https://cagdassamsun.com/

Karadeniz 6. Kitap Fuarı Kitapseverlere Kapılarını Açtı

KİTAP 16.02.2020 13:23:30 0
Karadeniz 6. Kitap Fuarı Kitapseverlere Kapılarını Açtı

 


 Vali    Osman Kaymak,   Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Samsun Tekkeköy ilçesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, “Bundan iki hafta önce burada hep birlikte 2020 Evleniyoruz Fuarı’nın açılışında bir aradaydık. Bugün de Karadeniz 6. Kitap Fuarının açılışında beraberiz. Bu fuarımızın hemen ardından 10 Mart’ta Mobilya ve 2 Nisan’da İnşaat Fuarlarımızın açılışını yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle fuarımızın hazırlanmasına katkı veren başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı arz ediyorum. Fuarımızın şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum.” dedi.

         Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Koray Seçkin açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde 400 bine yaklaşan kitap çeşidi bulunmakta. 2018 yılında ISBN (yeni başlık) sayısı 67.135 idi. Tahminlerimize göre 2019 yılında yeni başlık sayısı da yine bu civarda olacak. Bandrol verilerine göre, geçtiğimiz yılın toplam bandrol adedi 410.641.305 idi. 2019 sonu itibariyle bu rakam 423.602.825 oldu. Geçen yıla göre %3,16 oranında artış sağlandı. Yayıncılarımızın ve MEB’in bastığı kitaplarla birlikte toplam üretimimiz 577.048.957 adet oldu. TÜİK verilerine göre 31 Aralık 2019 itibariyle nüfusumuz 83.154.997 olmuştur. Kişi başına düşen üretilen kitap sayısı ise 6,9’dur.” dedi.

       Samsun valisi  Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Değerli Misafirler, Karadeniz 6. Kitap Fuarı’na hoş geldiniz. Ben bu fuarda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Samsun’a biz vizyonlar biçiyoruz. İlkadım şehri olan Samsun için tarım, sağlık, turizm ve sanayi kenti diyoruz. Bugünde eğitim kenti Samsun’un özelliğini görüyoruz. Bu fuar bu anlamda Samsun için çok önemlidir. Bu fuarın kurulması şehrimizdeki ortak aklın ürünüdür. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası ile bir araya gelerek fuar binası oluşturuldu. Bu Fuar ve Kongre Merkezinde her yıl 5-6 fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlar bir önceki kitap fuarını 220 bine yakın kişi ziyaret etmiş. Geçen sene için rekordu. Biz inşallah bu sene bu rekorun kırılacağına inanıyoruz. Biz 3 yıl önce ‘Samsun Okuma Vakti’ projesini başlatmıştık. Bu projemiz büyük yankı buldu. Gençlerimiz ve insanlarımız televizyon ve cep telefonlarının esareti altındalar. Büyükler yapmadıkları şeyi çocuğuna söyleyerek ve nasihat ederek anlatamıyorlar. En başta kendileri bunu yapması lazım. Bu etkiyi yapmak için Teşvik anlamında kitap okuma birlikte yapılmalıdır. Her akşam saat 20.00’de okuyabildiğimiz kadar birlikte kitap okumalıyız. ‘Samsun Okuma Vakti’ projesi ile okuma oranları %90 arttı. Kütüphanelere müracaatlarda artış görüldü. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz ve proje birimindeki arkadaşlarımız büyük bir gayret sarf ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Okuma etkinlik projelerimizi geliştirerek devam ediyoruz. Kampanyaya yeni bir boyut kazandıralım istedik. Kitap her yerde görünür olsun. ‘Her Yere Kitap Her Yerde Kitap’ adı ile sloganı geliştirdik. Okuduğunuzu veya okumadığınız kitaplarınızı okumak isteyenlere ulaştırmak için lütfen bize bağışlayın.  1 milyon hedef koyulan ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ projesini 10.02.2020 Pazartesi günü başlatmıştık. Çok yoğun bir katılım var. Şuan 25.000 kitaba ulaştık. Bu toplanan kitaplarla ilimizde 1 gezici kütüphane, 1 merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane ve 1.000 mini kütüphane kuracağız. Karadeniz 6. Kitap Fuarı bizim için bu anlamda çok anlamlıdır. Ülkemizin kalkınması ve huzuru eğitime bağlı, bunun için de kitap okumayı önemsiyoruz. Biz köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizler Türk milleti olarak örnek olacağız ve okumanın erdemini önce kendimize, daha sonra bütün milletlere göstermeliyiz. Fuarımızın bölgemize, ilimize, okullara ve yayıncılara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından 'Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılışı Vali  Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali  Osman Kaymak açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan yayınevlerinin kitaplarının sergilendiği stantları gezdi.

Karadeniz 6. Kitap Fuarında Türk Kızılayı stantı ziyaretinde Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak’tan bilgi alan ve kendisi de organ bağışçısı olan Vali  Osman Kaymak, ülkemizde insanların organ nakli beklerken yaşamını kaybettiğini belirterek, herkesi organ bağışçısı olmaya davet etti. Kızılay'ın kan bağış otobüsünü ziyaretinde Bahtiyar Bahadır Karaman isimli vatandaşımızın 47 defa kan verdiğini öğrenen Vali Osman Kaymak, bu örnek davranışından dolayı kendisine teşekkür ederek, kanın acil değil daimi bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı ve fuarı ziyaret eden vatandaşlarımızı kan bağışına davet etti. Ayrıca   Vali İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı stantlarını da ziyaret etti.

        Bölgemizin kültürel yaşamına önemli katkılarının olacağı Karadeniz 6. Kitap Fuarı’na 250'ye yakın yayınevi katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliği düzenlenecek. Pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

             15-23 Şubat 2020 tarihleri arasında dokuz gün açık kalacak 'Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Kutanı J. Alb. İbrahim Güven, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Mehmet Rebii Özdemir

http://www.elmasajeinfantil.com/category/kirklareli-mutlu-son-masaj/


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16