https://cagdassamsun.com/

KUZEY KÜLTÜREVİ DOSTLARIYLA VE ÜYELERİYLE DOSTLUK VE DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ!

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Kuzey Kültürevi geleneksel hale getirdiği kahvaltılardan birisini daha Atakum Belediyesi Vedat Türkali Kültür, Eğitim ve Eğlence merkezinde üyeleri ve konuklarıyla bir araya geldiler.

TOPLUM ve İNSAN 29.04.2023 22:06:00 0
KUZEY KÜLTÜREVİ DOSTLARIYLA VE ÜYELERİYLE DOSTLUK VE DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Kuzey Kültürevi Derneği başkanı İzzet Keskin, dostluk ve dayanışma kahvaltısına katılan konuklara hitaben şunları söyledi. “Dostluk ve dayanışma kahvaltımıza hoş geldiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum artık, Türkiye’de yaşayan halklar için bir dönüm noktası olacak. 21 yıllık iktidarın toplumun üzerinde kurduğu baskı ve şiddet ortamı arttıkça birbirimize daha çok dayanışma ve bir araya gelme ihtiyacını duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Toplumsal ve siyasi atmosferin bu denli zor ve seçimlerin olduğu bu dönemde kahvaltımıza gelip bizlerle dayanışma gösteren, herkese teşekkür ederiz. Derneğimiz her zaman, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, doğası haline gelmiş ülke gündemini sarsan ve halen acısını kalbimizde hissettiğimiz deprem süreci yaşadık. Bu süreçte sizlerle bütün dostlarla birlikte deprem bölgesindeki bütün acıları sarmaya çalıştık. Bir araya geldik ve sayısız gönüllülerimizle bir arada olmaya çalıştık. Bizler kültür ve sanat kavramının altını boşaltan bu ceberut iktidara karşı Türkiye’de yaşayan halkları ilgilendiren her meselede her söyleme çözüm üreten yerde durmaya devam edeceğiz. Tabi ki bu sistemin katkılarıyla ve dayanışmalarıyla gerçekleşecek.”

DAHA İYİ BİR TÜRKİYE İÇİN EMEK VERMEK ŞART!

Dernek başkanı İzzet Keskin’in ardından Kuzey Kültürevi kurucu başkanı Abdurrahman Karadeniz’de bir konuşma yaptı. “Türkiye büyük bir değişimin arifesinde, Türkiye Mayıs’ın ikinci yarısında yepyeni eskiye göre yepyeni olabilme ihtimalleri çok yakınız. Böylesi şu 15 günde neler yapabilirsek ne kadar emek verebilirsek o kadar, istediğimiz değişimi yakalamış olacağız. Şimdi buradaki arkadaşlarımın çoğunluğu tanıdığım gördüğüm kadarıyla hep değişimden yana olmuş, daha iyi bir Türkiye kurmak için emek vermiş, daha güzel bir tabyaları olan arkadaşlarım bu arkadaşlar değişmek için, yıllarını ömürlerini vermişler. Ama bu değişmek öyle bir şey ki, bunda herkes değişmiyor. Kimileri değişmeye karşı çıkıyor, eski korumaya çalışıyor, kimileri kendisi için değişim istiyor, ama birde toplumsal anlamda bir değişim derdi olanlar var. Buradakileri kast ediyorum. Dışardaki milyonları kast ediyorum. Türkiye’nin böyle tek adama mahkûm edildiği dönemde şu 15 gün içerisinde bu tek adamdan kurtulmak gerekiyor. Zaten kendisinin de bu konuda bize olumlu işaretlerini alıyoruz” dedi. 

TÜRKİYE’DE KADIN ÇALIŞKANLIĞINA ÖZVERİSİNE İHTİYAÇ VAR…

Kuzey Kültürevi ’nin dostluk ve dayanışma kahvaltısına katılan Yeşil Sol Partisi Milletvekili adaylarından Emel Sezgin Çakır’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi. “Kısaca size neden Yeşil Parti, neler yapmak istiyoruz iki dakika özetlemek istiyorum. Sabrınıza sığınarak. Yeşil Sol Parti kadın mücadelesinde kadının siyaset arenasında önde olmasına, eşit temsiliyetine en fazla önem parti. Eş başkanların kadın olması burada olduğu gibi pek çok ilde kadın adayların birinci sırada olması bunun en somut göstergesi. Çünkü Türkiye’de ki kadın dokunuşuna üretkenliğine, çalışkanlığına özverisine ihtiyacı var. Kadın artık evde çocuk bakan değil, çalışan, üreten, mücadele eden söz sahibi olan olmalı. 2. Bir notta çok renkliliğimiz. Toplumda öteki olan yok sayılan, ezilen herkesin partili temsil ediliyor.  Özgürce mücadele alanı açılıyor. Hiç kimseyi aidiyeti yüzenden ötekileştirme yaşanmıyor, yok sayılmıyor, Gergerlioğlu insan hakları için koşuyor. Ali Kenanoğlu Alevi yurttaşlar için çırpınıyor, bunlar en somut örnekler. Türkiye’nin her kesimin temsil edilmesi ve çok renkliliği birlikte kardeşçe siyaset yapması aslında gelecek Türkiye’nin ayak sesleri prototipidir. Olması gerektiği gibi Kürt’ü, Alevi’si, Türk’ü, Sünni’si, KHK’lısı, Dindarı, Dinsizi birlikte kol kola olabiliyor. Mücadele edebiliyor. Son olarak KHK mücadelesinden bahsetmek isterim. KHK’lalrın iptal edileceğini KHK’lıların geri iade edilip daha sonra adil yargılamalarla suçlulara ceza verilmesi gerektiğini savunan seçim beyannamesine açıkça yazan tek parti Yeşil Sol Parti’dir. Siyasiler gelen takipsizlik vaadinden öte geçmiyorlar. Çünkü biz ölüyoruz. Bakın burada Samsun’da yaklaşık bir ay önce KHK’lı akademisyen bir kadın arkadaşımız intihar etti. 3 tane çocuğunu geride bıraktı eşini geride bıraktı ölümü seçti. Neden biliyor musunuz, yalnızlaştığından, ötekileştirildiğinden, yok sayıldığından ailesi tarafından suçlandığından ama en önemlisi de umudunu kaybettiği için siyasilerin takipsizlik beraat ayrımından öte geçmesi işte bu yüzden çok önemli, 500 bin KHK’lı evinde umut bekliyor, işaret bekliyor, haklarının iade edileceği günü bekliyor ve siyaseten bunları yaşadığımız için çözümünde siyasi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yüzden zaten siyaset arenasındayız. Sadece bu arkadaşımız değil. Ondan iki hafta öncede Terme’de 17 yaşında bir çocuğumuz intihar etti. Anne baba KHK’lı ve çocuk bağıra bağıra ben hukuk istiyorum diye diye öldü. Çünkü bu dünyada hukuku bulamayacağına inandı. Çünkü siyasiler ona umut olamadı. Toplum ona umut olamadı. Bu yüzden bu çocuğumuz ölümü seçti. Şimdi biz mücadele etmeyelim de siyaset arenasına girmeyelim de ne yapalım? Artık ölüme gitmek istemiyoruz. Artık ölümü seçmek istemiyoruz. Hayatta kalmak bu topluma katma değer sunmak istiyoruz.”

BİZ HERKESİN SESİYİZ!

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarından Savaş Karaduman’da partisinin seçim beyannamesini ve projelerini aktardığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı. “Bizi burada buluşturan, bir araya getiren Kuzey Kültür Evi’ne sonsuz teşekkürler. Hepinizi Yeşil Sol Parti adına en içten duygu sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Biz Yeşil Sol Parti olarak ezilenlerin, mazlumların, mağdurların, herkesin sesiyiz. Biz kendimizin ve aynı zamanda birbirimizin sesiyiz. Türk’üz ama Kürt’ün sesiyiz, Kürt’üz ama Ermeni’nin sesiyiz, Ermeni’yiz ama Laz’ın sesiyiz, Laz’ız ama Gürcülerin, Arapların, Çerkezlerin, Romenlerin sesiyiz, İnanmıyoruz ama inanların sesiyiz, Müslümanız ama Hristiyanların, Ateistlerin sesiyiz, biz susturulmuş, bastırılmış, sindirilmiş tüm insanların sessiz çoğunluğun sesiyiz, Aleviyiz, Sünni’yiz, Yezidi’yiz, işçiyiz, köylüyüz, emekçiyiz, yoksuluz, öğrenciyiz, çocuğuz, genciz, kadınız, emekliyiz, engelliyiz, sanatçıyız halkız biz, halk olarak bir birimizin, insanlığın sesiyiz biz. Aynı zamanda doğanın ve tüm canlıların sesiyiz, adaletin, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin, umudun, sevginin, aşkın, devrimin ve sosyalizmin sesiyiz. AKP-MHP Faşizmine, halklarımızı ayrıştıran dindar ve kindar öfkesine, böl parçala yönet politikası ve dayatmasına karşı, birbirimize karşı olmayı, birbirimizi dışlamayı ve öteki olmayı asla kabul etmiyoruz. Biriz, birlikteyiz, kardeşiz, bu karanlık adam rejimini hep birlikte yerle bir edeceğiz. Artık yeter bıçak kemiğe çoktan dayandı. Bu gidişe bu zulme, bu soygun düzenine son verme zamanı geldi. Farklı din, dil, düşünce ve farklı inançlara sahip olan herkese yoksullara, ezilenlere, gençlere, kadınlara ve tek adam rejimi tarafından dışlanan horlanan öteki ilan edilen herkese halkımıza kazandırmak için buradayız. Alanlardayız, biz AKP MHP faşizmine ve tek adam rejimine mutlaka ama mutlaka kaybettireceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın. Önemli bir yol ayrımındayız. Ya AKP MHP faşizmi yeniden kazanacak, ya da faşizme, barbarlığa Talibancı ve Hizbullahçı bu zulüm iktidarına hep birlikte dur diyeceğiz” dedi. 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16