Tarih: 06.10.2024 16:46

Karadenizli işçiler birleşiyor

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz'de yaklaşık iki yıldır çalışmaları sürdürülen ve bölgedeki tüm işçileri bir çatı altında toplamayı amaçayan Karadeniz İşçi Derneği'nin 1. Olağan Genel Kurulu, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra üyelerin katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılan Karadeniz İşçi Derneği 1. Olağan Genel Kurulu, divan üyelerinin seçiminin ardından saygı duruşuyla başladı. Ardından Genel Kurula katılan siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle, sendika temsilcileri, Türkiye'de işçilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Karadeniz İşçi Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Atila Karagöz,  işgücünü satmak dışında hiçbir geçim aracı olmayan herkesin işçi olduğunun altını çizerek, memurların da öğretmenlerin de, fabrikadakilerin de , kurye olarak çalışanların da işçi olduğuna işaret etti. Sermayenin günümüzde işçileri mavi yakalı, beyaz yakalı olarak şekillendirdiklerini ifade eden Karagöz, böyle bir ayrım yapılmasının anlamsızlığına dikkati çekti. İşçilerin tüm sorunlarında onların önünde ya da arkasında değil tam yanında olacaklarını vurgulayan Karagöz, "Derneğimizde tüm kararlarımızı üyelerimizle birlikte alacağız. Her ne yapacaksak da birlikte yapacağız" dedi.

Karadeniz İşçi Derneği Başkanı Celal Özkan ise bu derneğin kurulmasına Gazi Devlet Hastanesi'nden atılan taşeron işçilerin hastane önündeki direnişinin, Kavak'taki  cam fabrikası işçilerinin 9 ay sürdürdükleri eylemlerinin, SAMPA ve Aras Kargo'da çalışan  işçilerin mücadelelerinin ilham verdiğini belirterek, "Günümüzde mücadele veren işçilerin genelinin örgütlü olmayan işçiler olması oldukça dikkat çekici. Çünkü sendikalardaki mücadele, basın açıklaması yapmaktan öteye gitmiyor. Örgütsüz işçiler ise işyerlerinde, fabrikalarında direnişlerini yapıyorlar. Biz kimsenin rakibi değiliz. Herkesin dostu olarak işçilerimize destek vereceğiz. Her kim işçi haklarını gaspetmeye kalkarsa onları işçilerimize şikayet edeceğiz. İşçilere bir şeyler öğretmeyeceğiz. Tam tersine onlardan bir şeyler öğreneceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından  seçimlere geçildi. Seçimde Karadeniz İşçi Derneği Yürütme Kurulu üyeliklerine; Mehmet Şahin, Güler Dursun, Vedat Ünal, Deniz Sinan Kocabıyık, Yüksel Arslan, Celal Özkan, Muhittin Kaya, Atila Karagöz, Sezayi Ayan, Denetleme Kurulu Üyeliklerine ise Erol Atasoy, Nahit Özdemir ve Hüseyin Nuri Kabaz seçildi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —