https://cagdassamsun.com/

SAVAŞA KARŞI BARIŞI ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ.

Samsun Emek ve Demokrasi güçleri Samsun’un Atakum ilçesinin Çobanlı iskelesi önünde 1 Eylül Dünya Barış günüyle ilgili siyasi partiler, (SYKP,HDP,TİP) DİSK Emekli-Sen Halkevleri Samsun PSAKD ve diğer STK’larında katılımıyla Emek v

EMEK ve DEMOKRASİ GÜÇLERİ 2.09.2022 21:05:07 0
SAVAŞA KARŞI BARIŞI ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına 1 Eylül Dünya Barış Gününe dair konuşmasının öne çıkan başlıkları şöyle:

“İnsanlık tarihi boyunca tüm dünya halkları eşitsizlik adaletsizlik ve iklim krizi ile boğuşurken egemenler silahlanma ve savaş peşinde oldu. Tarih boyunca milyonlarca cana, doğa katliamına, tarifsiz acılara yol açan savaşın sonuçlarına rağmen silah harcamaları sürekli artıyor, yeni nükleer silah denemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Ülkeler arası silahlanma yarışı uzayda gerçekleştirilen yeni silah denemeleri ile daha tehlikeli bir hal alıyor. Sadece dünyayı değil galaksimizi tehdit eden bu çılgınlığın arka planında her zamanki gibi sınırsız kar güdüsü, sömürü çarkı ve sınıfsal hegomonik güç savaşları yatmaktadır” ifadelerinde bulundu.

 YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYA DA HALEN SAVAŞLAR ÇATIŞMALAR YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR…

“İnsanlık tarihinin kanlı savaşlarından biri olan İkinci Paylaşım Savaşında Almanya’nın Polonya’yı işgali süresince milyonlarca insan katledildi, soykırıma uğradı ve kentler yok edildi. Geride milyonlarca ölü, milyonlarca engelli, yerle bir edilmiş kentler, yeri belirsiz gömülü halde tonlarca patlamamış mühimmat ile büyük bir acı ve gözyaşı bırakıldı! Bu acıların bir daha yaşanmaması için 1981 yılında, “1 Eylül”  Dünya Barış Günü olarak ilan edildi. Halen Emperyalist, gerici güçler sermayenin sınırsız ve koşulsuz dolaşımı için kan dökmeye, işgale ve büyük bedeller ödenerek elde edilmiş temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına almaya devam ediyorlar” şeklinde ifadelerde bulunan Arzu Özçelik, Demokrasi, özgürlük ve barış içinde yaşamayı şöyle özetledi.

 “Oysaki ırk, dil, din ve kültür farkı gözetmeden demokrasi, özgürlük ve barış içinde bir arada yaşamamız mümkün.  Buna rağmen Dünyada ve yaşadığımız coğrafyada savaşlar, çatışmalar, hala yaşanmaya devam ediyor. Ve bizler bu ortamda 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamaya çalışıyoruz. Emperyalist, gerici güçler kendi politikalarının neden olduğu mültecilik, göçmenlik üzerinden halklar arasındaki milliyet, din, dil, mezhep ve etnik kimlik farklılıklarını düşmanlaştırma politikalarına,   savaşlara gerekçe haline getiriyorlar. Halen devam etmekte olan Rusya Ukrayna savaşı emperyalistlerin güç/paylaşım savaşı olup, bedelini ise milyonlarca insan ödemektedir. Pek çok insan yaşadıkları kenti terk etmek zorunda kalmış ve çok sayıda insan hayatını kaybetmiştir” diye konuştu.

SAVAŞ POLİTİKALARI BİNLERCE MÜLTECİLER / GÖÇMENLER YURDUNDAN EDİYOR!

Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşmasını sürdüren Özçelik, konuşmasının bu bölümünde şunları söyledi. “Öte yandan Ortadoğu’nun içinde bulunduğu çatışma ve savaş koşulları başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halkları, emperyalist güçler ve iktidar güçlerince rant ve paylaşım çerçevesinde oyalama, inkar ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ediyor, çatışmaları derinleştiriyorlar. Kürt illerinde uygulanan sömürge, imha ve ayırımcılık Türkiye’nin savaş politikalarının sonucudur. Sınır ötesi operasyonlar adı altında binlerce insanın ölümü ve coğrafyasının dışında göçmen/mülteci olarak yaşamak zorunda kalmaları uygulanan savaş politikalarının sonucudur. Savaşın bir sonucu olarak göçmen ve mültecilerin ülkelerini terk etmek zorunda kalmaları, iktidarların ise mülteciliğe yol açan politikalara yönelmesi gereken öfkeyi savaşların mağdurlarına yönelterek bir yandan yeni çatışmaların fitilini ateşliyor, öte yandan da iktidarlarını pekiştirmeye çalışıyor. Egemenlerin savaşçı politikaları sonucunda ülkemizde derin bir ekonomik kriz ve yoksulluk yaşanmakta olup, sürekli bir ekonomik kriz hali oluşmuştur. Dünyada ve ülkemizde artan çatışma koşullarında kadınların haklarına yönelik saldırı, kadınlara kölelik koşullarında yaşam dayatması, çocuk yaşta evlilik, taciz ve tecavüzlerin normalleştirilmesi gibi koşullarla kadınlar, yaşamak durumunda kalmıştır. Coğrafyamızda AKP/MHP faşizminin uyguladığı kadın düşmanı politikalar sonucunda pek çok kadın katledilmiş, tacize/ tecavüze uğramış, hatta kadınlar kendilerine tecavüz eden erkekle evlenmek zorunda bırakıldığı yasalarla karşı karşıya kalmıştır. Biz kadınlar biliyoruz ki; iktidarın sergilemiş olduğu kadın düşmanı politikalarının sebebi kadının gücünden, iradesinden ve direngenliğinden korkmasındandır. Kadınların bu gücünden kaynaklı mevcut İktidar tarafından toplumsal yaşamın dışına itilmeye çalışılmaktadır.  Kadın cinayetlerinin önlenememesi, kadına yönelik taciz ve tecavüzün artması böylesi bir şiddet ve savaş ortamının sonucudur” şeklinde konuştu.

 SAMSUNLULAR, BARIŞ İÇİNDE BİRLİKTE YAŞAMANIN EN TEMEL HAK OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİRLER!

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşmasını sürdüren Arzu Özçelik,    şunla ifade etti. “Nefret saikı ile LGBTİ + lara yönelik fobik saldırıların ve söylemlerinin her geçen gün artışına tanık olmaktayız. Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, halkların bir arada yaşama iradesini de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar. Yitip giden hayatların yanı sıra doğa tahribatının dünyanın geleceğini tehdit eder düzeye ulaşmasının son kanıtı olan pandemiye, yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri gibi açık göstergelere rağmen doğa talanı, HES’ler, canlıların yaşam alanlarının ortadan kaldırılması, orman yangınları, sera gazlarının kullanımı vb. devam ediyor. Sermaye ve rant için yaşama dair ne varsa ortadan kaldırılması zerre kadar umurlarında değil! Samsun halkı biliyor ki İnsanlığın barış ve dostluk içinde eşit, özgür ve adil olarak birlikte yaşamak en temel insan hakkıdır. Bizler Adaletsizlikle; ayrımcılıkla, talanla mücadele etmek yerine, halkları birbiri ile savaştıran çatıştıran ve ötekileştiren egemenlere buradan haykırıyoruz. Bizler barışta, özgürlükte, kardeşlikte inat etmeye devem edeceğiz. Emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin, güç ve sermaye kavgalarının bizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Sömürünün olmadığı; dil, din, ırk cinsiyet ayrımının yapılmadığı eşit adil özgür bir dünya için, sizin savaşçı çatışmacı ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, diliniz ide politikalarınızı da kabul etmiyoruz. Bizler'savaş çığırtkanlığına' karşı, yüreği emekten, barıştan, insan sevgisinden ve demokrasiden yana olanlar,  bir arada yaşama hakkını her koşulda savunanlar, er ya da geç barış içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu başta emperyalistler ve onun işbirlikçilerine göstereceğiz. Barış için mücadele ederek bu savaşın kazananı olacağız. Samsun Emek ve demokrasi güçleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ve her gün savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 


SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

EMİNE BOYRAZ; “KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

ÇARŞAMBALI UFUK ÖZKAN, “UFUK ÇİZGİSİ” OYUNUYLA HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA GELİYOR!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

SAMSUN KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI ŞUBESİ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ DÜZNELEDİ.

ENGELİLER HAFTASINDA SAMSUN ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ; “BASTONUMUZU FARK ET, ÇİZGİMİZİ TERK ET”

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜNİVERSİTE İŞÇİLERİNE BİR KAZANIM DAHA!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

ATAKUM’DA ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

SES SAMSUN ŞUBE KADIN SEKRETERİ İĞCİ; HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN SORUNLARINI HEMŞİRELERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ ÇÖZEBİLİR!

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

EĞİTİM-İŞ SAMSUN ŞUBESİ GELENEKSEL İLKADIM ONUR ÖDÜLÜNÜN 3. YAZAR SUNAY AKIN’A VERDİ!

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

CHP SAMSUN İL KADIN KOLLARININ KADIN CİNAYETİNE TEPKİSİ: “HİÇBİR ERKEĞİN EMANETİ, MALI, NAMUSU DEĞİLİZ, İNSANIZ, EŞİTİZ BİREYİZ!

SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASINDA DT. ÖVGÜ TUNÇDEMİR EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

CHP ATAKUM İLÇE JKADIN KOLLARI BAŞKANI KANDEMİR; “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI AYAKTAYIZ!”

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ; SAMSUN’DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SAADET ÇAY’IN EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

KAVAK’IN KÖSELİ KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ AYARINDA “KÖSELLİ KÖY YAŞAM MERKEZİ”

SAMSUN’UN KAVAK İLÇESİ KÖSELİ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TAŞOCAĞI TEPKİSİ!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ÇGD GENEL MERKEZİNİN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI!

TGC’DEN “GAZETECİİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN” ÇAĞRISI

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

SAMSUN’DA 1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

BİRLEŞİK KAMU-İŞ SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ALTUNTAŞ: “YAŞASIN 1 MAYIS! HAYDİ ALANLARA!

CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN’IN “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” MESAJI

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

SAMSUN SOL FEMİNİST HAREKET; HAKLARIMIZ VE YAŞAMLARIMIZ İÇİN İSYANDAYIZ!

KESK SAMSUN KADIN MECLİSİ: BİR MAHALLEDE 15 TECAVÜZCÜ, MAĞDUR BİR ÇOCUK!

KESK SAMSUN ŞUBELER PLATFORMU: YENİ SOMALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ADALET ARAYIŞIMIZ 10. YILDA DA SÜRÜYOR!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN ANNELER GÜNÜ MESAJI!

SAMSUN VALİLİĞİ ÖNÜNDE 4 EĞİTİM SENDİKASINDAN EĞİTİMDE ŞİDDET PROTESTOSU

1 MAYIS’TA HUKUK TANIMAYARAK ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYENLER SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!

SAMSUN KADIN DAYANIŞMASI: “BUGÜN TARİFSİZ BİR ACI VE BİR O KADAR DA ÖFKE DOLUYUZ!

SAMSUN DEVRİMCİ 78’LİLER DERNEĞİNDEN DAR AĞACINDA 3 FİDAN ANMASI!

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TÜRKEL’İN 3 MAYIS BASIN ÇÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI!

ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI BİROL YELEKİN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI!

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16