https://cagdassamsun.com/

KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASINDAN AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SİZ SATARAK KENDİ EGONUZU TATMİN EDİYORSUNUZ!

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, “Huzurunuz ’da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa Demir’ in 4,5 yıllık belediyecilik anlayışına beraberce göz atmak istiyorum

ÇEVRE ve EKOLOJİ 7.09.2023 17:37:00 0
KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASINDAN AKP’Lİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SİZ SATARAK KENDİ EGONUZU TATMİN EDİYORSUNUZ!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, “Huzurunuz ’da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa Demir’ in 4,5 yıllık belediyecilik anlayışına beraberce göz atmak istiyorum. Sn. Mustafa Demir; Sizin 4,5 yıldır süren belediyeciliğiniz ve Büyükşehir belediye başkanı olarak şahsınız sınıfta kalmıştır” dedi.

Yaklaşık 10 günden bu yana Atakum’da bulunan Kurupelit Marinanın AKP’li Samsun büyükşehir belediyesi tarafından yeniden satışa çıkarılmaması için toplanan imzalar bugün Samsun Büyükşehir belediyesi yetkililerine teslim edildi. 

Kurupelit Marina Dayanışması imzaları teslim ettikten sonra Büyükşehir belediye başkanlığı kapısı önünde bir basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini ve öfkelerini dile getirdiler.

Kurupelit Marina Dayanışması adına Samsun büyükşehir belediyesi kapısında konuşana Dr. Nedim Ecevit şunları söyledi.

“Belediyeciliği; şehri ranta, açmak, betonla doldurmak, şehrin halka ait olan, halkın rağbet ettiği yerleri yok edip satmak- ve halkla, bilimsel çevrelerle görüşmeden-danışmadan, kapı arkasında projeler yaparak iş bitirmek olarak algılamışsınız.  Belediyecilik rant için değil, halk için yapılır. Belediyelerin, o şehirde, halkın huzuru için halkın rahatlığı için, halkın şehirden en iyi şekilde yararlanması, keyif alması için var olduğunu anlayamamışsınız. *Daha 5 gün önce, Karadeniz şehri olan Samsun’un iklim yapısı gereği, çok da sürpriz sayılmayacak yağışlardan dolayı, Samsun'da olan rezaleti gördük. Belediyeciliğin olmazsa olmazı olan alt yapı çalışmaları, sizin ilgi alanınızda olmadığından fazla yağış, Samsun’da sel felaketine döndü. Bu felakette, belediye personelini seferber edip hasarın kaldırılmasını belediyecilik sanıyorsunuz. Oysa önemli olan, alt yapıyı yaparak, gerekli tedbirleri alarak o hasarı önlemekti.”

BORÇLA HARÇLA BELEDİYECİLİK YAPILMAZ!

Dr. Nedim Ecevit; “Kurupelit Marina'nın dip dolgusu olduğu için yosunlaşmasını, kirlenmesini bizzat desteklerken, yine çalışanlarınızı yarı beline kadar suya sokup, yosun yoldurur gibi yaptırmakla belediyecilik yaptığınızı zannediyorsunuz. Oysa oranın dip taramasını yapılması gerektiğini, bunun Samsun’ da bulunan Deniz Tarama Başmüdürlüğünce yapılabileceğini, mevcut Marinanın küçük dokunuşlarla düzeltilebileceğini gayet iyi biliyorsunuz. Ama siz başka planlarınızdan ötürü belediyecilik yapıyor -muş gibi yapmayı tercih ediyorsunuz. Bu sadece iki örnek, - mış gibi, - miş gibi, muş gibi davranışlarınıza onlarca örnek verebiliriz. iz halka ait olan hem de halkın en çok kullandığı, yararlandığı yerleri satıp, kendi egonuza göre harcayarak ve bu nedenle Türkiye'nin en borçlu ikinci Belediyesi olarak, belediyecilik yapmaya çalışıyorsunuz. Rahmetli Muzaffer Önder dışında, bu şehrin altyapısına, gerçek anlamda kalıcı olarak, dokunan neredeyse olmadı. Hala onun altyapısıyla, onun yaptıklarıyla, onun mirasıyla, sanki Samsun’un hiç nüfus artmamış, hiç yollar yapılmamış, şehir hiç genişlememiş gibi, belediyecilik yapmaya kalkıyorsunuz. Bu şehrin size verdikleri ile yetinmiyorsunuz, her şeyini istiyorsunuz. Partinizin, Samsun’a bu yaptığınız kıyıma seyirci kalmasını da kınıyoruz. Belediyeciliğiniz için yaptırdığınız anketlerin sonuçlarında gayet iyi biliyoruz! Giderayak şehre verdiğiniz zararları görüyoruz. DUYGUSAL beton sevdanızdan, Samsun'un halka ait en gözde yerlerini satmaktan, betona boğmaktan vazgeçip, Başta Sanayi sitesindeki ve bir çok yerdeki halkın ekmeğine önem verseydiniz, işyerlerini,-evlerini- mülklerini kurtarmak için vatandaşlar yüzmek zorunda kalmazlardı. Arabaları, evleri, mülkleri hasar görmüş kişilerin mağduriyetine önem verseydiniz, Parası olanla kol kola, parayı bastırana dere ağızlarına kadar imar  yaptırma izni veren belediyecilik anlayışı göstermeseydiniz, Kısaca, Halka ve bu şehre önem vererek, altyapı çalışmalarına önceleseydiniz” ” diye konuştu. 

İŞTE BUNUN ADI BELEDİYECİLİK OLURDU! 

Samsun için kara leke dönemi olarak anılacak icraatlarına ne yazık ki devam etmektedir DİYE KONUŞAN Dr. Nedim Ecevit; “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir göreve geldiği günden beri Samsun halkına ait olan gözde alanları satarak, yanlış uygulamalar yaparak, sermaye sahiplerine dağıtmakta veya tahrip etmektedir. Bunları yaparken mahkeme kararlarını hiçe saymakta, yapılan haklı itirazlara dayatmacı bir anlayışla da kulak asmamaktadır. Seçilirken “Ortak akılla yönetim.” Söylemini kullanmasına rağmen, hiçbir bilimsel görüş ve çalışmayı dinlemeyen, dikkate almayan Büyükşehir Belediye Başkanı, Samsun için kara leke dönemi olarak anılacak icraatlarına ne yazık ki devam etmektedir.  Sayın M. Demir şimdi de, kamuya ait olan, Kurupelit itfaiye alanı- düğün salonu ve yanındaki yeşil alan, iki kez mahkeme kararıyla reddedilmesine rağmen, imara açarak, alıcılar mı talep etti bilemiyoruz, 2. İhalede taksitlendirerek 08.09.2023 tarihinde satmak için ısrar etmektedir.  Halkın malı olan bu kamu alanının satışı tamamen kişisel dayatması, arzusu! ve halk ile inatlaşmasıdır. Türkiye’nin en borçlu ikinci belediyesi olması da yapılan hataların ve betona tutkunun ceremesidir. Kaldı ki buranın satışı bunca borcun ödenmesinde yeterli olamayacak bir rakamdır. Başkan Demir’e soruyoruz!  Borçlarınızı, üreterek değil de, tüm Samsun’un halkın olan en gözde ve güzel yerlerini satarak mı ödemeyeceksiniz? Kaldı ki, bu borcun büyük nedeni sizin şehri betonlaştırmanızın, yanlış belediyecilik anlayışınızın eseri. Oysa halkın nefes aldığı, kanunlar gereği koruma altına alınması gereken, ekolojik alan olarak doğal balık yumurtlama alanlarının ve yuvalarının, su samurlarının, kum zambaklarının, kuş türlerinin sığınağı olan, kamuya ait böylesine gözde bir alan hiçbir şekilde Satılmamalı, Kamuda kalmalıdır. Kendinize aitmiş gibi, Babanızın malı gibi, halka rağmen, halkın malını satamazsınız. Nihayetinde, böylesine bir anlayışla ranta ve imara açılacak bu bölgede; yerleşmiş olan kültürel, sosyal ve ekolojik yapı darmadağın olacaktır. Atakum halkı, bölge esnafı ve sakinleri, tekne sahipleri mağdur edilip hiçe sayılmış olacaktır. Bakın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, bu konu ile ilgili, bir konuşmasında ne diyor; “Denizlerimizin kenarlarında orman alanlarımızda, buraları- toprağa çevirme gayreti içinde olanlar var,” diyor ve ekliyor “şu para var ya”. Haklı değil mi? Siz partinizin genel başkanını bile dinlemiyorsunuz?  Bu satışın Kamu yararına olmadığı açıktır. Anlaşılan, Sayın Başkanın ısrarının yegane nedeni, betona olan DUYGUSAL tutkusudur. Kanuni haklarımız saklı kalmak üzere, halkla bu inatlaşmanızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Soruyoruz: Kiminmalını kime satıyorsunuz? Uyarıyoruz: Halkın malı halkındır

  Haykırıyoruz: Yılmıyoruz-susmuyoruz-susmuyoruz. Halkın olanı vermiyoruz” dedi.

 

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsünün konuşmasının ardında da SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ’da şunları ifade etti. “SAMÇEP olarak bütün bileşenlerimizle birlikte Marina Dayanışmasının başlattığı bu mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi sizlere duyurmak istiyoruz. Buradan Samsun büyükşehir belediye başkanına sesleniyoruz. Siz pazarlamacı mısınız? Belediye başkanı mısınız? Sizin göreviniz satış yapmak mı? Halka ait olanı satmak mı? yoksa bu halkın sorunlarını çözmek mi? En basit örneğiyle akıllı olduğunu iddia ettiğiniz kavşaklara 100 milyonlarca lira paramızı gömdünüz. Sizden önceki belediye başkanların ın bu kente kazandırmış oldukları betona boğdunuz. Dolayısıyla sizden beklenen şey, en ufak bir yağışta bile sel götüren kent meydanına kalıcı çözümler bulmanız, alt yapıyla ilgilenmeniz bu kentin batısıyla doğusu arasındaki ana ulaşım arasındaki toplu ulaşımı kapasite olarak artırmanız, nitelik olarak artırmanız. Dolayısıyla bu kentin, bir metre kare daha betona tahammülü yok” dedi 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16