150 bin kişinin sözünü dinlemeyi şurada toplumun yarısından çoğunun sözünü dinleyecek bir mütekabiliyete ulaşmış olmadığı için yine az önce Volkan başkanımın belirttiği gibi çok daha fazla çalışmalıyız. Umutlarımızı hiçbir şekilde elden bırakmamalıyız. Daha büyük bir azimle önümüzdeki dönemde bu rejimi tekrardan emin ellere cumhuriyetin ellerinde, cumhuriyetin yetiştirdiği nesillerin ellerine geçirilmesi için var gücümüzle çalışmalıyız.” 

 

Eğitim-İş Samsun Şubenin İlkadım Onur Ödülü gecesinde gelen Eğitim-İş Gene Başkanı Kadem Özbay’da bir konuşma yaptı:

 “Bizler inandığı mücadele için bir araya gelmiş, bu mücadele içerisindeki bütün baskılara rağmen, bugün cumhuriyetten bize emanet edilmiş, birçok kazanım, tek tek yok edilirken, kendi şahsi çıkarı uğruna oraya buraya eğilmeyen teslim olmayan onurlu dik duruşuyla tarihe not düşen, yürekleriz, yoldaşlarız. Ben bugün tekrar geçen yılda gelmiştim. O günde sizden büyük bir heyecan almıştım. Bugün yine bu heyecanı görüyorum. O nedenle ben çok teşekkür ediyorum. Bu güzel karşılamanız heyecanınız için, tekrar tazeliyor bizleri. Toplumsal eşitsizlik o kadar çok artmış ki, yaşamın her alanın da maddi manevi artan eşitsizlik var adaletsiz. Bu da beraberinde neyi getiriyor, herkesin kendi hukukunu inşa ettiği sokaklarını adeta mafyalara teslim olduğu insanları bu toplumsal eşitsizlik sebebiyle şiddete daha sık başvurduğu yaşamın her alanın da şiddet arttı. Bakın daha bugün, Türkiye’nin birçok yerinde maalesef ki öğretmen arkadaşlarımızın nasıl bir şiddet uğradığını sanırım görenler olmuştur. Peki bu neden oluyor? Hep şunu söylüyorum, şiddetin, cinayetin asla tek bir faili yoktur. Onun arkasında bir zihniyet vardır.  Onu besleyen bir zihniyet. O zihniyetledir bizim mücadelemiz. O bataklığı karartmakla, o bataklığı kurutmakladır bizim mücadelemiz. Bugün bu ülkede eğer insanlar, hani o eli öpülesi dediği çocuklarını emanet ettiği öğretmene şiddet uyguluyorsa bunun arkasında bir zihniyet vardır. Eğer bugün yaşamını emanet ettiği doktoruna şiddet uyguluyorsa bunun arkasında bir zihniyet vardır. Oda toplumu ayrıştıran, ötekileştiren zihniyettir. Şimdi bunları neden söylüyorum? 21 yıllık siyasi iktidarın, toplumu nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz” diye ifadelerde bulundu.

 

KARMA EĞİTİMDEN RAHATSIZ OLAN BİR ZİHNİYET VARSA O SAPIKTIR!

Bakın ben adını çok net koyuyorum. Sen 7 yaşında rahatsız oluyorsan sen gördüğün her kadına, her insana nasıl baktığın ortadadır.  Bir insan gökkuşağı gördüğünde aklına hep başka bir şey geliyorsa onun zihninde sorun olduğunu vurgulayan Özbay şunları söyledi. 

“Bakın geçen gün Milli Eğitim Bakanı şöyle bir cümle kullanıyor. Diyor ki, “Biz biz olmaktan çıktık” diyor. “Biz kendi köklerimize dönmeliyiz” diyor. Şimdi ben buradan sormuş olayım. Biliyoruz ki neyi kastediyor. İşte bir Neo Osmanlıcılık hayranı var ya bir cumhuriyet alerjisi var ya bir Atatürk alerjisi var ya aslında samimi olup söyleyemedikleri, peki diyorum ki, siz hangi Osmanlıdan bahsediyorsunuz? Ben söyleyeyim ne diyor. Kardeş katlinin olduğu Osmanlıdan mı? Yoksa matbaayı kabul etmeyip, reddedip, sanayi devrimini çağı kaçıran Osmanlıdan mı? evet söyleyelim siz o günde yaşasaydınız çağ dışıydınız bugünde çağ dışısınız. Bakın çok net, o diyor ya hani, “Biz biz olmaktan çıktık,” Evet günde yaşasaydınız, o matbaayı reddenlerle beraber olurdunuz. O çağın gereklerini reddenlerle beraber olurdunuz. Siz o günde çağdışı olurdunuz, bugünde çağdışısınız. Neden bunu söylüyorum yıl olmuş 2023 öğretmeni, eğitim çalışanı meslek olarak tüketilmiş, ekonomik olarak tüketilmiş, adam diyor ki önlük giydireceğim diyor, önlük hediye edeceğim diyor. Diyor ki Milli eğitim Bakanı dünya da başöğretmenin andığı tek bir lider varmış Mustafa Kemal Atatürk, onun emanetini yaşatacak Milli Eğitim Bakanı kadın erkek eşitliği temelinde yükselmiş olan cumhuriyette karma eğitimi tartışmaya açıyor. Ben bir kez daha altını çizeyim. Eğer 7 yaşındaki kız ve erkek çocuğun yan yana gelmesinden rahatsız olan bir zihniyet varsa o sapıktır. Bakın ben adını çok net koyuyorum. Sen 7 yaşında rahatsız oluyorsan sen gördüğün her kadına, her insana nasıl baktığın ortadadır.  Bir insan gökkuşağı gördüğünde aklına hep başka bir şey geliyorsa onun zihninde sorun vardır. Tıbbi vakalar aslında. Ama maalesef ki bugün, ülkenin yönetim kademeleri, yine geçen gün eğitim öğretim başlangıcında hatırlarsanız Bilal Erdoğan’ın bir açıklaması oldu. Dedi ki, ‘öğretmenler yeteri kadar, idealist değildir’ bana da sordular. Dedim ki, tabi şimdi baba her konuda konuşabiliyor, her konuya hâkim, annede yeri geliyor, tıp profesörlerine bile konuşma yapabiliyor, çocukta doğal olarak, her konuda konuşabileceğini düşünüyor. Tabi ki ben cumhuriyet aydınlanmasına inanan, demokrasiye inan bir insanım. Ben kişilerin kavgasını değil, fiziki kavgaları değil, fikirsel çatışmayı, fikirsel kavgayı, fikirsel tartışmayı önemseyen bir insanım. Gerekirse fikirlerimiz savaşsın diyen bir insanım. O nedenle ben herkesin beğeneyim, beğenmeyeyim düşüncesine saygı duyuyorum. Bilal Erdoğan’da düşüncesini ifade etmekte tabi ki özgür. Tabi cumhurbaşkanının oğlu olmak dışında ne gibi katkıları var bilmiyoruz. Ama bizim eğitimde bir amacımız var. Bizim eğitimde ki amacımız Bilal Erdoğan gibi değil. Öğretmenleri mesleki olarak tükenmişliğini, ekonomik olarak tükenmişliğini bütün bu yoksulluğu görmeyip de idealist öğretmenler yok diyor ya, işte bizde bu tarz zihniyetler olmasın diye bu eğitimi görüşüyoruz.”


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16