https://cagdassamsun.com/

KARADENİZ BÖLGE ECZACILARI 1. DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA; SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEZSE EYLEMLİLİK SÜRECİMİZDE “ECZANE KAPATMA DA” OLABİLİR!

Karadeniz Bölge Eczacıları 1. Danışma Kurulu toplantısını Tokat’ta gerçekleştirdiler. 41. Bölge Tokat Eczacı Odasının ev sahipliğini yaptığı Danışma Kurulu toplantısında alınan kararları Ecz. Hakan Yılmazer, “Ülkemizin dör

SERBEST MESLEK ODALARI 30.08.2022 13:28:05 0
KARADENİZ BÖLGE ECZACILARI 1. DANIŞMA KURULU TOPLANTISINDA; SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLMEZSE EYLEMLİLİK SÜRECİMİZDE “ECZANE KAPATMA DA” OLABİLİR!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Karadeniz Bölge Eczacıları 1. Danışma Kurulu toplantısında alınan kararları ve sonuç bildirgesini ev sahibi olarak Ecz. Hakan Yılmazer’in anlatımlarının öne çıkan başlıkları şöyle:

“Türk Eczacıları Birliği ile 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri olarak 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısı için 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da bir araya gelmiştik. Bu toplantıda, mesleğimizin içinde bulunduğu artık katlanılamaz bir boyuta ulaşan ekonomik darboğazı toplum sağlığının korunmasına yönelik sorumluluklarımızla birlikte tüm ayrıntıları ile ele alınmış ve değerlendirilmişti. Bölgelerarası Toplantı sonrasında tüm odalarımızın da imzasıyla açıkladığımız deklarasyonda sorunlarımızın çözümü için adım atılmazsa eczacılarımızın birlikten doğan gücü ile eczane kapatma da dâhil bir eylemlilik süreci içerisinde olacağımız ifade edilmiştir” şeklinde konuştu.

ECZANELER YAŞASIN! ECZANEM YAŞASIN! ECZANELER KAPANMASIN!

Karadeniz’deki 10 Eczacı Odası başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin talepleri şöyle:

Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğumuz Karadeniz Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısında toplum sağlığını geliştirmek, eczacılık mesleğindeki niteliği korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla aşağıdaki konuların kararlılıkla tekrar tekrar vurgulanması gerekli görülmüştür.

  1. 2004 yılında hayata geçen İlaç Fiyat Kararnamesi, 2007, 2009, 2022 tarihlerinde güncellenmesine rağmen eczacıların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarını giderecek düzeyde olmamıştır.
  • 2004 yılının koşullarına göre belirlenen fiyat baremlerinin güncel duruma göre yeniden düzenlenmesini; baremlerin bir standarda bağlanarak ilaç fiyat artışları ile doğru orantılı olarak güncelleneceği yeni bir model oluşturulmasını talep ediyoruz.
  1. Sosyal Güvenlik Kurumu ile İlaç Alım Protokolümüzde eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz gözetilerek gerçekçi iyileştirmelerin yapılmasını talep ediyoruz.
    • İndirim oranları ve baremleri ile reçete başı hizmet bedeli tutar ve baremleri günümüz ekonomi verilerine göre güncellenmelidir.
    • Protokolümüzde eczanelerimizin SGK cirosunun esas alınacağı yeni modele geçilmelidir.
    • 25 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan “SUT Değişikliği ve SHFK Kararı ile Yapılan Düzenlemeler Hakkında” konulu tebliğde yer alan Madde 19 ile SUT’a eklenmiş olan 4,1.(2) maddesi ile eczacının hastaya ilacı sunması için faydalandığı doktor beyanı geçersiz kılınmıştır. Bu tebliğ eczacının hastaya ilacı sunmasını engelleyeceği gibi hastanın ilaca ulaşmasını da engelleyecektir. MEDULA’da düzenleme yapılarak eczacının hasta ve SGK reçete kontrol birimi ile karşı karşıya gelmesinin önüne geçilmelidir. Meslektaşlarımızın haksız kesintiye uğramasına sebebiyet veren protokol maddeleri ile Sağlık Uygulama Tebliği yeniden düzenlenmelidir.
  2. Eczacıların istihdam sorununun giderilmesini talep ediyoruz.
    • Yardımcı eczacıların istihdam yükü sadece eczanelere bırakılmamalıdır.
    • Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, kamu/üniversite/özel hastanelerde eczacı istihdamı artırılmalıdır.
    • Eczanelerimizde yardımcı eczacı istihdamının ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla intörn hekimlere sağlanan asgari ücret desteğine benzer katkı ve hibeler meslektaşlarımıza da sağlanmalıdır.
    • Eczane ekonomilerinin ve sunmakta olduğu istihdam alanlarının korunabilmesi adına SGK, KOSGEB ve İŞKUR destekleri sağlanmalıdır.
  1. Yurdumuzun dört bir yanında birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu olarak hizmet veren eczanelerimizde;
    • Meslektaşlarımızın sunmuş olduğu sağlık hizmetinin kalite ve etkinliğini arttıracak,
    • Artmış kalite ve etkinlik ile vatandaşlarımızın memnuniyetini üst düzeye çıkaracak,

Eczane ekonomilerinin salt ilaç fiyatlarına bağlı bir yapıdan uzaklaştırılmasına yönelik yeni bir model oluşturarak, hak ettiğimiz Meslek Hakkının verilmesini talep ediyoruz.

  1. Sağlığa ilişkin tüm ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak sağlık çalışanlarının danışmanlığı ve takibinde halka sunulması gerekmektedir. Kontrolsüzce kullanılan ürünlerin ortaya çıkaracağı sorunların, sağlık sistemimizi ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkilememesi adına sağlığa ilişkin tüm ürünlerin sadece eczanelerden, eczacı danışmanlığı ve kontrolünde vatandaşa sunulması adına gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz.
  2. Hastalarımızı çaresizliğe sürükleyen, biz eczacıları da sahada ciddi şekilde mağdur bırakan ilaç yokluklarının engellenebilmesi adına görüşlerimizin dikkate alınarak doğru bir sistemin kurgulanmasını, ilaç fiyat değişikliklerinin yıl içerisinde farklı dönemlere yayılarak güncellenmesini talep ediyoruz.
  3. Kamuda çalışan/emekli tüm meslektaşlarımızın çalışma koşullarında ve özellikle özlük haklarında da, bugüne kadar günümüz koşullarına uygun ve hakkaniyetli bir düzenleme yapılmamıştır. Ayırt edilmeksizin bakanlıklarda, kurumlarda, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm kamu eczacılarının hak ettikleri koşullarda görev yapmalarının sağlanmasını ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz.
  4. 1997 yılına kadar 7 adet eczacılık fakültesi bulunurken, 2001-2021 yılları arasında bu sayı 6 kat artmış, bugün itibariyle eczacılık fakültesi sayısı 60’a dayanmıştır. Eğitim veren 47 eczacılık fakültesinden sadece 14’ü akredite eczacılık eğitimi verebilecek kapasiteye sahiptir. Uluslararası standartlarda kaliteli eczacılık eğitiminin sağlanması ve toplum sağlığının etkin şekilde korunması ve geliştirilmesi adına bu kontrolsüz gidişata dur denilmelidir. Alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun eczacılık fakültelerinin ilaç Ar-Ge merkezlerine dönüştürülmesini, mevcut eczacılık fakültelerinin kontenjanlarının kademeli olarak düşürülmesini ve eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralamasının 50 bin ile sınırlı tutulmasını talep ediyoruz.

6. Bölge Samsun Eczacı Odası, 17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası, 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası, 24. Bölge Ordu Eczacı Odası, 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, 37. Bölge Sivas Eczacı Odası, 41. Bölge Tokat Eczacı Odası, 42. Bölge Giresun Eczacı Odası, 45. Bölge Çorum Eczacı Odası ve 47. Bölge Amasya Eczacı Odasından oluşan; Karadeniz Bölge Eczacı Odaları olarak bizler, Birliğimizin koordinasyonunda sağlık sistemi içinde ve kendi alanımızla ilgili tüm mevzuat ve düzenlemelerde meslektaşlarımızın haklı taleplerini dile getirmeye ve ‘Eczacıya Hak Ettiği Değerin Verilmesi’ için mücadelemize devam edeceğiz.

 

 

 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16