Tarih: 02.09.2024 23:32

Semaver üreticisi Azem Sözen; “Semaver anlatılmaz alınıp kullanılmalı.”

Facebook Twitter Linked-in

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN)- 50 yıldır Semaver üretimi yapan Samsun’un Havza ilesindeki Azem Sözen, semaver fabrikasına uğrayan, CHP’li Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP’li Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’e semaver ürettikleri fabrikayı gezdirdikten sonra semaverle tanışmasını ve geldiği noktayı şöyle anlattı.

“1955 yılında Ortaklar Mahallesi'nde dünyaya geldim. 1962 yılında köyden buraya geldim. Buraya geldiğim zaman Semaverle tanışmış oldum. Geliş tarihim 29 Ekim 1962. Tam Cumhuriyet Bayramının olduğu gün geldim. Niye o zaman öyle, bandoyu gördüm. Bando çok hoşuma gitti. Onun peşinde böyle gezdim. Onun için haklıydım. Ondan sonra ilk okulu bitirdim 69 yılında, çırak girdim tenekeci ustasının yanına. 5 yıl orada çalıştım. 74 yılında kendi adımı iş yerimi açtım. Bir sene sonra kardeşimin birini aldım. Diğer bir sene sonra diğer kardeşimi aldım. Üçümüz birlikte 50 yıldır birlikte çalışıyoruz. Semaver üretiyoruz, esas mesleğimiz semaver. Yani yaptığımız semaları şimdi bir çırpına böyle anlatamam burada. Yani bir alıp kullanmalarını isterim. Bir görmelerini isterim, nasıl keyifli çay içecekler” diye konuştu.

Semaverin arkasında çok büyük emek var 

CHP’li Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Semaver fabrikası sahibi Azem Sözen ile birlikte fabrikayı gezdikten sonra düşüncelerini şöyle aktardı.

“Azem Bey'in hikayesi bir başarı hikayesi. Anlatırken hala herhalde 1962'ye az önce geri döndünüz Azem Bey. Öyle hala yüreği o günlerle ve bugünle dolu ki ben gerçekten kendisini kutluyorum. Semaver deyip geçiyorduk. Bundan sonra ben Semaver deyip geçmeyeceğim. Az önce fabrikayı gezdik. Çok büyük bir emek var o Semaver'in arkasında. Çok büyük bir işçilik var. Ben kendisini gerçekten kutluyorum. Çalışmış, üretmiş ve bundan da bir katma değer elde etmiş. İş sağlamış, iş imkanı sağlamış ve o kadar da bunu mütevazilikle yapıyor ki gerçekten tebrik ediyorum ve bu başarı öykünüzün de gençlere ilham olmasını diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —