https://cagdassamsun.com/

Samsun PSAKD’de Cem Sultan Ermiş Güven Tazeledi!

Samsun PSAKD (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) ve Cemevi başkanı Cem Sultan Ermiş bugün yapılan 14. Olağan genel kurul ile üyelerinin tamamının oylarını alarak yeniden SPAKD başkanı seçildi.

SAMSUN STK 20.12.2021 15:40:14 0
Samsun PSAKD’de Cem Sultan Ermiş Güven Tazeledi!

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN- Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği seçimli genel kurulu yapmak için yeterli üye sayısına ulaşarak dernek binasında CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’in de oyunu kullanımıyla gerçekleşti.

Tek listeyle gidilen PSAKD Samsun şubesi genel kurulu seçimde 13. Dönem dernek başkanı olan Cem Sultan Ermiş ve yönetim kurulu 14. Genel kurulda da aday oldular.

Samsun PSAKD genel kurul öncesinde ilk olarak Samsun CHP Milletvekili Kemal Zeybek, meclis çalışmalarına kısa bir ara vererek hem oyunu kullanmak hem de canlarıyla bir araya gelmek için ayağının tozuyla konuşmasını yaptıktan sonra oyunu kullanarak TBMM bütçe görüşmeleri için yeniden Ankara’ya döndü. Milletvekili Kemal Zeybek’in konuşmasının ardından CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve Samsun PSAKD başkanı Cem Sultan Ermiş konuştular.

Resim önizlemesi

Samsun PSAKD şubesinin 14. Olağan genel kurulunda CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek şunları ifade etti. “Canlar sizleri Pir Sultan Abdal’ın direnciyle selamlıyorum. PSAKD’nin Samsun şubesi kurulduğu günden bu yana çok önemli işlere imzasını atmıştır. Toplumun gelişmesinde demokratikleşmesinde, katkısı olmuştur. Özellikle Atakum ilçemizde şu an içinde bulunduğumuz bir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği binasının da bir simge olarak yapılması da çok önemli kriterdi. Bu binanın inşasında destekleri olanları buradan tüm yüreğimle selamlıyorum. Bir elin verdiğini diğer el göresin diye bir sözümüz vardır bizim. İşte bu binamızın yapımına katkı koyanlarda aynı şiarla taşın altına ellerini koydular ve binanın inşasına destek oldular. Birlik ve beraberliğimiz bundan böyle daha da kenetlenmiş şekilde devam edeceğine inanıyorum. Tarihte dinler ve mezhepler mecburen vardır. Tanrının olduğu yerde mezhep ve din mutlaka vardır. Bu sadece İslamiyet dinin de değil. Diğer dinlerde de bu mevcuttur.

Resim önizlemesi

MEZHEP ÇATIŞMALARI EKONOMİK, SİYASAL VE SINIFSALDIR…

Millet Vekili Zeybek; “Fakat ne yazık ki tarihte din ve mezhep çatışmaları olduysa da bu çatışmaların gerekçesi ekonomik, siyasal ve sınıfsaldır. O nedenle biz mevcut siyasi ve sınıfsal ayrışmaların içinde bulunurken, tarihte yaşamını sürdüren çok insan evrensel olmuştur. Bunun saltanatını süren saraylar olmuştur. O saltanatın içinde halifeler olmuştur, padişahlar olmuştur. Beraberinde,   tarihte çok önemli yeri olan, Şeyh Bedrettin’in dediği gibi tanrı insanlara dinleri, yaşamı bağışlamıştır. İnsanlarda kendi yaşamları içinde gerek aşını ve gerekse ekmeğini ve parasını altınını bölüşmekte, toprağını bölüşmekte. Sınıfsal olarak beraber olduğu ayrışmamak olduğu gerekliliğini bu dünyanın nimetlerinin hep beraber olduğunu 14. ve 15. Yüzyılda söylemesine rağmen, 21. Yüzyıla geldiğimiz halde bunların yaşanamadığı bir dünya var. Bizde bunların en kötüsünü yaşamaktayız. Tarihimizde Pir Sultan ve Hacı Bektaşi’nin, Şeyh Bedrettin’inin ve Şah İsmail’in tarihimizde isimleri zikredilmese de tarihimizde bunların yerleri her zaman vardır ve var olmaya da devam edecektir. Hazreti Muhammet dünyadan göçüp giderken size iki şey emanet ediyorum demiştir. Birincisi kitabımız Kur’an’ı Kerim’i ikincisi ise Ehlibeyt Hazreti Ali’yi, Hazreti Fatma’yı, Hasan Hüseyin’i demiştir. Böyle demesine rağmen tarih bunları bugünkü dünyanın yaşam koşullarında bizim gibi ülkelerin, sunni egemen yapı içerisinde yönetselliğinde fazla yer bulamamaktadır” diye konuştu.

Resim önizlemesi

HAZRETİ HÜSEYİNİN BİZE MİRASI DİRENÇ ve BAŞEĞMEMEDİR!

“Aslında İslamiyet budur. Hazreti Hüseyin’in bize bıraktığı miras, direnme mirasıdır. Dirençtir, baş eğmemedir, özgürlüktür ve bugünde eğer bu toplum içerisinde kendine Alevi diyen, Kızılbaş diye adlandıranlar varsa, bunun bir ayrıcalıklığı yoktur, üstünlüğü yoktur. Ama teselli ve inanç yönünden farklılıkları vardır. Bugün daha iyi anlıyoruz. Çünkü bugünü yönetenler, geçmişteki o saltanatlarıyla, saraylarıyla toplumdan ayrışmış işte tarihte yönetenlerin hepsi senden ayrışmış durumdadır.    Halk kitlelerinden kopmuştur. Hazreti Hüseyin, Şeyh Bedrettin, her zaman mazlumun ve direnenlerin yanında yer almıştır.  Öte yandan Pir Sultan’ın tarihimizde yadsınamayacak çok önemli bir yeri vardır” şeklinde konuştu.

PİR SULTAN’I MİNNETLE ANARKEN, HIZIR PAŞA’YI LANETLİYORUM…

Kemal Zeybek; “O Hızır Paşa’ya karşı, o günkü padişaha karşı başkaldırışı, onun yaşamının entel olmasına neden olmuştur. Ama tarih şunu çok iyi biliyor ki, bugün Pir Sultan yaşıyor ama o lanet ettiğimiz, Hızır Paşa’ları lanetle anıyoruz. Her soluduğumuz nefes alabildiğimiz dünyada bize yön veren Hacı Bektaşi Veli’yi de anmadan geçmemiz olmaz. Hacı Bektaşi Veli’nin de dünya yaşamında felsefesinde çok değerli ve önemli yeri vardır. Bunların hepsini bir araya toparladığımız zaman bir tarafta saltanat sürenler, iktidar sürenler ve insanların haklarını sömürenler, diğer bir tarafta da haksızlığa sömürüye direnişe karşı mazlumun yanında yer alan insan sevgisiyle bütünleşmiş, harmanlanmış ve her ne kadar bugün demokrasiden bahsediyorsak,  insan haklarından bahsediyorsak, adaletten bahsediyorsak işte bunun anlamı Alevi kültürü ve felsefesinde çok değerli yeri olduğunun bilinmesi gerekli dostlar ve canlar. Anadolu’da demokrasi alabildiğince olgunlaştıysa, hayal kurmaya çalışıyorsa bunun en baş nedeni Alevi Kültürünün olduğunu anımsatmak isterim. Ülkemizde Atatürk’e, küfrederek laiklik ve demokrasiyi yok etmek isteyenler, halen siyasal iktidarı sürdürmektedir.  Bu siyasal iktidarda mazlumlar demokrasiden yana olanlar açlık ve sefalet içerisinde olan insanların yaşamları mutlaka bu dönemler içinde kesintiye ve kısıtlamaya uğramış olsa dahi mutlak şartla kendi iktidarlarını kuracaklardır. Mazlumlara zulmedenler, çok kötü bir şekilde anımsanırken, yaşamlarını onurlu bir şekilde kaybedenler, tarihimizde en iyi şekilde anılmaktadırlar.    İstiyoruz ki cumhuriyet tarihinde Kahramanmaraş, Çorum, Malatya ve Gazi gibi katliamların olmaması ve de sıradan olaylar değildir. Hele hele de Sivas katliamı hiç unutulacak gibi değildir. Bütün bunlardan söz ederken bir intikam duygusuyla konuştuğumuz sanılmasın. Bütün bunların bir kere daha tekerrür etmemesi için mücadeleye vermeye devam edeceğiz. Seçilecek olan yeni yönetim kuruluna da başarılar diliyorum” dedi.

Resim önizlemesi

PİR’İMİZİN DEDİĞİ GİBİ YÜRÜ BRE HIZIR PAŞA SENİN DE ÇARKIN KIRILIR…

Samsun PSAKD Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş’te genel kurulda seçim öncesi konuşmasında Canlarına şunları söyledi. “Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bizim verdiğimiz liste dışında herhangi bir liste çıkmamıştır. Eğer liste çıkarmak isteyen canlarımız varsa genel kurul bitmeden bekliyoruz. Canlar, Erenler öncelikle geçmiş dönemde bize verdiğiniz destekler ve değerler için sonsuz teşekkürler ediyorum. Bugünlere gelene kadar derneğimize ne yaptıysak tek başımıza değil hep birlikte Can’larımızla Eren’lerimizle yaptık. Sizlere 1993 yılından bu yana yaşadıklarımızı anlatmak istiyorum. Yıl 1993 bu fakir Ankara’da yaşıyor. 1993’te 2 Temmuz’da işten eve geldiğimde Sivas’ta bir otel yanıyor diye haber geldi. Sivas’a Can’larımızın gittiklerini biliyorduk. Gece ilerleyen saatlerde Can’larımızın tamamen yandıklarını anladık. Hepimizde ciddi travmalar yarattı. Ta ki, Kerbela gibi. 1400 sene önceki Kerbela’da ki, bize Sivas’ta her anıyla hatırlattılar. Bir süre sonra işimiz gereği Samsun’a geldik. O zamanlar ülkede pek fazla şubesi yoktu. Ankara şubesi vardı bize en yakın olan. Ben Ankara şubesinin üyesi olarak Samsun’daydım. Samsun’da ki, Can’larla ve Eren’lerle kapı kapı dolaşarak tanıştık onlarla birlikte derneğimizi kurduk. 30 kişilik bir grupla eski binamızı kiraladık. Yıllar sonra daha da fazla kitlemizle örgütlendik ve kenetlendik. İnancımızı, kültürümüzü ve cemlerimizi insanlarımızla buluşturduk. Samsun Büyükşehir olduktan sonra Atakum belediyesi, İlkadım belediyesi belediyeleri kuruldu. Atakum Belediye başkanlığı, Büyükşehir belediye başkanlığı ve eski adı Gazi Belediyesi olan belediye başkanları elimizden tuttular. Atakum Belediyesi bize yer gösterdi ve daha da güçlenmemize ve örgütlenmemize neden oldu. Eski büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atakum eski başkanı Metin Burma ile şimdiki bulunduğumuz arsayı bize tahsis ettiler. Bizde elimizden geldiğince gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalıştık, çabaladık, her tuğlasına harcına alın terimizi döktük. Derneğimiz ve Cemevi’mizin yapımında büyük destekleri olanlardan birisi de CHP Samsun Milletvekilimiz Kemal Zeybek milletvekili olduğumda bir yıllık maaşımın tamamını derneğimizin inşaatında kullanmak üzere vereceğim dedi ve sözünü tutarak bir yıllık maaşını bize verdi. Bizde bu gelirlerle derneğimizi bu hale kadar getirdik. Daha da fazla çalışmaya ve Can’larımıza Eren’lerimize miras bırakacağız. Yalnız siz Can’lardan istirhamım olacak bir hakka yürüdüğümde nerede olursam olayım beni aşağıda bulunan morgda bir gece de olsun misafir etmenizi size vasiyet ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

HAYAT VE YAŞAM SİYASİ BİR DURUŞTUR!

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’de konuşmasında şunları ifade etti. “Siyaset Cemevlerini ibadethane yapmıyor, siyaset bizim geleceğimize yarınımıza dair karar alıyor. Bugünümüzü iyi yaşamamız yada yaşayamamamızla ilgili çocuklarımızın geleceği ile ilgili mutlu umutlu hayaller kurmak ya da çocuklarımın geleceğini karartmakla ilgili kararlar alıyor. Dolasıyla bu topraklarda yaşayan herkes şunu çok iyi bilmelidir ki hayat ve yaşam siyasi bir duruştur. Maraşları, Çorumları ve Sivasları yaşatan siyasi erkler bu ülkenin yönetimini ele geçirmek isteyenlerdir” dedi.  

Konuşmaların ardından üyeler oylarını kullandılar. Tek liste halinde gidilen seçimde eski başkan Cem Sultan Ermiş ve listesi yeniden güven tazeleyerek seçimi kazandı.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesiResim önizlemesi


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16