https://cagdassamsun.com/

SAMSUN’UN CANİK İLÇESİ DERBENT MAHALLESİNDE SULAR DURULMUYOR!

Geçtiğimiz aylarda Samsun’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle merdivenleri yıkılan Derbent mahallesi sakinlerinin sıkıntılarını anka haber ajansı sayesinde ulusal medyada haber yapılmasından sonra

YAŞAM 1.10.2023 18:24:00 0
SAMSUN’UN CANİK İLÇESİ DERBENT MAHALLESİNDE SULAR DURULMUYOR!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Geçtiğimiz aylarda Samsun’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle merdivenleri yıkılan Derbent mahallesi sakinlerinin sıkıntılarını anka haber ajansı sayesinde ulusal medyada haber yapılmasından sonra Canik belediyesinin merdivenlerin yeniden yapılmasına ancak yol yapılmamasına tepkiler artarak devam ediyor. 

Geçtiğimiz ay Samsun’un Canik ilçesi Derbent mahallesinde selden en çok zarar gören evlerine ulaşmak için 178 merdivenle çıkan Derbent mahallesi sakinleri birkaç gün öncesine kadar evlerine selden zarar gördükleri merdivenlerin anka haber ajansının ulusala ve yerel medyada haberler yapılmasının ardından harekete geçen Canik belediyesi yol yerine yeniden merdiven yapmasına Canik Derbent mahallesi sakinleriyle birlikte Canik İYİ Parti ilçe başkanı Saydam Bayram “mahalle sakinlerini her hafta ziyaret ederek sorunlarının çözülüp çözülmediğini takip ettiklerini” belirtti. 

İYİ parti Canik ilçe başkanı Saydam Bayram, Canik belediyesinin Derbent mahallesinde selden yıkılan merdivenleri yaptırma yerine yol açılmamasını yaptıkları temsili kurdele kesimiyle eleştirdiler. Derbent mahalle sakinlerinin sorunlarının merdiven değil yol olduğunu vurgulayan Saydam Bayram, şunları söyledi.

“Canik belediye başkanı buraya gelip poz vermişti. Bizde ona karşı bir poz verelim dedik. Bu merdivenin daha henüz betonu dökülmemiş ama, açılışını biz yapalım, şunu da özellikle söyleyelim, bu vatandaşlar 50 yıldır, haftalardır buralarda geziyoruz. Vatandaşlarımız buradan merdiven istemiyorlar. Buradaki vatandaşlarımız yol istiyor. Oradaki insanlar itfaiye, ambulans, cenaze araçlarının hiçbirisi girmiyor. Biraz sonra geçeceğiz, bakın vatandaşlarımızda burada, yukarıya kadar çıkacaksınız, 175 basamakla çıkılan yerler var. Basamak sonrası patika yollardan gidiyor insanlar. Her gün tuğlayı sırtlarında taşıyıp da be evler yapılmış. O yüzden artık bu insanlara bir vicdan diyoruz. Bir insanlık diyoruz, bakın genç nüfusta kalmamış, hepsi yaşlı ve insanlar atılacaklar, kovuluyorlar artık belediyeden. Daha geçen hafta belediyeye gelmişler, kovulmuş bize geldiler. İnsanlar dışlanıyor, küçümseniyor, ne istiyorlar, hiçbir şey değil sadece, yol istiyor bu insanlar. Bu devirde yol istemek kadar insanların doğal hakkı olmayabilir mi? Bakın Lovelet iki dakikalık mesafedeyiz şu anda, şehir merkezindeyiz. Ama ısrarla bu yol yapılmıyor ve yapılmayacak. Bu yüzdende biz, biraz sonra gezeceğiz zaten, diyaliz hastaları var, felçliler var, yürüyemiyorlar, evlerinden çıkamıyorlar. Ambulans gelmiş, ambulanstakiler kafalarını patlatmışlar betondan ve geri gitmişler. Düşünün cenazeyi yukarıya çıkarıp, kimse cenazeyi kaldıramıyor. Birde en kötüsü de şurada metromuz var, bir durak yapmamışlar biliyor musunuz! Şurada bir köprü var, köprüyü yarım bırakmışlar. Burada ki vatandaşı denize bile ulaştıramıyorlar. Her türlü mağduriyet var. Vatandaşlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Her zaman buraya geleceğiz, sürekli gündem yaratacağız” dedi.  

İYİ Parti Canik ilçe başkanı ve Derbent mahallesi halkı birlikte Canik belediye başkanının başlattığı merdiven çalışmasını ironi yaparak kurdele keserek açılış yaptılar. 

SEN KİMSİN? SENDE BENİM GİBİ 9 AYLIKSIN!

Derbent mahallesi sakinlerinden Fadime Şimşek, selden dolayı yıkılan merdivenlerinin Canik Belediyesi tarafından yapılmasına şu ifadelerle seslendi. “Yalvardım ki, ahırın yanına kadar yol çıkarın. Sırtımda odun bile taşınmıyor. Su gelirse sürer gider, ama yapmadılar, derler ya, yardımcısı geldi belediyenin, ona dedim, oda başını böyle çevirdi. Kafanı o yana çevirme dedim. Kafanı beri çevir. Bende zamanı geldi mi, kafa mı çevireceğim bu tarafa. Ben lafımı hatır etmem. Ecele gitsem hatır etmem hiç kimseden korkmaz söylerim. Ne bileyim yolumuzu biz istiyoruz. Yukarıya kadar araba yolu olsa, olmaz mıydı? Araba yolu buradan yukarıya çıkar. Ben İstanbul’a gittim de tövbe olsun ayakkabılarımı çıkardım evde. O kadar yamadan araba iniyor. Böyle yerden ben ayakkabılarla gidemedim, burayı yapmıyorlar. Burayı almak istiyorlar. Burayı alacaklar, bize çaputçu diyorlar, biz çaputçuyuz. Sen kaç aylıksın? Sende benim gibi 9 aylıksın, senin de bir canın var, benimde bir canım var. Sen burayı nasıl satıyorsun? Vurup beni öldüreceksin ondan sonra. Ben yerimden çıkmam. Öldür as, kes ondan sonra cezasını sen çek ben ne yapayım. Biz yol istiyoruz, yol. Ama biz öyle fakiriz ama biz kimseden korkmayız. Sürmeneliyim, kurşunu gözüme tak, yine sen tarafa gelirim, beri gelmem. Bak kızım biz orak ile gezeriz. Bizim orağımız elimizden düşmez. Nereye gidersem gideyim orak elimizde. Biri bir şey desin, nereye diyor bir şey? Kafasını keserde koltuğunun dibine koyarım. Kopar o cezaevimi gider cezaevinde yatarım” diye konuştu. 

İNSAN İSTEMEZ Mİ PAZARA GİDİP KUMANYASI ALSIN!

Selden yol kaydıktan sonra evlerine ulaşımın imkânsız olduğunu hastasını okula giden çocuklarını bin bir güçlükle götürüp getirdiğini anlatan mahalle sakini Zülfikar Koç’ta şöyle dedi. “85 yaşında annemi buraya sebep alamadım. Ama şimdi iyice rahatsızlandı.   Dün alacaktım onu, alamadım onu, öyle alamadım onu bakalım belki yarın gider alırım onu, buraya getirme sebebine çıkamıyor bacaklarından sebep ya kız kardeşine götürüyorum ya enişteme götürüyorum onu benimle duruyordu daha önce, ne bileyim arabamız buraya kadar çıkıyordu. Şurada sellerden önce bile senedir çıkaramıyoruz. Ambulans falan gelmiyordu yok. Annemi buradan sedye ile götürdük bir akşam böyle gece, ambulanscılar kendileri gidemedi, biz taşıdık annemi sedyeyle. Bakın köprümüz açılmadı. İnsan istemez mi Pazar gidip de kumanyasını alsın da arabasıyla kapısına gelsin. Hani onu geçtik yaşlıları düşünüyoruz. Yapıldı bir şeyle ama boş. Yani burada boşa çalıştılar. Şu suyun aktığı yer, derinlenmesi lazım, derinden sebep, burayı derinleseler, köprüyü biz kendi imkanlarımızla yaparız. Onu yapabiliriz. Benim arabam aşağıda, çocukları okula ben getiriyorum servise, emekliyim, çocuklardan dolayı çalışmıyorum. Onları haftada 3 gün ben okula götürüyorum, 2 gün kendileri gidiyor. Ben hemen hemen 29 yıldır buradayım. Kendi imkanlarımızla burayı yapacaktık.”

BAŞKAN ORALI BİLE DEĞİL!

Mağdur olanlardan birisi de Fatma Yılmaz, mağduriyetlerini şu ifadelerle anlattı.

“Kardeşim biz buraya geleli 33 sene oldu ben buraya geleli. 33 senedir çekiyoruz. Yolumuz yok, bir şey getireceğiz sırtımızda, çimento sırtımızda, buraya beton döktüreceğiz   döktüremiyorum. Evin hem erkeğiyim hem kadınıyım. 2 tane hastam var, nereye kadar olacak bu? Çekemiyoruz artık, bu zaman kadar yapılacak dediler bize yapmadılar. Şimdiden sonra da yapacak değiller. Halen daha atlatma yapıyorlar bizi, yıkılacak diyorlar, atılacak diyorlar, kalkacak buralar diyorlar bizi atlatma ediyorlar. Seneler geçiyor su gibi, ben hastayı götüremiyorum, getiremiyorum ambulans geliyor almıyor hastayı, alamıyor, hasta düşüyor hastayı unutuyorlar. Hasta gidemiyor, geçen akşam çocuğum hastalandı polis geldi, ambulans geldi, götüremediler, zorla bağıra bağıra geldi, çocuğum sancılandı, götüremediler. Kendisine de söyledim bu şekilde oldu diyerek. Oralı değil kimse. Kimse bizim faydamıza bakmıyor, bakmayacak da böyle giderse. Evlerimiz yıkılacak diyorlar, Allah bilir ben Allah’a bırakıyorum. Allah herkesin hakkından gelir” dedi. 


ENGELLİLER HAFTASINDA SAMSUNLU GÖRME ENGELLİLER TEMSİLİ ASKER OLDULAR!

BAŞKAN TÜRKEL GELECEĞİN YAZARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

ENGELLİLER HAFTASINDA SAMSUNLU GÖRME ENGELLİLER TEMSİLİ ASKER OLDULAR!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ; TASARRUF ADI ALTINDA EMEKÇİLERİN BOĞAZI SIKILACAK!

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16