https://cagdassamsun.com/

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI; “KATİLLERE SÖYLÜYORUZ HESAPLAŞACAĞIZ!”

Samsun’un İlkadım ilçesinde Bulvar AVM girişi önünde dün akşam saat 18’ de toplanan Samsun Kadın Dayanışması kadınları Çiftlik caddesi üzerindeki banka önüne kadar çeşitli sloganlarla yaklaşık 1 saate yakın süre yürüdüler.

KADIN 9.03.2023 00:05:00 0
SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI; “KATİLLERE SÖYLÜYORUZ HESAPLAŞACAĞIZ!”

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

 Samsun Kadın Dayanışması adına banka önüne kadar sloganlar atarak gelen kalabalık kadın kitlesi banka önünde 5 kadın tarafından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını ilk olarak Nurcan Bölükbaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. 

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüyle ilgili Bulvar AVM Samsun Kadın Dayanışmasından 8 Mart 1857 de New York da dokuma işçisi kadınların, daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadelede polisin kadınları fabrikaya kilitlemesi sonucu çıkan yangında 129 kadın işçi katledildi. 1910 yılında 2. Enternasyonalde Klara Zetkin’i ölen kadın işçilerin mücadelesi anısına 8 Mart’ın uluslararası kadın mücadele ve dayanışma günü olması önerisinin kabulü ile biz kadınlar, alanlarda yaşamımız, aklarımız ve özgürlüklerimiz için mücadelemizi büyütüyoruz. Basın açıklamamızı, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, hayatta kalan ve yaşam mücadelesi veren insanlarımıza ve bu ağır yıkımda yine en ağır bedeli ödeyen kadınlarımız ve çocuklarımıza adıyoruz” diye konuştu.

AKP VE TEK ADAM REJİMİ ENKAZ ALTINDA KALMIŞTIR.

Nurcan Bölükbaş: “Gerici siyasal İslamcı iktidarın kazanılmış haklarımıza, laikliğe özel olarak kadınlara, LGBTİ+ lara ve toplumsal cinsiyet eşitliği talebine saldırısı yoğunlaşmışken, kadınlar Pandemi ve onun ardından gelen ekonomik krizle birlikte derinleşen ekonomik, sosyal ve siyasal eşitsizliklerin etkilerini en derinden yaşarken büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Deprem bir doğa olayıdır. Ama onu felakete çeviren iktidar eliyle uygulanan rantçı ve neoliberal politikalardır. Siyasal İslamcı iktidar, depremi bir felakete dönüştürmüş, AKP ve tek adam rejimi enkaz altında kalmıştır” şeklinde konuştu.

Samsun Kadın Dayanışmasının 2. Konuşmacısı Emine Uyarer’de, kalabalık kitleye şöyle seslendi.  

“Kıyametin yaşandığı günlerde yakınlarını kaybetmiş çocukları bakanlık eliyle istismarcı, sicili bozuk tarikatlara ve cemaatlere verdiğinizi biliyoruz. Ülke koca bir yas eviyken, hukuku yok sayarak “evlat edinenle evlatlık arasında ‘Evlenme Engeli Yok’ diyerek çocuk istismarına yol açan fetvalar veren diyanetinizi de biliyoruz. Ülkenin dürt bir yanından, kayıtsız kalınan yaşamları kurtarmak ve dayanışmak için koşanlara salladığınız parmakları da biliyoruz. Ellerinde olduğu halde hızla bölgeye ulaştırmayıp sattıkları çadırları, gıdayı, kan için aldıkları parayı yani Kızılay’ınızı da biliyoruz. Feminist isyanımızla düzeninizi yıkacak, dayanışma ile yeniden kuracağız” diye konuştu. 

BİZ KADINLAR ÇARESİZLİĞİ ORTASINDAYKEN DEVLET NEREDEYDİ?

Emine Uyarer,  konuşmasını şöyle sürdürdü. “Şimdi biz kadınlar soruyoruz: Afet sonrasındaki yıkımın, acının yasın, soğuğun, çaresizliğin ortasında çamaşır yıkamaktan yemek yapmaya, çocuk bakmaktan hasta ile ilgilenmeye yine yaşamın bütün yükü biz kadınların üzerine yüklenirken devlet neredeydi? 11 ili etkileyen 5o binden fazla canımızı kaybettiğimiz ve yüzbinlerce vatandaşın evsiz kaldığı bu büyük depremde çadırlar neden hala her haneye ulaşmadı? Vatandaş soğuk kış gününde çadır diye inlerken Kızılay nasıl çadır sattı? En can yakıcı soruyu soruyoruz, enkazdan çıkan depremzede çocuklarımız tarikat yurtlarına kim tarafından hangi hakla verildi? Aile bakanı, çocuklar nerede sorusuna hangi aymazlıkla hastanede olduğunu varsayıyoruz diyebildi?” şeklinde sordu.

Samsun Kadın Dayanışması adına KHK’lı Emel Çakır, konuşmasında şunları söyledi. 

“LGBT bireylere değil çadır, yemek, su bile verilmedi. Annesinin cenazesine alınmadı. Mülteciler dövüldü, itildi, yok sayıldı. Kanser hastası, yalnız 6 ay ömrü kalan 6 yaşındaki Yusuf Kerimin tutuklu, annesine uygulanabilecek Elektronik kelepçe, infaz erteleme gibi tedbirler varken yalnız ölüme terk ettiğinizi de biliyoruz.  KHK’lı bir kadın göçük altından çıkarılıp hastaneden hapishaneye gönderildi. Depremzedeye verilen ucuz kredi KHK’lı depremzedeye verilmedi. Deprem ayrım yapmadan her haneyi yıkmışken enkaz altında kalan bölgede ayrımcılık yapmak hangi vicdana sığdı?                 Devletin sorumluluğunu yerine getirmemesi sonucu çaresiz kalan kadınlar, cinsel şiddete maruz bırakılıyor. Ayrıldığı eşinin evine sığınan kadına eski kocası tarafından kaynar su dökülmesi, herkesin gözü önünde bir erkeğin eşine tokat atması gibi şiddet ve aşağılamayla karşı karşıya kalıyoruz. Daha 3 gün önce İzmir de bir kadın yine ayrıldığı kocası tarafından polis korumasına rağmen çocuklarının gözü önünde katledilmiştir. 20 yıllık AKP döneminde günde an az 4-5 kadın erkekler tarafından öldürülüyor. Nasıl ki koruma kararına rağmen devlet kadınları korumuyorsa göçük altında kalan on binleri de günlerce kurtarmadıklarına şahit olduk. Kaybettiğimiz bütün kadınları unutmadığımız gibi depremde de sorumsuzluğunuz nedeniyle göz göre göre ölen tüm kadınların anıları önünde söz veriyoruz. Biz Kazanacağız, Biz Kazanacağız!”

BARİKATLARDA KORKU DUVARLARINI YILLAR ÖNCE YIKTIK!

Samsun Kadın Dayanışması adına 4. Konuşmacı olarak Arzu Özçelik, günün anlamını ve duygularını şu kelimelerle anlattı. 

“Bu 8 Mart bize asrın felaketini yaşatanlar için bu düzenin çöküşünün ilanı olsun. Katillere söylüyoruz. Hesaplaşacağız. Biz kadınlar pervasız kaderci düzeninizi yıkacağız. Kadının emeğin yaşamın düzenini eşitlik ve özgürlük temelinde kuracağız. Kirli patriarkal kapitalist, sermaye devlet işbirliğinizi görüyoruz. Yaşamlarımızı yok ederek bizden çaldıklarınızı biliyoruz. Bizler AKP-MHP İktidarının kadın düşmanı politikalarına karşı boyun eğmiyoruz-eğmeyeceğiz. Feminist isyanımızdan aldığımız güçle birbirimizi sarmalayacağız. Kapitalizme karşı yan yana birlikte dayanışarak, birlikte mücadele edeceğiz. Biz kadınlar, özgür sömürüsüz bir dünyayı birlikte kuracağız. 20 yıllık AKP iktidarının karanlığında en zor zamanlarda meydanlarda Yan yanaydık. Barikatlarda korku duvarlarını, yıllar önce yıktık. Hep birlikte dayanışmayla ağlarımızı ördük. Eşit laik ve şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kuracağız. Her yanı çürüyen bu iktidarı yine birlikte göndereceğiz. Biz Kazanacağız.

TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI BASKI İLE DURDURAMAZSINIZ!

Samsun Kadın Dayanışması adına son konuşmacı Merve Yağmur, şunları konuştu. “Bunca sorumsuzluğa beceriksizliğe ötekileştirmeye inat biz kadınlar hep birlikte yaralarımızı saracağız. Tüm kötülüğünüze karşı birbirimizi iyileştireceğiz. Dayanışma ve örgütlü mücadele ile yan yana yürümeye devam edeceğiz. Katliamı bize kader diye sunamaz, bu enkazın siyasi sorumluluğunu öyle helallik isteyerek üzerinizden atamazsınız. Toplumsal dayanışmayı baskı ile durduramazsınız. Hesap Vereceksiniz. Biliyoruz, birbirimizin çaresiyiz. Elimiz elinizde. Biz birlikte güçlüyüz. Toplumsal dayanışmayı büyütmekte ve birlikte mücadele etmekten başka yolumuz yok. Yaşamın her alanında sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz. Hiçbir kadın yalnız yürümeyecek, hiçbir çocuk yalnız büyümeyecek! Yaşasın 8 Mart. Yaşasın feminist mücadelemiz!” dedi. 

Samsun Kadın Dayanışmasının etkinliğine Samsun Cadde üzerindeki halk ve esnaflarda  “Kızılay Çadırlar nerede?”  “Kızılay paralar nerede” ve “Hükümet İstifa” sloganlarına eşlik ettiler. 

 

.


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16