Tarih: 25.09.2024 15:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi OMKAN vakfında Tez-Koop-iş Farkı ( %47 ).!

Facebook Twitter Linked-in

20.09.2024 tarihinde Arabulucu Prof. Dr. Nejdet AKSU yönetiminde; OMKAN İşçileri adına Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık SAYIN, Şube Eğitim Sekreteri Atanur ÖZTÜRK, Baş temsilci Ramazan Sağlam, Temsilcilerimiz Sercan Sercan SARAÇ; İşverenimiz adına Genel Müdür Ahmet AVCI, Muhasebe Müdürü Osman DEMİR, İbrahim MERAL, Kadir AY, Mevlüt AY eşliğindeki heyetin katılımıyla TİS  görüşmelerine başlanmıştır.

Tez-Koop-İş Sendikası ile OMKAN Vakıf yönetiminin yedi saatlık toplantısı sonunda işçilerin gücü damgasını vurmuştur. Toplu sözleşme görüşmelerinde sıkı pazarlık yapılarak son noktaya gelinmiş son kararı işçiler ve Omkan temsilcileri vermiştir. 

Tez-Koop-İş farkı dediğimiz budur.!

Malum sendikalar kapalı kapılar ardında sözleşme yaparken Tez-Koop-İş  sendikasında sözleşmelerinde söz, yetki, karar işçilerindir. 

Ne demişti bir zamanlar adamın biri patronlara..! 

" belanızı mı istiyorsunuz, bütün grev kararlarını yasakladım daha ne istiyorsunuz " diye ve o zamandan bu yana "sendikalar " da rahatladılar ve hareketsiz " mücadele " ediyorlar. Tam da patronların istediği mücadele biçimi sararma tüm iş alanlarını sardı, bunca isçi patronların keyfiyetine göre işten çıkarılıyor, vergi yükü altında eziliyor, düşük ücretlere çalıştırılıyorlar en büyük isçi örgütlerinden " kırmızı " alarm yok. Evet patronlar için bütün sendikalar kırmızı çünkü istedikleri gibi emeğin üzerinde tepinerek cirit atıyorlar ve kârlarına kâr katıyorlar.!

Tezkoopiş Sendikası farkı da tam burada başlıyor. Türkiye’nin dört bir grev karları, eylemleri ile gerçek sendikacığı hayata geçirmeyi başarmıştır. 

Dilene dilene kazananlara inat Tez-Koop-İş sendikası alanlarda olacaktır. SÖZ YETKİ KARAR İŞÇİLERİNDİR.!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —