https://cagdassamsun.com/

EĞİTİM-SEN SAMSUN ŞUBESİNİN “LAİK EĞİTİMİ VE LAİK YAŞAMI SAVUNUYOR, EŞİT YURTAŞLIK TALEP EDİYORUZ!” İMZA KAMPANYASI PROVOKE EDİLDİ.

Eğitim-Sen Samsun şubesi yönetim kurulu ve üyeleriyle birlikte İlkadım İlçesinde İstiklal caddesinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirdi.

EĞİTİM 17.09.2023 00:58:00 0
EĞİTİM-SEN SAMSUN ŞUBESİNİN “LAİK EĞİTİMİ VE LAİK YAŞAMI SAVUNUYOR, EŞİT YURTAŞLIK TALEP EDİYORUZ!” İMZA KAMPANYASI PROVOKE EDİLDİ.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Eğitim-Sen Samsun şubesi yönetim kurulu ve üyeleriyle birlikte İlkadım İlçesinde İstiklal caddesinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen “Laik eğitimi ve laik yaşamı savunuyor, eşit yurttaşlık talep ediyoruz!” imza kampanyasına Grup Yorumun “Başına bir hal gelirse dağlara gel dağlara “ türküsü gerekçe gösterilerek imza kampanyası provoke edildi.

Laik eğitim ve yaşamı savunan, eşit yurttaşlık talepleri için Samsun’da Eğitim-Sen Samsun şubesi yönetim kurulu İstiklal caddesi üzerinde Akbank karşısında açtıkları imza standında Samsun kamuoyundan imzalar toplarken, etrafta bulunan adı açıklamayan 3-4 kişi amfide çalan Grup Yorum’un “Başına bir hal gelirse daplara gel dağlara” türküsünü gerekçe göstererek imza atan insanların korkarak imza standından ayrılmasına neden olan kişiler sivil polislerin araya girmesiyle uzaklaştırılmasına rağmen tekrar tekrar imza standına gelerek imza kampanyasını provoke etmeye devam ettiler. Daha fazla gerginlik olmaması ve imza atacaklarının ürkütülmemesi için sağduyulu davranan Samsun Eğitim-Sen yönetim kurulu müziği susturdu. 

İmza kampanyasına katılması  ve destek vermesi için Samsun kamuoyuna sendika başkanı Ersin Gür şunları söyledi.

“Değerli Samsun halkı, eğitimin bunca sorunu varken, bu sorunları çözmek yerine Millî Eğitim Bakanlığının, okullarımıza manevi danışman ataması istemesine karşı, imza kampanyası başlatmış durumdayız. Aynı şekilde de saat 16.00’da da bu projeye karşı, rantçı ve zulmüne karşı bir basın açıklaması yapacağız. Değerli Samsun halkı, bugün okullarımızda öğrencilerimiz, karnını doyuramamaktadır. Temiz nitelikli bir öğün, besleyici bir öğün yemek talebimiz var. Maalesef bu talebimiz, karşılanmamaktadır. Eğitimin niteliği her geçen gün düşmektedir.  Aksine MEB bu sorunları çözmek yerine, çeşitli cemaat vakıflarıyla, tarikat vakıflarıyla işbirliği ve protokoller yaparak,  eğitimi adı altında çocuklarımıza eğitim vermek istemektedir. Okullarımıza dışarıdan manevi danışman adı altında çeşitli görev verip atanmasını, görevlendirilmesini istemiyoruz. Bunun için değerli Samsun halkı sizde bir imza vererek, mücadelemize destek verin. Çocuklarımızın  geleceğine sahip çıkalım” dedi.  

Siyasi iktidar, dini kural ve değerleri bahane ve istismar ederek kendi siyasetinin arka bahçesi haline getirmek için toplumu bölmeye parçalamaya ötekileştirmeye devam etmektedir.   Eğitim sistemimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere her türlü toplumsal yaşam  alanlarını  kendi siyasi ideolojik niyetleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek için laik eğitim ve laik yaşama yönelik baskısını ve saldırısını  her geçen gün arttırmaktadır. 

  Çocuklarımızı eğitmeleri için emanet ettiğimiz Millî Eğitim Bakanlığı, başta   Diyanet İşleri Başkanlığı  olmak üzere, dini vakıf ve dernekler cemaat ve tarikatlarla ilişkili pek çok kuruluşla çok sayıda iş birliği protokolü imzalamış, okullarımızı dini dernek ve cemaatlerin cirit attığı alanlar   haline getirmiştir.

   Geçtiğimiz yıllar içinde sadece eğitim alanında değil  toplumun her alanında siyasi iktidar kendi gerici ideolojisini ve tek tipçi yasakçı zihniyetini toplumun her kesimine dayatmaya devam etmiştir. Konserler yasaklanmış, bazı sanatçıların programları iptal edilmiş, valilikler tarafından park ve sahillerde çeşitli yasaklar gündeme getirilmiş, insanlara yaşam tarzlarından ve tercihlerinden dolayı hakaretler ve saldırılar yapılmıştır.  Bu hakaret ve  saldırılar seçim dönemlerinde  siyasi kampanyalara dönüştürülmüştür. 

 

SON DÜZENLEME İLE SEÇMELİ DİN VE AHLAK DERSLERİ ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı seçmeli ders seçiminde şark kurnazlığıyla yaptığı değişiklikle her öğrencinin zorunlu olarak seçmeli din ve ahlak dersi almasını garanti altına aldı. Bakanımızın zorunlu seçmeli ders dayatmasının yanında öğretmenlerin giyim tarzı üzerinden  öğretmene yakışan beyaz önlüktür ifadesi ise asıl  zihniyetini ortaya koymuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı,   Gençlik ve Spor Bakanlığı   ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı protokolle  “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) kapsamında bir süredir ülke çapında toplantılar yapılmakta ve çeşitli kararlar alınmaktadır.

 

HER OKULA BİR  İMAM GÖREVLENDİRİLMEK İSTENİYOR.

Sözde dini ve manevi değerleri merkeze alan, değerler eğitim vermeyi hedefleyen ÇEDES Projesi, esas olarak belli bir kesimin zihniyetini okullarımıza dayatan, laik-bilimsel eğitim anlayışını ve pedagoji bilimini hiçe sayan bir anlayışla hazırlanmıştır.  ÇEDES projesiyle asıl amaç her okula bir imam görevlendirilmek istenmesidir. Bu amaçla vaiz, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticilerinin, İlahiyat Fakültesi mezunlarının,  eğitim kurumu olan okullarda ‘manevi danışman’ olarak atama yapılması hedeflenmektedir. Başta İzmir ,Eskişehir ve Adana  olmak üzere, çeşitli illerde manevi danışman görevlendirmeleri  çoktan yapılmıştır. Yaklaşık olarak bir milyon üç yüz bin eğitimcinin olduğu eğitim kurumlarımızda  hiçbir eğitim formasyonu almamış olan  din görevlileri ve ilahiyat mezunlarının okullarımıza sokulmasının amacı nedir? 

Manevi danışmanlarla öğrencilerin okul dışında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı kamplarında buluşmaları, okullardaki koordinatör öğretmen ve Gülen cemaatinin “abla ve ağabeyleri’ni hatırlatan  koordinatör öğrencilerle dini telkinler yapan çeşitli çalışmalara katılmaları hedeflenmektedir. ÇEDES projesiyle  öğrencilerimizin gerici tarikat ve cemaatlerin kucağına itilmesine seyirci kalmamız mümkün değildir.

 

EĞİTİM SİYASİ-İDEOLOJİK AMAÇLARLA İSTİSMAR EDİLİYOR

 

ÇEDES Projesi iktidarın eğitim sistemini siyasal-ideolojik çizgisi ve dini-kültürel ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme hedefinin son örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Siyasi iktidarın, bugüne kadar yaptığı gibi, din ve inanç alanı gibi son derece hassas bir konuda “tek din, tek mezhep” yaklaşımıyla hareket ederek okullarda öğrencilere belli bir zihniyet etrafında şekillenen ‘manevi değerlerin’ aktarılmak  istemesi kabul edilemez. Oysa ki eğitim sistemi, toplumdaki her türlü farklılığı ve çeşitliliği bir arada barındıran, her düzeyde hoşgörü  ve  saygıyı geliştiren toplumun en merkezi ve kapsayıcı kurumu olmalıdır.  Çünkü toplumun her kesiminin eğitime mutlak olarak ihtiyacı vardır.

 

DEĞERLER EĞİTİMİ AYNILAŞTIRMAYA ÖTEKİLEŞTİRMEYE DEĞİL HOŞGÖRÜ VE SAYGIYA DAYANDIRILMALIDIR.

Eğitim kurumlarının herhangi bir şekilde dini içerikli proje ve etkinliklerin mekânı haline getirilmesinin okullara ve eğitim sistemine olumlu anlamda en küçük bir katkısının olmadığı açıktır. Okullarımız, farklı inanç gruplarının her birinin eşit değerde görülmesi gereken, hiçbir öğrencinin inancı ya da felsefi düşüncesi nedeniyle ayrımcılığa uğramadığı kurumlar olmak zorundadır. Öğrencilerin farklılıkları nedeniyle ötekileştirilmesine ve ayrımcı uygulamalarla karşı karşıya kalmasına neden olacak her türlü girişime son verilmelidir. 

Laikliğin varlığı,  farklı inanç ve yaşam tarzında olan  insanların birbiriyle çatışmalarına son vermek, farklılıklara hoşgörüyle bakabilmeyi ve eşit haklar temelinde ilişki kurmalarını güvence altına almak açısından son derece önemlidir. Değişik  inanç ve dünya görüşünden insanların gerçek anlamda “eşit yurttaş” olarak kabul edilmesi, devletin bütün farklı kesimlere  eşit mesafede ve tarafsız yaklaşmasına, günlük yaşamın her alanında okulda, üniversitede, işyerinde, sokakta, farklı kimlik, inanç ve dünya görüşleri arasında ayırım yapılmamasına bağlıdır.

 

LAİK EĞİTİM, LAİK YAŞAM VE EŞİT YURTTAŞLIK İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM!

Laik olmayan bir eğitim sisteminin demokratik ve bilimsel olması, demokrasi, eşitlik özgürlük ve adalet gibi en temel değerleri öğrencilere kazandırması da mümkün değildir. Gerçek demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin genişlemesinin tek yolu “Laik Eğitim, Laik Yaşam ve Eşit Yurttaşlık” mücadelesini güçlendirmekten geçmektedir.   

Milli Eğitim Bakanlığının ve siyasi İktidarın ÇEDES Projesi, zorunlu seçmeli dersler dini vakıf ve cemaatler aracılığıyla öğrencilerimize uyguladığı baskıya ve dayattığı zihniyete karşı bugün  Eğitim Sen, Veli derneklerimiz,  Alevi- Bektaşi federasyonu örgütleri  başta olmak üzere 100 den fazla demokratik kitle örgütü, oda, sendika, siyasi parti  ve çeşitli derneklerin desteğiyle İzmir Gündoğdu meydanında saat 17:00 büyük bir uyarı mitingi gerçekleştirilecek.  Bölgedeki örgütlerimiz mitinge doğrudan katılırken bizde burada  laiklikten demokrasiden ve bilimsel eğitimden yan tavır gösteren derneklerimizin, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve Pir Sultan Abdal derneğinin desteğiyle hep birlikte sesimizi Samsun’dan İzmir Gündoğdu  meydanına ulaştırıyoruz. 

 

YAŞASIN LAİK, DEMOKRATİK, BİLİMSEL NİTELİKLİ EĞİTİM MÜCADELEMİZ

 Eğitim Sen olarak Milli Eğitim yetkililerini ve okul yönetimlerini bir kez daha uyarıyoruz, eğitim kurumlarımıza emanet edilen çocuklarımızın, çeşitli proje ve protokoller yoluyla vakıf ve cemaatlere peşkeş çekilmesine, eğitimin ideolojik-siyasi amaçlarla istismar edilmesi  kabul edilemez, dün olduğu gibi bugün de eğitimi  kamusal laik ve bilimsel niteliğinden uzaklaştıran bu müdahalelere karşı mücadelemizin  sonuna kadar süreceği bilinmelidir.  


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16