CHP Samsun İl kadın kollarından 101. Yılda, 101 ışık tutan kadın, 101 yeni üye rozet takdimi!

CHP Samsun il örgütünün Atakum belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik ve Kültür merkezinde Kadın kolları genel başkanı Asu Kaya’nın katılımıyla 101. Yılda, 101 ışık tutan kadın, 101 yeni üye rozet takdimi yapıldı.

KADIN 14.09.2024 12:47:00 0
 CHP Samsun İl kadın kollarından 101. Yılda, 101 ışık tutan kadın, 101 yeni üye rozet takdimi!

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN)- CHP Samsun il örgütünün partinin kuruluşunun 101. Yılı nedeniyle bir dizi etkinliğe imza attı. Etkinliğin 5. Gününde CHP Samsun il Kadın Kollarının organize ettiği 101. Yılda 101 ışık tutan kadı ve 101 kadın üyeye rozet takdimi CHP Kadın Kolları Genel başkanı Dr. Asu Kaya’nın, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, PM üyesi Nazan Güneysu ve CHP Samsun il başkanı Mehmet Özdağ’ında katıldı rozet takdiminde il kadın kolları başkanı Av. Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır konuşmasında şunları söyledi. 

“Her ne kadar 101. yılımız kapsamında bir araya gelmiş olsak da kutlayamıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen acı haberler kelimeleri boğazımıza düğümlüyor. Bizlere ışık tutan kadınlarımızı anarken Türkan, Semiha, Leman, olamayan, hayattan koparılan yavrularımızı, kadınlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Birlikte acılarımızı paylaşıyoruz. Yakın bir tarihte bebeğini kucağına alınca nasıl koruyacağı kaygısına düşen genç bir anne olarak şimdi yol arkadaşlarım sizlerle masum canlarımızın sesi çıkamayan dostlarımızın yanların da sesi olup mücadele ediyoruz. Biz bugün burada bu coşkuyla Üç yüze yakın yeni kadın düzeyine varmak üzere bu noktaya geldik. Hepinizin katkılarıyla, ben diliyle değil, biz diliyle yürüyerek bugün sesimiz hep birlikte daha gür daha güçlü. O yüzden katılan her yol arkadaşıma teşekkür ediyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

CHP Samsun il başkanı Mehmet Özdağ;

“9 Eylül tarihi hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşumuzun tescil tarihi, kurtuluşumuzun tescil tarihi, hem de CHP'nin kuruluş yıl dönümü. Biz Samsun'da 101. Kuruluşlu dönümümüzü, her zamanki rutin Atatürk anıtında ki saygı duruşu çelenk sunumu ve istiklal marşı ve basın açılması dışında, biz partimizi, parti programlarımızı, düşüncelerimizi, temel konulardaki politikalarımızı, Samsun halkına nasıl daha iyi tanıtabiliriz? Samsun halkıyla bunları nasıl tartışabiliriz? Biz bu kutlamalar konusunda gelin beraber yapalım. Birlikte yapalım. Bizden bir umudunuz var mı? Eğer bizden bir umudunuz yoksa neden yok? Gelin bunları konuşalım diye bu yıl ilk defa tarımda, sağlıkta, dış politika da yarına eğitimde ama olmazsa olmaz ille de kadın politikalarında, ille de toplumsal cinsiyet eşitliği konularında sevgili kadın kolları başkanımız, Nilsu, başkanımıza görev verdik. Dedik ki, 13 Eylül sizin sorumluluğunuzda. Hiç karışmayacağız programınıza. Bizden lojistik açıdan ne istiyorsanız isteyin, içeriği size ait ama hakikaten buraya gelene kadar ne olduğunu ne bittiğini iyi kötü fikrim vardı. Çünkü hani şeyleri hazırlarken, ısrarla dedik ki, bu partide %50 kadın %50 erkek çoğunluğu olacak. Ondan sonra bunun adı toplumsal cinsiyet eşliği olacak. Belki erkek haklarla konuşacağımızdan sonra bu maddede partide kesinlikle fire istemeyeceğiz” diye konuştu.

CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan’da konuşmasında şu ifadelere yer verdi. 

“Kadınlar kendi içerisinde kurtuluş savaşında verdiği tercihiyle, bir eşitlik tercihiyle çocuğundan daha fazla değer verdiği cephaneye ya da askeri kuvvetlerimize sunduğu katkılarla kendi haklarını kendi elleriyle kendi haklarını aldı. Ama nasıl aldı? Dünyaya örnek olmuş bir liderin cumhuriyeti kurarak Türkiye'nin kurucusu olması hasebiyle aldı. Dolayısıyla bu çok önemli. Bir hafta önce yaptığımız genel kurultayımızda genel başkanımızın ısrarıyla kadın kotası hakları görülecek 3 dönem ile eşitlenecek. Yani bu zamana kadar sözde dile getirdiğimiz eşitlik durumu yaklaşık bundan en geç sekiz yıl sonra artık kotalarla birlikte belli bir döneme kadar kendiliğinden bu sağlanana kadar Cumhuriyet Halk Partisi eliyle yine dünyaya örnek alacak bir cumhuriyet eseri haline gelecek” diye ifadelerde bulundu.

PM üyesi Nazan Yurttan Güneysu’da konuşmasını ağlamaklı olarak güçlükle yaptı.

“Ama biz yakınımızda ki bu çocukları koruyamıyoruz. Bu güzel mutlu günde gördük ki, kadın kolları genel başkanında dahil ailesiyle birlikteydik. Onların acılarını paylaştık. Daha Narin’in acısını sindiremeden Sıla’yla karşılaştık.  Ve binlerce yüzlerce kadın cinayeti bu ülkede yaşanıyor. Biz kadının, insanın, canlının, çocuğun kıymetini, değerini bilen atanın evraklarıyız, o yüzden bizim iktidarımızda böyle bir şey yazamayacağız.”

CHP’li Osmaniye Milletvekili ve kadın kolları genel başkanı Dr. Asu Kaya’da konuşması şöyle dedi.

“Öncelikle burada kadın kolları başkanımızın ve kadın kollarımızın bin bir emekle ilmek ilmek alın teri dökerek dil dökerek üye ettikleri tüm kadınları onları ve sizleri yürekten kutluyorum. Bu emeğin karşısında saygıyla eğiliyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucu lideri, ulu önderimiz, ebediyete kadar önderimiz olacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şiarı, kadınsız devrim olmaz şiarıyla kadın devrimlerini yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki kadınlar bugün Türkiye'ye örnek olacak bir üye kaydı yapmışlardır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üç yüze yakın kadın üyeyi Samsun İlk Kadın Kollarımız Samsun İl Başkanlığımız gerçekleştirmiştir. Bunun için Samsun'un Samsun örgütümüzde emek veren, ter döken örgütümüzün tüm kademelerinde en uçta köydeki mahalle temsilcisine, delegesine, il başkanı, milletvekilli parti meclis üyesine, kadın örgütüne sonsuz şükranlarımla ve çok güzel bir sergi var burada, çok güzel bir etkinlik. Türkiye Cumhuriyeti tarihine iz bırakan, öncülük yapan kadınlar. Büyük bir emeğin ürünü burada birlikte paylaştık. Bu da çok anlamlı. Elbette ki büyük devrimciyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurtaran ve kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dünyaya getiren Zübeyde anamızı da rahmet ve minnetle anıyoruz. Evet, Sayın Milletvekilim, Parti Meclis üyem, İl Başkanım ve Kadın Kolları İl Başkanım değindi. Yoğun bir gündem var ama bu gündemi de asla ve kata kaçıramayız. Görevimiz bizim her önemli anda sizlerle birlikte olmak, her anı birlikte paylaşabilmek. Peki neden gündem yoğun? Gündem neden yoğun? Gündem göreve geldiğimizden bu yana aslında AKP iktidarının tüm zamanları boyunca bilhassa da İstanbul Sözleşmesi'nden bir kalemde hukuksuzca çıkmalarının ardından çılgınca artan, fütursuzca artan, günümüzde de katliama dönüşen kadın ve çocuk katliamlarından bahsetmek istiyorum. Türkiye gündemimiz artık bununla meşgul. Minicik bir yavru bundan haftalar önce kayboldu. Birkaç gün sonra büyük umutlarla bulunabileceği umudu yükseldi. Ama bundan birkaç gün önce minik narinin cansız bedenine ulaşıldı.  Narin’imize üzülürken diğer yandan Sıla bebeğin haberini aldık. Sıla Bebeğin haberini alırken bir yandan Elâzığ’dan bir haber geldi. Zaten göreve gelmemizden bu yana kadın katliamı hem de hunharca, canice katledilen kadın haberleri Türkiye'mizin gündeminden hiç düşmüyor. Tabii ki bunların olağanlaştırılmasına, kadın ve çocuk katliamlarının canice ve hunharca işlenen bu cinayetlerin sıradanlaştırılmasına, olağanlaştırılmasına bir takım gazete haberleriyle bir takım medyatik söylemlerle sıradanlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buradan bunun böyle bilinmesini istiyoruz.”

İktidara geldiğimizde ilk işimiz İstanbul sözleşmesini imzalamak olacak!

Tek bir imzayla çıkılan İstanbul Sözleşmesine göreve geldiğimiz ilk günde yeniden gireceklerini söyleyen Kadın Kolları genel başkanı Kaya,

“Cumhuriyet Halk Partisi çocuk cinayetlerinin kadın cinayetlerinin istismarlarının şiddetlerinin hiçbir şekilde sıradanlaştırılmasına olağanlaştırılmasına müsaade etmeyecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bir kalemde çıktıkları İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar imzalayacağız. Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız işlerden biri bu olacak. Kıymetli dostlar, iktidara yürüdüğümüz bugünlerde, geçim yoksa seçim var dediğimiz bugünlerde hepimize büyük işler düşüyor. Bir yandan halkın nabzını sokakta, pazarda, çarşıda, esnafla, mahallede, komşuyla tutmaya devam edeceğiz. Diğer yandan da toplumdaki tüm mazlumların, tüm mağdurların sesi olacağız. İki defa Diyarbakır'daydık. İlkinde neler oluyor burada? Narinimizin araması ciddiyetle, titizlikle yapılıyor mu? Bunun takibatını yapmak üzere oradaydık. Daha sonra da Narin’imizin cansız bedenin bulunması sonrasında da adli takibatın, hukuki işlemlerin ne derecede, nasıl yürüdüğünü bizatihi görmek, gözlemlemek üzere partimizin hukukçu milletvekilleriyle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in görevlendirmesiyle tekrar Diyarbakır'daydık. Buradan ilan ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ciddiyetle, titizlikle başka Narin’ler olmasın, başka çocukların, başka kadınların başka insanların hayatları söndürülmesin diye bu konuyu ciddiyetle takip edecek” dedi.

Konuşmaların ardından çok sayıda kadına CHP’li kadın kolları genel başkanı Dr. Asu Kaya tarafından CHP’ye üye olan kadınlara rozetleri takıldı. 

 

 


CHP’li Samsun Milletvekili Çan; “İnanç kurumunu dernek, kültür faaliyeti haline getirmek doğrudan olmasa da dolaylı bölücülüktür.”

CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan; “Verimli tarım uygulamasını bir türlü beceremiyoruz.”

Eğitim-İş Samsun şubesi üyelerinden Samsun valiliği önünde faraşlı ve süpürgeli protesto!

Erdem Avcı: “Tel Kadayıf gibi tel tel dökülüyorlar koruyucu giyim yardımlarına ne oldu?

KAVSİYAD başkanı Serdar Yerişkin; “Kişisel kazanım, dünyalık kazanım insan hayatıyla eş değer tutulamaz.

Kavak Köseli köyü halkı 2000 yıllık kral mezarlığının koruma altına alınmasını istiyor!

CHP’li PM üyesi Prof.Dr. Armağan Erdoğan; Bizler sizlerle, sahayla, uzmanlarla birlikte, katılımcı parti programımıza yazacağız

CHP Samsun İl kadın kollarından 101. Yılda, 101 ışık tutan kadın, 101 yeni üye rozet takdimi!

CHP’nin Dışişleri gölge bakanı Prof.Dr. Uzgel; Atatürk, Birleşmiş Milletlere dedi ki, üyelik için biz başvurmayalım siz davet edin.

Samsun Devrimci 78’liler derneği, 12 Eylül Faşist darbesinin 44. Yılında miting düzenlediler.

CHP’li genel başkan yardımcısı gölge sağlık bakanı Dr. Şahbaz; Samsun şehir hastanesine gidilip gelinecek henüz yol bile yok

Terme’de fındık üreticisi kokarcalı fındıklarını meydanda yola döktü.

CHP’li Gölge Sağlık bakanı Opr.Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz; “Tekkeköy’de 250 yataklı devlet hastanesinin ihtiyaç var mıdır, yok mudur? Sorgulamamız gerekli.

CHP Samsun İl Başkanlığı'nın Tarım Politikaları Paneli'nde konuşan üretici: "Bir Dilan Polat kadar konuşulmuyoruz"

CHP Grup başkanvekili Gökhan Günaydın; Kime sorsanız bu memleketin en geleneksel yemeği kuru fasulye pilavdır.

CHP’li Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; “Narin olayı bir siyasi koruma altında mı?”

Eğitim-Sen Samsun şube başkanı İsmail Yavuz; Basın açıklamamızı Narin’in şahsında tüm katledilen çocuklarımız için yapıyoruz!

Samsun ZMO başkanı Bayzat; Ülkemiz sınırlarından giren yeni bir belamız var artık bizim, kahverengi kokarca!

Samsun Kadın Dayanışmasından Narin Güran tepkisi; Faillerin aklandığı bu ülkede hiçbir çocuk güvende değil.

SES Samsun şube sekreteri Şule Alandağlı; “Çocuklar için güvenli bir dünya istiyoruz Narin için adalet!”

Samsun’da da CHP’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü kutlandı.

ADD Samsun şube başkanı Yelekin’in 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu mesajı!

Samsun Milletvekili Murat Çan’ı CHP’nin 101. Kuruluş yıldönümü mesajı

Eğitim-İş Samsun şube başkanı Gündüz; İlk dersimiz cumhuriyet, konumuz vatanseverlik ve bağımsızlık!

Karadeniz'de can pazarı yaşandı, 1 kişi yaşamını yitirdi!

Atakum Belediyesi yeni eğitim öğretim yılı öncesi kentteki tüm okulları yıkadı

Atakumlu çiftçiye üretim desteği

TÜM-BEL-SEN Samsun şube sekreteri Özcan Çelik’in Zabıta haftasının 198. yılı mesajı!

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri; Cankurtaran’ı savunacağız, Reşit Kibar’ın hesabını soracağız

TMMOB Samsun İKK sekreterliğinden; Cankurtaran’da Reşit Kibar’ın katledilmesine tepki!

Yükleniyor

HÜRRİYETÇİ EĞİİTİM-SEN; BOŞ, ÇAPULCU VE MANİPÜLATÖR ÖĞRETMEN UNVANLARINI VERENLERİ UNUTMAYACAĞIZ!

ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATTIRMAYAN BU LİYAKATSIZLIKLA OKULLAR YÖNETİLEMEZ!

Eğitim-İş'ten tepki: Öğretmenlik meslek kanunu eğitim emekçileri için hüsrandır...

Panama'da bir gemide 616 paket kokain ele geçirildi: Varış noktası Mersin

Atakum Belediyesi’nde tüm personele PCR testi

2 ŞUBAT DÜNYA SULAK ALANLAR GÜNÜ

ÇİN'li YOLCU THY UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

DÜNYA KORONA VİRÜSÜNE KARŞI TEYAKKUZDA

Türk Bayrağına Irkçı Saldırı

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

CHP Samsun gençllik kollarından; “Bilgi Teknolojileri Kurumu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Samsun’un Asarcık ilçesi Musaağa mahalle sakinleri fabrikanın atık sularından nefes alamıyoruz

ELİF KÖSE; VETERİNER HEKİMLER ŞİDDETE MARUZ KALIYOR, YETKİLİLER SADECE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETİYOR!

ADD SAMSUN ŞUBESİNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ!

ROTARY’DE YENİ DÖNEM MOTTOSU; ‘DÜNYAYA UMUT OL’

SAMSUN DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKŞAN; DOSTALAR YOLDAŞLAR KARDEŞLER!

Mutluluğa yelken açtılar

BAFRA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURSU BAŞLIYOR

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Björk: Tacize uğradım!

CHP’nin Dışişleri gölge bakanı Prof.Dr. Uzgel; Atatürk, Birleşmiş Milletlere dedi ki, üyelik için biz başvurmayalım siz davet edin.

Samsun Devrimci 78’liler derneği, 12 Eylül Faşist darbesinin 44. Yılında miting düzenlediler.

Terme’de fındık üreticisi kokarcalı fındıklarını meydanda yola döktü.

CHP’li Gölge Sağlık bakanı Opr.Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz; “Tekkeköy’de 250 yataklı devlet hastanesinin ihtiyaç var mıdır, yok mudur? Sorgulamamız gerekli.

CHP Samsun İl Başkanlığı'nın Tarım Politikaları Paneli'nde konuşan üretici: "Bir Dilan Polat kadar konuşulmuyoruz"

Samsun ZMO başkanı Bayzat; Ülkemiz sınırlarından giren yeni bir belamız var artık bizim, kahverengi kokarca!

Samsun’da da CHP’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü kutlandı.

ADD Samsun şube başkanı Yelekin’in 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu mesajı!

Eğitim-İş Samsun şube başkanı Gündüz; İlk dersimiz cumhuriyet, konumuz vatanseverlik ve bağımsızlık!

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri; Cankurtaran’ı savunacağız, Reşit Kibar’ın hesabını soracağız

MERKEZ SAĞ PARTİ (MSP) SAMSUN’DA HIZLA ÖRGÜTLENİYOR

ÇYDD SAMSUN GENÇLİĞİNE SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA PANEL!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1