https://cagdassamsun.com/

SAMSUN’DA EVRENSEL GAZETESİNİN DÜZENLEDİĞİ EVRENSEL İLE DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI!

Samsun’un Atakum ilçesinde Atakum Belediyesinin Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezinde Evrensel gazetesi Samsun temsilciliğinin düzenlediği “Evrensel ile Dayanışma” gecesine CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek, KESK Samsun Şubel

BASIN MEDYA 26.12.2022 00:11:00 0
SAMSUN’DA EVRENSEL GAZETESİNİN DÜZENLEDİĞİ EVRENSEL İLE DAYANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Evrensel gazetesi Samsun temsilciliğinin düzenlediği Evrensel ile Dayanışma gecesine katılan Evrensel okurlarına ve diğer sendikalar, dernekler ve siyasi partilere hitaben Emeğin Partisi Samsun il yöneticilerinden ve Evrensel gazetesi temsilciği görevlisi Mutafa Erkenet, salonda bulunan konuklarına ve Evrensel okurlarına şöyle seslendi. “Sevgili dostlar, bu ses susmadı, susmayacak. Sansürcülerin tek sesi hiçbir zaman yanında olmadı karşısında emekçilerin tek iktidarı çıktı sonuna kadar kullanacağız bu gücümüzü. Sevgilik Evrensel dostları, sansürcülerin ve tek sesin, baskılarına karşı Evrensel dostlarını, Evrensel gazetesi, Cumhuriyet gazetesi, Yeni Yaşam gazetesi ve BirGün gazetesi ile tüm dostları dayanışmaya çağırıyoruz. Şunu diyoruz, sansürcüler gidecek, biz kalacağız. Bu mücadelede katledilen Uğur Mumcu, Turan Dursun, Hrant Dink, Musa Anter, Namık Tarancı ve Metin Göktepe şahsında katledilen tüm basın emekçilerini ve bundan 44 yıl önce, 1978 tarihinde eli kanlı faşistler tarafından Kahramanmaraş’ta katledilen 120 canımız için, tüm dostları bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

EVRENSEL CUMHURİYETİN SON ÇEYREĞİNE TANIKLIK ETTİ!

Evrensel gazetesinin Ankara bürosu muhabirlerinden Kübra Kırımlı’da Evrensel gazetesi Samsun temsilciliğinin Evrensel İle Dayanışma gecesine katılarak bir konuşma yaptı.

“7 Haziran 1995’ten bugüne büyük bir emek dayanışma ve mücadele etrafında çıkarttığımız,  kıymetli işçi basını Evrensel, 27 yılını geride bıraktı. Bugün ülkemiz bir yol ayrımında bir sıkı tercih yapmak zorundayız. Bu ülke bir yüzyıl etiğini günler sonra, aylar sonra arkasında bırakacak. Ya bu ülke karanlık bir, ülke olma yolunda yasaklar devam edecek, ya da biz bu yolda her birimiz, büyük iradeyi ortaya koyarak, bu sürece müdahale ederek, mümkün olduğuna inandığımız, eşit yurttaşlık temelinde özgür, laik bir ülke kurulması için mücadele edeceğiz ve uğraşacağız. Bütün bunları düşündüğümüzde Evrensel, cumhuriyetin son çeyreğine tanıklık etti. Türkiye basınında çok güçlü ve çok sesli bir alan yarattı ve yaratmaya da devam ediyor, yazmaya da devam ediyor” diye konuştu.

METİN GÖKTEPE VE NAMIK TARANCI’NIN YAPMIŞ OLDUĞU GAZTECİLİĞİN MİRASÇILARIYIZ!

Evrensel gazetesi Ankara muhabiri Kübra Kırımlı dayanışma toplantısında konuşmasında gazeteciler Metin Göktepe ve Namık Tarancı’nın mirasçıları olduğunu şu ifadelerle anlattı. “Aslında burada sizlere tek tek hepsini anlatmayacağım, ama şu ısrara dair bir şey söylemek isterim. Bugün gazetemizde afişlerimizde ya da davetiyelerimizde Evrensel susmadı, susmayacakta ki o tırnak içerisindeki o iradeye o ısrara dair birkaç şey söylemek istiyorum.  Metin Göktepe’nin yapmış olduğu gazeteciliğin, mirasçılarıyız. Bugün bütün zorbalıklara mücadelelere rağmen, kontrgerilla tarafından tehdit edilmesine rağmen, korkmadan yazan Amed’de katledilen, Gerçek Dergisi temsilcisi Namık Tarancı’nın mirasçıyız korkmuyoruz. Gerçek dergisinden bugüne hakikatin safı, halkın yanında yer almaktır. Halkın derdini anlatmaktır, yazmaktır. Kadınların, öğrencilerin, mülteci işçilerin yanındayız. Elbette bugün saman altı edilen, ilk anayasalar, bu ülkenin bir anayasası var ve anayasada güvence altına alınan halkın görev alma hakkının buna olan inancımızla irademiz, ısrarımızla yazmaya devam ediyoruz ve yazacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

CANIMIZI, BOĞAZIMIZI SIKABİLİRLER, CEZAEVLERİYLE KORKUTURLAR AMA KALEMİMİZİ ELİMİZDEN ALAMAZALAR…

Basın emekçilerinin ne kadar zor şartlarda, ne kadar tehdit altında  ve cezaevlerinde tutulmalarını şöyle anlattı. “Şimdi dünden bugüne böyle bir geleneğin taşıyıcısı ve temsilcisi olan bizlere, Basın İlan Kurumu (BİK) ceza veriyor. Haksızca ve hukuksuzca. Öte taraftan yaptığımız haberler dolayısıyla para cezalarıyla cezalandırılıyoruz. Ya da sansür yasasıyla bugün hem biz, hem de gerçeğin yanında duran, çok kıymetli diğer gazeteler ve meslektaşlarımız var. Cezaevleriyle korkutuluyoruz. Tabi şunu söyleyebiliriz. Canımızı sıkabilirler, boğazımızı sıkabilirler, cezaevleriyle tehdit edebilirler, ama kalemimizi elimizden alamazlar. Böyle bir geleneğin mirasçısıyız. Ve bugün böyle bir günün mirasçısı olan diğer gazeteci arkadaşlarımız, tutuklanan arkadaşlarımız, cezaevinde olan meslektaşlarımız da bunun ısrarcısı olduğu için cezaevindeler. Ama susmuyorlar. Çünkü daha düne kadar, tek bir haber karanlığı yırtabileceğini gösterdi. BirGün gazetesinden Timur Soykan arkadaşımızın tarikatlarda yaşananlara dair, yapmış olduğu haber, bu ülkede yaşayanları, ciddi anlamda rahatsız etti. Bize aslında bir kez daha doğru yapılan gazeteciliğin, ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Tabi ki meslektaşlarımızla yan yanayız, dayanışma içerisindeyiz. Biliyorsunuz Timur Soykan’ı tehdit etmişlerdi” diye konuştu.

EVRENSEL İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN SESİ, SOLUĞU OLMAYA DEVAM EDECEK!

Kübra Kırımlı konuşmasının sonunda Evrensel gazetesinin bundan sonrada yapacakları haberlerini şu ifadelerle anlattı. “ Evrensel bugün çocuklarını okula aç göndermeye razı olmadıkları için Kocaeli’nden başlayarak,  il il örgütlenerek, okul öncesi eğitimde çocuklara bir öğün ücretsiz yemek vermesine vesile olan annelerin gazetesi. Ücret tespit komisyonu toplanmadan, hukuka aykırı bir şekilde açıklanan asgari ücretle yaşamaya mahkûm edilmeye çalışılan milyonlarca güvencesiz işçinin gazetesi, güvencesiz ve asgari ücretin çok altında kölelik düzeyinde yaşamaya mahkûm edilen ayrıştırılan, yer yer ırkçılıkla da yüz göz edilen mülteci işçilerin gazetesi, Murat Uysal arkadaşımızın haberiydi, bence çok kıymetli bir haberdi. İstanbul’da 2+1 evde 1 kadın, 1 çocuk ile birlikte yaşam mücadelesi veriyordu. Asgari ücretle geçinemediğini söylüyordu ve okul, kreşini karşılayamadığı için çocuğunu subyen mekteplerine maruz kaldığını, muhtaç kaldığını anlatıyordu. O çocukların, işçi Sevgi’nin gazetesi, cumhurbaşkanının yasakladığı grev kararına rağmen Bekaertt’te üretimi durduran onlarca işçinin gazetesi. Şimdi Evrensel susmadı, susmayacak diyoruz. Çünkü arkasında dörtlü bir birikimi ve mücadele alanını dolduran bir basın olduğu için buradan hareketle tüm be seslere taleplere ve ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurarak yazmaya devam edeceğiz. Görevimizin farkındayız. Bugün Samsun’da daha önce İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok ilinde bizimle bu anlamda dayanışan ve dayanışma gösteren tüm dostlarımıza mücadele arkadaşlarımıza okurlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Evrensel il Dayanışma gecesinde CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’te bir konuşma yaptı.


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16