Tarih: 21.08.2024 22:55

CHP’li Samsun il başkanı Mehmet Özdağ; “Samsun’da ekmeğin gramajı %20 eksiltildi.”

Facebook Twitter Linked-in

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN)- CHP Samsun il başkanı Mehmet Özdağ, Samsun fırıncılar odasının almış olduğu bir kararla ekmeğin gramajını 220 gramdan 20 gram eksiltmesini şu sözlerle değerlendirdi.

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz. Samsun’da fırıncılar ekmek gramajında %20 azaltma yoluna gittiler. Bu demektir ki, “Ben zam yapmaya utanıyorum ey halkım ama kendi maliyetlerimi de döndüremiyorum. AKP, ülkemizi içine düşürdükleri derin yoksulluk ve ekonomik krizin faturasını halkımıza kesmeye devam ediyor. AKP’nin 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren yüzde 38’lik elektrik zammından sonra akaryakıt zamları ve un maliyetindeki artışlarının ardı arkası kesilmedi. Bu artışlardan sonra Samsun’da 6 ay içerisinde aynı gramajda ki ekmeğe ikinci kez zamlanarak suretiyle şu anda 6 ayda ki artış oranı görünürde %37 oldu. Ekmeğimizi çalarak fırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; bu ülkenin ekonomisini, tarımını mahveden, enerjiyi özel sektöre devredip vatandaşları şirketlerin insafına terk eden AKP’nin üretimden kopuk rant düzenidir” şeklinde konuştu.

Fırıncıya kızmayın, AKP rejimine kızın!

Ekmeğin gramajının 20 gram düşürülmesine eleştirilerini Özdağ şöyle sürdürüyor. 

“Fırıncıya kızmayın, bizi tarımda iki yıldır birbiriyle savaş halinde olan iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası tarımda tamamen ithalata mahkûm eden AKP rejimine kızın. Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti ayrıştırılmış birkaç enerji şirketine vikram edenlere kızın. Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, akar yalıt ve tüm enerji giderleri zamlanıyor ve fırıncı iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ekmek üretemiyor. Bugün ekmeğinizden alınan gramaj, daha fazla hesabınıza yatmadan maaşınızdan kesilen vergiler, bu hükümeti ve yanındaki beslemelerini doyurmaya yetmiyor” diye konuştu.

 

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!

CHP Samsun il başkanı Özdağ konuşmasının sonunda şöyle dedi.

“Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya alım gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttıran dar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücü şu anda iyice düşmüş oldu. Ekmeğinizden kesilerek %20 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP’nin uygulamış olduğu üretimden kopuk, rant ekonomisi politikalarıdır. Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak, bundan kaçış yok.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —