Tarih: 16.04.2024 20:12

CHP’Lİ ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI SERHAT TÜRKEL, MAZBATASINI ALDIKTAN SONRA İLK DEFA ATAKUMLULARLA BELEDİYE YERLEŞKESİNDE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

HATUN ÖZDEMİR

31 Mart yerel seçimlerinin açıklanmasının ardından %46,50 yüzdelik oranla 58.578 oy alarak birinci parti olurken, %28,96 yüzdelik oranla 36.487 oy alarak ikinci gelen en yakın rakibi AKP’li Özlem Maraş’a 22.091 oy fark atarak CHP’li Serhat Türkel, Atakum belediye başkanı seçildi. 

31 Mart seçimlerinin ardından Atakumlularla bir araya gelip kucaklaşamadığından dün akşam Atakum belediyesi yerleşkesindeki meydanda kalabalık halk kitlesiyle bir araya gelen Atakum belediye başkanı Serhat Türkel, kent meydanında hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi.  

“Kıymetli hemşerilerim, çok güzelsiniz, inşallah gelecek 5 yılı da bu güzelliği büyüterek devam ettireceğiz. Kıymetli hemşerilerim, herkesi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir güven ve onurla Atakum belediye başkanı seçildim. Bana bu görevi, bu onurlu görevi layık gören kıymetli hemşerilerim, size minnettarım. 65 günlük seçim kampanyasında gece, gündüz demeden, yağmur, çamur demeden, açlık, tokluk demeden, inandığım bu mücadelede beni yalnız bırakmayan, inandığım gibi benim inandığım gibi kendileri de inanan kıymetli hanımefendiler, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, kıymetli gençler, kıymetli çocuklar, benim için çok kıymetli, çok onurlu, çok heyecanlı yolculuktu. 31 Mart sandıklar açıldığında, seçimi kazandığımızda, inanın böyle bir zafer sevinci yaşayamadım. Çünkü, bu güvene layık olmak, öyle bir sorumluluk ki, önümüzdeki süreçte, bu güvene layık olmak ve sonrasında başardım diyebileceğime, emin olmanızı arzuluyorum.”

ATAKUM BENİM SEVDAM, ATAKUM BENİM ÇOCUKLUĞUM!

Atakumlularla, bir araya gelen çiçeği burnunda Serhat Türkel, konuşmasının bu bölümünde şunları ifade etti. “Atakum benim sevdam, Atakum benim çocukluğum, Atakum benim gençliğimdir. Atakum benim sevdam, Atakum benim çocukluğum ve sizlerin de sevdalısı sizlerin de çocukluğu, sizlerin de gençliği, sizlerin de anıları. Bunun için derken kazanan Atakum olacak dedim. Sonrası kendiliğinden oluştu. Atakum belediyesi halkın belediyesi olacak, Atakum belediyesi sizin belediyeniz olacak. Ben her zaman sizlerin yanında kardeşiniz, abiniz, evladınız olmaya devam edeceğim, söz veriyorum. Gençler, ben artık kendimi genç görmüyorum, 41 yaşındayım. Gençler, umutsuz olmayın, umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim diyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinden kaldığımız yerden yürüdüm. Gençler, sizde umudunuzu hiç kaybetmeyin. Serhat Türkel sizin abiniz projelerimizle katkı sağlamak istediğiniz de memlekete ne varsa, burada halkın huzurunda söz veriyorum.  Sizin projeleriniz hayata geçecek, ya da geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Kuruluşun ve kurtuluşun, kenti memleketimiz Samsun’da, belediye meclisi arkadaşlarımız ile birlikte, mücadele arkadaşlarımızla birlikte ilmek, ilmek dokuyacağız. Hemşerilerimize en iyi hizmeti sunacağız. Belediye seçimlerini kazandıktan sonra, bayram tatili gelmesi sebebiyle, 9 gündür belediye de kamp halindeyiz. Çünkü sizlere benzin, mazot yok demek istemediğimiz için, biz çok kısa bir sürede Atakum Belediyesindeki, tüm sorunları ortadan kaldıracağız. Ve Atakum’u sıfır sorun haline getireceğiz. Gelecekte ilk başta dediğimiz gibi, Atakum sadece bir birey değil, dünyanın sayılı memleketlerinden birisi olacak. Kentlerinden birisi olacak. Ben genel merkeze güvenerek siyaset yapmadım. Her zaman tabana göre siyaset yaptım. Bundan sonra da her zaman sizlerin yanınızda sizlere güveneceğim, sizlere güveneceğim. Ben size güvenmekten asla vazgeçmeyeceğim. Sizlerde bize güvenin projelerimiz liyakatli kadroyu izleyeni diyorum” dedi.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —