Tarih: 17.10.2024 16:13

TMMOB Samsun İKK’dan TMMOB’un kuruluşunun 70. yılı etkinliklerine çağrı

Facebook Twitter Linked-in

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN)- TMMOB’un kuruluşunun 70. yılı nedeniyle TMMOB Samsun İKK’da bir dizi etkinlikler düzenlediler. Etkinliklerin neler olduğunu TMMOB Samsun İKK sekreteri Veli Kebapçı şöyle dedi.

6235 sayılı TMMOB Yasasının kabulünden sonra, 1. Genel Kurul 18-21 Ekim 1954 tarihleri arasında yapılmıştır. TMMOB’nin örgütsel hayatının fiilen başlangıcı olan ilk genel kurulumuzun yapıldığı 18-21 Ekim günleri her yıl Mühendislik-Mimarlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Samsun TMOOB İl Koordinasyon Kurulu olarak 70.yılımızı, düzenleyeceğimiz bir dizi etkinliklerle üyelerimiz, meslektaşlarımız ve halkımızın katılımıyla coşku ile kutlamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Etkinliklerimiz; 

18 Ekim Cuma günü saat 10.30 da Atatürk Onur Anıtına Çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşı ile günün önemine binaen yapacağımız basın açıklaması ile başlayacak. 

Akşam saat 17.00 de Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde; son dönemde uygulamaya konulan Elektrikli Araçlar ve Lityum Pil Teknolojisi- Sürdürülebilir Geleceğin Anahtarı, Siber Savaş Siber Güvenlik konularında konunun uzmanlarınca yapılacak panel sunumu ile tamamlayacağız.

19 Ekim Cumartesi günü Saat 16.00 da Mimarlar Odası Samsun Şubesinde; Samsun’da Tarihi ve Kültürel Emanetler ve Koruma Çabaları, Geçmişten günümüze Samsun konularında yine konunun uzmanlarınca yapılacak panel sunumu ile tamamlayacağız.

20 Ekim Pazar günü Saat 11.00 de Mimarlar Odası Samsun Şubesinde; üyelerimiz ve meslektaşlarımın katılımı ile birlikte yapacağımız Pazar kahvaltısının peşinden tavla turnuvası ile günü tamamlayacağız.

21 Ekim Pazartesi günü saat 17.00 de Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde; Son dönemde tarıma büyük zarar veren Kahverengi Kokarca ve Drone ile İlaçlamanın Çevresel Etkileri konularında yine konunun uzmanlarınca yapılacak panel sunumu ile etkinlik programımızı tamamlayacağız.

Görüldüğü gibi son dönemlerde tüm yurttaşlarımızın hayatını bir şekilde etkileyen konular, yaşanan sorunlar hakkında bilim ve tekniğin ışığında gerçekleşecek bu toplantılara başta basın emekçilerini, üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve tüm halkımızı katılmaya çağırıyoruz.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —