Haber: Mehmet Rebii Özdemir
(SAMSUN)- 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günüyle ilgili olarak Zehra Kosova Kültür ve Sanat Kulübü oyuncuları ve koro okuyanları, Samsun’un Canik ilçesindeki Lovelet AVM’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe dair konuşmalar ve şarkılar söyleyerek etkinlik yaptılar.
Charles Dickens’in yazdığı “İki Şehrin Hikayesi” adlı romanından esinlenerek Zehra Kosova Kültür ve Sanat Kulübünün kurucusu ve yürütücüsü Berceste Akgün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğiyle ilgili olarak şunları ifade etti.
“Biz yaklaşık 8 senedir bir araya geliyoruz. Her ay roman okuyoruz, felsefe etkinlikleri yapıyoruz. Nitelikli dostlarımızın desteğiyle çeşitli alanlarda etkinliklerimiz oluyor. Bu ortak üretim fikri bizim 4 sene önce aklımıza geldi. Neden dedik bir araya gelip birlikte bir şeyler üretmeyelim? Çünkü çok önemli, bizim için çok kıymetli günler. 8 Mart bunlardan biri, 1 Mayıs yine öyle. Dolayısıyla bu fikirden yola çıktık. Hani pasif dinleyici olmayalım, biz bir araya gelelim, birlikte bir şeyler üretelim diye düşündük. Yola çıktık ve ilk Nazım Hikmet'i andık birlikte. Bir oratoryo çalıştık. Sonrasında Brecht'in ‘Mezbahaların Kutsal Johanna’sı sonraki yıl yine Brecht'in ‘Ana’ oyunu. Tabii biz amatör olduğumuz için tek hedefimiz birlikte üretmek olduğu için okuma tiyatrosu şeklinde yaptık. Bu dördüncü çalışmamız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları. Kadınlar Günü şimdi görmeye geldik. Bundan sonra da değil mi böyle üretmeye devam edeceğiz. Çünkü birlikte üretmek çok güzel. Çok iyi geliyor bize. Bir araya geliyoruz, dertleşiyoruz. Bir de bunun tabi seyirciyle buluşma aşaması var. Dostlarımız geliyorlar. Seyircimiz de yani bizi seven insanlar, dostlarımız da. Gelerek, seyirci olarak bu üretme hakkı da bulunmuş oluyorlar. Onun için biz çok mutluyuz bir arada olmaktan. Çeşitli tesadüfler sebebiyle yolumuz kesişti. Bugünlere geldik. Bundan sonra da birlikte olmaya, birlikte üretmeye devam edeceğiz. Teşekkür ederiz. Biz teşekkür ederiz. Şimdi biz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Biz bu çalışmada birazcık çubuğu emekçi kadından yana bitmek istedik ve tarihsel bir süreç anlattık. Yani bu çalışmamızın özelliği bu diye düşünüyorum. Ve her bölümün bu tarihsel süreci anlatırken de uygun gördüğümüz şarkılar oldu. Yani hem bir metin vardı hem de bu metne uygun düşen şarkılar vardı. Böyle bir çalışmaydı. Biraz farklıydı daha önce yaptıklarımızdan” dedi.