Tarih: 10.06.2024 23:51

Tez-Koop-İş sendikası Samsun şubesinin üyesinin işe dönüşte hukuk zaferi

Facebook Twitter Linked-in

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

 (SAMSUN)- Mağazası kapandığı gerekçe gösterilerek iş akdine son verilen Çiğdem Yolbars, için üyesi olduğu Tez-Koop-İş Samsun şubesi hukuk departmanı aracılığıyla açtıkları dava sonucundan hem işine iade edildiği hem de boşta kaldığı sürelere ilişkin maddi haklarını elde ettiklerini söyleyen Çiğdem Yolbars şunları söyledi.

“Mağaza sektöründe çalışmaktayım. 8 yıldır Tez-Koop-İş sendikasının üyesiyim. Yaklaşık 2 yıldır temsilcilik yaparken, mağazam kapandı. Daha sonrasında başka mağazada çalıştırılmam gerekirken, iş çıkışım verildi. Sendikam davamı açtı. 2 yıl sonrası, Mahkeme yüklü bir tazminat ödedi.  Ve işe geri döndüm, işe başladım. İyi ki Tez-Koop-İş sendikası, iyi ki Samsun şubesi var.”

 

Tez-Koop-İş sendikası üyesi Çiğdem Yolbars’ın işine dönüşü için kazandıkları hukuk mücadelesi hakkında şu ifadeleri kullandı.

“Çiğdem arkadaşımız mağaza sektöründe çalışan bir arkadaşımız. En zor sektörlerden biri. Bugün belki de yaklaşık olarak, 40. geri dönüşü sağladık. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Mağaza sektöründe zor koşullarda, çalışmaların olduğunu biliyoruz. Burada bir temsilcinin 6356 sayılı yasa gereği iş güvencesinde olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk. Neden çünkü 2 yıl sonra, mahkeme Çiğdem arkadaşımızın işine dönmesine karar verdi. Geride boşta kaldığı çalışmadığı dönemler içinde hesaplayarak tüm ücretlerini hesaplayarak hesabına yatırdı. Çiğdem arkadaşımız yine temsilcimiz olarak kaldığı y erden yolumuza devam edecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —