Tarih: 27.03.2022 00:15

Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği dostlarıyla bir araya geldi!

Facebook Twitter Linked-in

Mehmet Rebii Özdemir  

Samsun PSAKD Atakum Belediyesinin Vedat Türkali Eğitim Kültür ve Sanat Merkezinde siyasi partiler ve STK’larla dayanışma yemeğinde bir araya geldiler.  Geceye CHP Samsun İl Örgütü, İlkadım, Terme, Çarşamba, Atakum, Canik, Bafra, Alaçam, Yakakent ve diğer ilçe örgütleri, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kuzey Kültürevi Derneği TGC (Türkiye Gazeteciler Derneği) Samsun Temsilcisi Cemil Ciğerim, ÇGD Samsun Temsilciliği ve diğer Samsun Emek ve Dayanışma Platformu üyeleri katıldılar.

Yemek öncesinde Samsun PSAKD’ni başkanı Cem Sultan Abdal Ermiş, bir konuşma yaptı. “Canlar, canlarım bu dayanışma gecemizde sizleri bu kadar kalabalık kitle olarak görmek beni ve derneğimizi o kadar mutlu etti ki tarifi imkânsızdır. Şu anda salonda baş tek bir sandalye bile yok.  Demek ki bize Samsunlular ilçeleriyle birlikte çok değer veriyorlar ki davetimizi bu soğuk kış günüde geri çevirmeyerek bizimle birlikte oldular. Biz Samsun PSAKD olarak sizlerin bize desteğinizi her zaman yanımızda hissettik. Ne başımız darda olsa iki eliniz kanda olsa bizim yanımızda oldunuz. Can, canlar olmak böyle bir duygu ve yaşam felsefesidir. Hiçbir etnik yapı dünya görüşü ve düşünceye hâkim olmadan tek bir vücut olarak yaşamaya devam etmek biz canların tek hedefidir. Bunu bu akşam çok daha iyi anladık. Bizimle birlikte bu dayanışma yemeğinde olmanız herkese gereken mesajı verdi. Bizim nasıl birlikte olduğumuz duymayan kalmayacak” dedi.

Müzik dinletisi, semahlar ve halaylarla gece sona erdi.

Bir 3 kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan görseli olabilirBir 3 kişi, ayakta duran insanlar, masa ve iç mekan görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, masa ve iç mekan görseli olabilir




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —