https://cagdassamsun.com/

KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASINDAN SATIŞ ÖNCESİ SON PROTESTO EYLEMİ!

Samsun’un Atakum ilçesindeki Kurupelit Marinanın AKP’li Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından Otel ve İbadethane olarak satılmasından bir gün önce Kurupelit Marina önünde Kurupelit Marina Dayanışması basın açıklaması yaptı.

ÇEVRE ve EKOLOJİ 28.07.2023 09:57:00 0
KURUPELİT MARİNA DAYANIŞMASINDAN SATIŞ ÖNCESİ SON PROTESTO EYLEMİ!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Kurupelit Marina Dayanışması sözcülerinden Dr. Nedim Ecevit, dün akşam da kalabalık kitleyle birlikte yaptığı basın açıklamasının öne çıkan başlıkları şöyle: 

“Bugünkü basın açıklamamızda, Akbelen’ de başlayan doğa ve çevre katliamından bahsetmeden geçmemiz mümkün değil. Ama önce hatırlatma yapmak istiyorum. Ülkemizde doğa katliamı son yirmi yıla yakın bir süredir ara vermeden devam ediyor. Fatsa’da 2004 yılında başlayan doğa katliamı... Altın madeni 5 yılda köylünün tüm tarım arazisini öldürdü. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Avukat Nur Hilal Gündüz, bu katliamı” Altıntepe'de siyanürlü maden için orman katliamı yapıldı.  Fatsa’nın geleceği çalındı” diye nitelemişti. Bir yerleşim alanının geleceğini çalmak! O bölge için ne büyük bir felaket” şeklinde konuştu.

BİZ YAŞAM ALANLARIMIZ İÇİN SAVAŞ VERİYORUZ!

Böyle bir katliamı sorun görmeyenler yetkililer ülke için ne büyük felaket olduğunu bildiren Dr. Ecevit; “Artvin'in Cerattepe ve Genya bölgelerindeki 15 Şubat 2016 tarihinde madencilik faaliyetlerine karşı mücadelede Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Biz yaşam alanımız için savaş veriyoruz. Yaşamımızı korumak zorundayız. Gelecek kuşaklara bırakmamız gereken bir dünya mirası var. Bunu mutlaka aktarmamız gerekiyor.” Diye feryat etmişti. Ama ulaştıkları yetkililer sorun olmadığını söylemişler. Böyle bir katliamı sorun görmeyenler yetkililer ülke için ne büyük felaket. Kaz Dağları’ndaki, Kanada merkezli Alamos Gold adlı şirket maden projesiyle birlikte 350 bine yakın ağacı kesti.2019 yılında 425 gün nöbet tutan yurttaşların direnişi ve açılan davalarla birlikte şirket bölgeden çekildi” diye ifadelerde bulundu.

 

AMA BİLİN BAKALIM NE OLDU?

Hukuk iptal etti, onlar devam dediler şeklinde konuşan Dr. Nedim Ecevit; “Cengiz Holding, malum yerden aldığı güçle, bölgede hüküm sürmeye devam etti. Maden için ilk ÇED onayı TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilmişti. Projede ısrarcı olan şirket, ikinci ÇED onayını almıştı. Onayın ardından şirket yurttaşların arazilerini satmaya zorlayıp, Proje bölgesindeki 150 bin ağacın kesimine başlamıştı. Muğla‘nın Milas ilçesi İkizköy mevkiinde kömür çıkaran Limak'a bağlı Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (YK Enerji) kilometrelerce yeşil alanı katletti, dereyi kurutup, ağaçları kesti. Sonra İkizköy'deki camiyi, kiliseyi, evleri yıktı. Arkeolojik alanı yerle bir etti. İkizköy'ü tarihten sildikten sonra şimdi de Akbelen Ormanı'na girmeye çalışıyor. İkizköy'de evi yıkılanlardan 55 yaşındaki köylü kadını Aytaç Yakar, "Hayatımızı yok ettiler. Evimizden, toprağımızdan, havamızdan, suyumuzdan, vatanımızdan olduk. Bizi yakın bir bölgeye taşıdılar. Şimdi buradan da çıkın diye ihtarname geldi. Ama ne pahasına olursa olsun gitmeyeceğim. Yerinden kalkan taş yosun tutmuyor” demişti. Yine aynı bölgede bulunan, Akbelen Ormanı’nda iki yıldır devam eden doğa nöbeti, 24.07.2023 sabahı, 4 sabah önce jandarma ekipleri ve TOMA'lar, ağaçların kesilmemesi için direniş gösteren İkizköy halkına müdahalede bulunmaya başladı. Halkı koruması gereken jandarmayı, halka karşı şirketi korumak için kullandılar. Demek ki bu da devlet yönetiminin haberi olarak yapılıyor. En son Akbelen orman katliamı olmak üzere tüm doğa katliamlarını lanetliyoruz ve derhal durdurulmasını istiyoruz” ifadelerde bulundu.

ONLAR AŞIMIZA TÜM YAŞAMIMIZA GÖZ KOYANLARDIR!

Kurupelit Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit; “Şiddet, şiddet, şiddet, Ülkede aldı başını gidiyor. Kadına şiddet, Sağlıkçıya şiddet, Basına şiddet, ağaca şiddet, ekolojik çevreye şiddet, denize- sahillerimize şiddet, halkın malına şiddet, sokak hayvanlarına şiddet, yaşam alanlarımıza şiddet. Bu şiddeti, baskıyı körükleyenler var. Bundan nemalananlar, bu karmaşadan beslenenler var. Küçük bir zümrenin çıkarları için yapılanlara karşı, halkımız uyanık olmalı. Artık bu oyun bozulmalı. Ülke uçuruma doğru yuvarlanıyor. Her türlü şiddet son bulmalı! Çünkü bu karmaşayı isteyenler, bu doğa katliamlarını tezgâhlayanlar, aşımıza ekmeğimize, toprağımıza, parkımıza, denizimize, doğamıza, madenlerimize, kısaca tüm yaşamımıza göz koyanlardır. Onlar çıkarlarından başka bir şey düşünmezler “dedi.

NAZIM’ ın dediği gibi,

Onlar Umudun düşmandır sevgilim,

Akarsuyun, 

Meyve çağında ağacın 

Serpilen gelişen hayatın düşmanı. 

Sana düşman bana düşman 

Düşünen insana düşman.

Vatan ki bu insanların evidir. 

Sevgilim, onlar vatana düşman.

SATILAN BİR ARSA DEĞİL SAMSUN ŞEHRİDİR!

Kaynak yaratmak adı altında, adeta mirasyedi gibi satamayacaklarını dile getiren Kurupelit Marina Dayanışması adına Dr. Ecevit şöyle konuştu; “Huzurunuzda Samsun' un kıyı kenti olduğunu hala kavrayamamış kent yöneticilerine sesleniyoruz. Yani, Kurupelit İtfaiye alanı – düğün salonu ve yan tarafındaki tek çocuk parkı ve yeşil alanı satmaya kalkan, bunun için 28.07.2023 tarihinde ihale yapacaklarını ilan eden Samsun Büyükşehir belediye Başkanına ve Büyük Şehir belediye meclisinde ona destek veren üyelere sesleniyoruz.  Kıyılar halkın malıdır, satılamaz. Geçmişten Samsun halkına kalan, halkın kazanımları olan kamusal alanları; iktidarınızı sürdürebilmek için, kişisel egolarınızdan kaynaklı yatırımlarınızı finanse edebilmek için, kaynak yaratmak adı altında, adeta mirasyedi gibi satamazsınız. Asıl maharet, kendi yatırımlarınızı, kendi becerilerinizle ürettiğiniz kaynaklarla finanse edebilmekte. Satılan alan sadece bir parselden ibaret değildir. Satılan alan, sosyal yapısıyla, eko sistemiyle, Samsun halkının akın akın geldiği, nefes aldığı, üniversitedeki gençlerin boş vakitlerini geçirdiği yaşam alanlarından biridir. Satılan bir arsa değil, Samsun şehridir! Sayın Demir, size defalarca, “Samsun için bilimsel kabul görmüş, halkın onayını almış her proje için desteklemeye hazırız dedik. Ama siz, tek bir kez bile dinlemediniz. Bilimsel çevreler ne diyor, halk ne diyor demediniz. Projelerinize fikir sorma, paylaşma cesareti gösteremediniz. Çünkü projelerinizin çoğu, Samsun için kabul edilebilir, doğru olan projeler değildi. Yani Kamu yararına değildi. Hani halkın kullanacağı parklar, hani çocuk parkları- yeşil alanlar, hani bu şehirde yaşayanların hayatını kolaylaştıracak projeler, hani halka, esnafın ekmeğine, bölge sakinlerine saygı. Projeleriniz bunları kapsamayınca halkı, bilimsel çevreleri ve herkesi duymazdan geldiniz.” 

DEMİRLE BETONUN BÜYÜK AŞKI DUYMADINIZ MI?

Oradaki sosyal yapıya, eko sisteme, yöre sakinlerine, bölgedeki esnafın ekmeğine hiç mi saygınız yok, diyen Dr. Nedim Ecevit; “Bu şehrin sizden önceki, 4 dönem yani 19 yıl görev yapan Belediye başkanı da mensup olduğunuz siyasi partidendi. Hataları elbette oldu. Ama bu şehir 4,5 yıllık döneminizdeki kadar keyfe keder, beceriksizce, bu kadar betona, ranta gönül vererek yönetilmedi. Görüşmelerimizde gördük ki, partinizden pek çok kişi de bu yaptıklarınızdan hoşnut değil. Halk arasında, şahsınızla ilgili; “ Demirle betonun büyük aşkı” yakıştırmasını hiç mi duymadınız? Yoksa duydunuz da umursamıyor musunuz? Samsun ve Samsun Büyükşehir Belediyesi için” kara leke dönemiolarak anılacak icraatlarınıza ne yazık ki devam etmektesiniz. Sayın Demir, mühür maalesef elinizde.  Bu mührü halkı hiçe sayarak, yanlış uygulamalarınız ve projelerinizle, şehrimize zarar veriyorsunuz, halka refah sağlamak yerine mutsuz ediyorsunuz. Bilin ki, onarılamaz, dönüşü olmayan yanlış uygulamalarınız, bu şehre ihanettir. Şimdi bunlara bir yenisini eklemeye çalışıyorsunuz. Kurupelit Düğün salonu ve yanındaki yeşil park alanı, o bölgedeki tek çocuk parkı ve kamuya ait tek yeşil park alanı.  İki kez mahkeme kararı olmasına rağmen, halkla inatlaşıyor, ranta açıp, satışa çıkarıyorsunuz. Oradaki sosyal yapıya, eko sisteme, yöre sakinlerine, bölgedeki esnafın ekmeğine hiç mi saygınız yok. Bir belediye başkanı için, bu eksiklik, ne büyük talihsizlik. Siz şehri temsil ettiğinizi söylüyorsunuz, Körfez mahallesinin muhtarı da tüm o bölgeyi temsil ediyor. Mahallelinin sesini duyurdu, yapmayın, tek çocuk parkımıza kıymayın dedi. Dinlemediniz. CİMER’e yazdı, basın açıklaması yaptı. Yine kulaklarınızı tıkadınız. İşinize gelmeyen hiçbir şeyi duymak istemediniz” diye konuştu. 

ÖNCE BURALIYIZ!

Bu vatanı, şehrini seven halkın, duyarlı insanların, ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı fark edenlerin psikolojisini bozduğunu söyleyen Kurupelit Marina Dayanışması adına Dr. Nedim Ecevit; “Bunca mağdur varken, bu satışın “Kamu yararına” olmadığı açıktır.  Sayın Başkanın ısrarının yegâne nedeninin, betona olan Duygusal tutkusundan dolayı olduğu anlaşılmaktadır. Kurupelit düğün salonu ve yanındaki yeşil park alanını satmaya kalkışmanıza karşı, halkın topladıkları imzalara da her zaman yaptığınız yaklaşımınızla, “bu imzalar matbu imza” diyerek, kabul etmeme, inkâr etme, yaklaşımınız oldu. Biz kapı arkası işleri bilmeyiz Sayın Demir. Bizler hiçbir çıkar, hiçbir makam beklentisi, hiçbir maddi nemalanma beklentisi olmayan bu şehirde yaşayanlarız, önce buralıyız. Hiç önemsemediğiniz, dinlemediğiniz, ama her şeyinizi borçlu olduğunuz Samsun halkına karşı yaptığınız yanlışlara, tepki vermek isteyenleriz. Bunun için alanlardayız. Bunun için mücadele veriyoruz. Biz hayatın kendisi olan yaşam siyaseti dışında, yozlaşmış, çivisi çıkmış kirli siyaseti bilmeyiz. Halka ait olanı satmaya çalışanları, betona duygusal tutkusu olanları sevmeyenleriz. Biz kişisel egoları veya çıkarları için, koca bir şehir halkını yok sayan, tek kişilik yönetimleri de kabul edebilenlerden değiliz. Biz, bu şehirde, insanca, huzur içinde yaşamayı isteyen, Samsun halkıyız! Amacımız, bu şehri, başta sahil şehri yapan unsurlarıyla ve diğer dinamikleriyle, rantçılardan, talancılardan korumak, yaşam alanlarımıza, sahip çıkmak. Çünkü, son birkaç yılda gördük ki; Bir şehre felaket sadece doğal afet olarak gelmeyebiliyor muş. Vazgeçmiş değiliz!  Ama size karşı şehrimizi korumaya çalışmaktan yorulduk. İşimize yetişmeye çalışıyoruz, ailelerimizi ihmal ediyoruz. Zamanımızı, hayatımızı, harcıyorsunuz. Ne için? Hak etmediğiniz hırslarınız için mi, kendi egonuz için mi? Bu vatanı, şehrini seven halkın, duyarlı insanların, ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı fark edenlerin psikolojisini bozuyorsunuz.  Bu kadar kişiyi sokaklara döktüğünüze göre, mahkeme kararlarına uymadığınıza göre, söylenenleri dinlemediğinize- kulaklarınızı halka tıkadığınıza göre, bilime, çevreye, insana bu kadar karşı olduğunuza göre, sizin derdiniz, belli ki, şehre ve şehir halkına hizmet etmek değil. Tekrar ediyorumsatmaya kalktığınız yeşil alan da Kamu yararına değil, aksine halkın olanı, halktan alıyorsunuz. Düşün artık yakamızdan Sayın Demir, şehrimizden çekin ellerinizi. Sizi seçmiş olan Samsun halkının boğazına çöküyorsunuz, nefes aldırmıyorsunuz. Samsun halkına ait olan her şeyi betona boğuyorsunuz, satıyorsunuz, ranta açıyorsunuz. Bu halktan ne istiyorsunuz. Şehrimizden ne istiyorsunuz. Bu şehrin size verdikleri yetmedi mi? Halktan şükretmesini istiyorsunuz ama siz bir türlü şükür edemiyorsunuz. Halktaki homurdanmaları duymuyor musunuz? Sizi desteklemiş olan pek çok kişi, başkanlığınız konusunda, “yaptık bir hata” diyor. Bu hatamızı, pek çok icraatınızla yüzümüze vurmak zorunda mısınız? Sizi, Sayın Demir sizi; Samsun Halkına, Cumhurbaşkanına, İç işleri Bakanına, Tüm TBMM ne, Partinizin yetkili ve ilgili organlarına şikâyet ediyoruz” dedi. 

Basın açıklamasının ardından katılımcılar el ele tutuşarak uzun bir kuyruk oluşturduktan sonra müzik dinletisi yapacakları amfi tiyatroya kadar yürüdüler.

 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16