Tarih: 07.04.2024 11:32

CHP’NİN SBB BAŞKAN ADAYI ÖNCÜ; SBB AKP’Lİ ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKANI HALİT DOĞAN’IN, SAMSUNLULARA KARŞI İLK SINAVI

Facebook Twitter Linked-in

HATUN ÖZDEMİR 

CHP’nin Samsun büyükşehir belediye başkan adayı olan İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, seçim kampanyasına girmeden önce de Samsun’un bütün sorunlarını özellikle de teknik yönleri konusunda donanımlı belediye başkan adayı ilçe ilçe Samsun’da ne gibi teknik sorunlar, sosyal sorunlar, toplumsal sorunların olduğunu tespit ederek seçim kampanyasında projelerini anlattı Samsun kamuoyu tarafından biliyordu.

CHP’ni Samsun büyükşehir belediye başkan adayı seçimlerden önceki SBB başkanı AKP’li Mustafa Demir’in Tekkeköy ilçesi Asarağaç mahallesi Bayraktepe mevkiinde SBB tarafından yapılan uygulama hakkında şunları söyledi. 

“Bugün Tekkeköy ilçemi Asarağaç mahallemiz, Bayraktepe mevkiinde büyükşehir belediyesi tarafından başlatılan teraslama hafriyat çalışmalarını yerinde görmek ve bu alanda inceleme yapmak ve açıklama yapmak üzere geldik. Ancak geldik, gördük ki buraya bir kilit asılmış, olay izole edilmeye çalışılmış. Buradaki mesele şudur. Bir önceki belediye başkanımız Mustafa Demir, Samsun Ordu yoluna zemin kayması, toprak kayması gibi tehlikeler oluşuyor gerekçesiyle burada bir alan kazanma, alan üretme ve üretilecek olan hafriyatı da bir ticari unsur olarak, bir kuruma pazarlama mantığıyla yani eleştirdiğimiz tüccar ve müteahhit mantığıyla burada bir doğa katliamına kalkışmıştır. Burada üretilen gerekçe asla gerçekle uyuşmamaktadır. Samsun Ordu karayolundaki yapılan hemen yanındaki birinci parsellerde yapılan, dik kazılar nedeniyle orada oluşan zemin kaymalarının çalışma yapılan bölgeyle hiçbir alakası yoktur. Çalışma yapılan bölgeden bu noktaya herhangi bir kaya yuvarlanması, kaya düşmesi de söz konusu da olmamıştır. Zaten Samsun Ordu karayoluna en az 400-500 metre mesafededir. Burada ki mantık biraz önce söylediğim gibi, arazi üretmek, milli parklardan, tabiat varlıklarını koruma kurulundan izin alınmadan, onları baypass etmek amacıyla burada acil tehlike var kisvesi altında yapılan bir çalışmadır. Bugün buradan çiçeği burnun da yeni seçilmiş büyükşehir belediye başkanımız, Halit Doğan’a seslenmek istiyorum. Samsun’a karşı ilk ciddi sınavınız budur. Bu konuyu teknik ekiplerinizle, meslek odalarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla, milli parklarla masaya yatırarak gerçeğin ortaya çıkarılmasına kadar, bu çalışmayı derhal durdurmanızı, Samsun ve Samsunlu adına sizden talep ediyorum. Bu sevgili başkan Halit Doğan’ın Samsun’a karşı ilk sınavıdır. Bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”      




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —